Наразі забрали два паспорти (дитячий Торонто та дорослий Оттава).
Я вже писала про слоти на видачу паспортів у Торонто, маю надію, що вони не затвердять це оновлення, але здається, що все йде до затвердження. Будьте готові і краще напишіть у консульство, щоб мати підтвердження що можна приходити і забирати.
Для видачі потрібен лише паспорт батька (мати) та дитини( якщо такий був). Я подавала, чоловік забирав, почули цокання язиком, коли повідомили це співробітниці. 🫠 але все видали, не запросили навіть розписку від мене (яку я писала на всяк випадок). Людей на видачу та всяку таку шнягу, яка має робитись за годину часу було більше 30.
По ситуаціям у Торонто : Людина прийшла без свого закордонного паспорту та без ніяких документів… хоча б мала слот. Відправили додому за паспортом.
Людина відправила ЗВИЧАЙНОЮ поштою мані ордер🤦🏽♀️ - відправили робити новий, сказали якщо раптом знайдуть то повернуть.
Людина прийшла не за слотом і вимагала зробити їй паспорт бо просто вона має право, бо благо ловить і не може зловити. Без кюару була. Відмовили.
Були люди які просто не зʼявились….
Чоловіку паспорт віддали без перевірки коду ( на момент подачі треба було показувати і якщо більше ніж 2 дні просили оновити ще раз).
У Оттаві дівчина була у шоці, що всі документи надруковані та все сплачено. Щоб ви розуміли вона дійсно була у шоці, бо казала «так ось вам листочок на оплату»»Як це ви вже оплатили, дійсно?» Робою висновок, що люди проходять без документів….
Про доставку.
DHL привозить швидше, якщо ви протягом максимум 3 днів з моменту «виготовлено та не доставлено» зробите заяву і все надішлете консульству. Дип пошта це великий рандом. Тому тільки якщо вам не горить паспорт і ви готові чекати 6 місяців тоді ок. Привозять швидше, так, але привозять і довше тож це ваше рішення завжди.
Про слоти.
Ловіть самі. Не можна розповідати про платні послуги. Скажу лише, що вони здебільшого теж ловлять, у них немає «заготовлених» слотів для вас. Ловила сама і всі 3 зловила. 2 сі з телефону зі звичайним інетом. 1 раз з компа з вайфаем.
Дякую усім за підтримку і допомогу, коли поставали питання. Маю надію, що ще 3,5 роки не буду повертатись до консульства…
Всім вдачі та сил.