PR CUAET
-
Ну в мене і листа сабміт не було, в мене в кабінеті стоіть сабміт. І по куает листа я не отримувала, що закрилася програма
-
З 8го листопада для того щоб податися на LMIA по High-wage stream (а low-wage stream тепер умовно кажучи недоступний для більшості міст Канади), роботодавцеві потрібно буде запропонувати працівнику заробітну плату вище ніж середня по провінції на 20%. Тобто для більшості провінцій LMIA буде актуальним лише для тих в кого заробітна плата запропонована вище 35 дол в годину. Проте ці зміни імовірно не торкнуться стріму підтримки ПР. Проте цей стрім має ряд недоліків: 1. Довгий процесинг - 7-9 місяців (який зараз буде ставати тільки довшим) 2. LMIA не дає змоги податися на дозвіл на роботу, і діє лише 6 місяців (додає 50 балів в ЕЕ). Відповідно ящко не змогли отримати запрошення за ті 6 місяців, LMIA "випаровується" Враховуючи різке зменшення квот на LMIA можна зробити висновок що переконати роботодавця запустити процес LMIA буде на порядок складніше, а його успішне отримання буде набагато менш імовірним. Додатково це напевно підніме вартість "покупки" LMIA що є частиною immigration fraud. Але чи матиме це реальний ефект на тих хто користується "схемами", чи тільки на бізнеси, які дійсно потребують працівників в низькооплачуваних професіях локально і не матимуть змоги їх тепер отримати навіть ззакордону - сумніваюся.
-
Нет, обе школы детей паблик
-
Це взагалі не феномен. По куает також була масова розсилка листів після закриття програми. Вони про медогляд писали. Я взагалі шокований що люди реагують на лист в якому нуль нової інформації. Я повторюся більшість отримала лист сабміт але підтвердженням участі у програмі чомусь вважають загальний лист про її закриття. Звісно що його не відправили би тим хто не сабмітмв заявку. Але лист ірсс що саме я засабмітив заявку у конкретний день і час оце мій головний доказ
-
Я доречі теж вчителя попросила і він погодився а тоді я попросила ще директора і він не дозволив і щей вчителю заборонив. І тоді вчитель написав мені лист із вибаченями
-
Що це означає для учасників чату. 1. Альберта, яка і так стала недоступною для багатоьх, зараз буде ще більше недоступною (квота імовірно буде як мінімум в двічі меншою) 2. Переїзди в інші провінції де все "умовно легко" з іміграцією, такі як Саскачеван та Ньюфаунленд тепер будуть більш ризиковані, бо їхні квоти імовірно наступного року також будуть закінчуватися достроково. 3. Найперспективніші способи імміграції це Рурал (як Рурал Альберти, так і рурал федеральний, який мали б оголосити до кінця року), а також ЕЕ по спец категоріях (робота від пів року в певних НОК медицини, будівництва, транспорту, чи агро) 4. Гуманітарна зараз буде використовуватися ще більше ніж раніше, тому що буде більше людей які обєктивно не кваліфікуються більше ні під які інші варіанти, і не мають куди повертатися.
-
Сьогодні уряд оголосив новий план іміграції на наступні 3 роки: www.canada.ca/en/immigration-refugees-citizenship/news/notices/supplementary-immigration-levels-2025-2027.html З важливого: 1. Загальні квоти на тимчасових та постійних резидентів опустили на 50% та 25% відповідно. 2. Кількість студентів тепер буде обмежена 300 тис. в рік 3. Кількість робітників на LMIA до 82 тис в рік (це майже втричі зменшить кількість LMIA) 4. ЕЕ по кількості залишається майже таким як був, але тепер зафіксовано 2/3 квоти на тих хто в Канаді, і / квоти на спец категорії (медики, будівельники, ІТ. і тд) 5. Всі провінційні квоти зменшено до 55 тисяч - це зменшення на 60%!!! 6. Гуманітарна на 2025 дещо пднялася з середніх 8 тис до середніх 10 тис., але на 2026 опустилася з середніх 8 тис до середніх 6900. Варто також зазначити що ця квота імовірно включає тих хто подав заявку по Українській програмі.
-
Так. Якщо ви не подавали RC151 то її треба подати та декларацію за 2023 також.
-
Чи може вищесказане означати що бал по ЕЕ піде вниз? Так як втричі менше людей отримають +50 за LMIA
-
Цікаво, чи вдасться ще встрибнути в останній вагон по стем цього року, бо буде дуже шкода
-
Не згодна, що в ньому нуль інформації. Останній абзац на цьому скріні є підтвердженням, що заявку бачать, і для тих, кому ще далеко до АОР, це добре свідчення. Лист про сабміт у нас є. Було б добре і цей мати для спокою. Але це не кінець світу його не мати.
-
Так, все є і в мене, і в нього. Ми відправили заявки десь у 1 PM по Калгарі, обидві заявки значиться як сабміттед