PR CUAET
-
У мене теж було питання між орендою (як то кажуть гроші в нікуди) та моргеджем (виплата свого життла). Я дуже ретельно обирала, знайшла рієлтора україномовного у Калгарі, який чітко підбирав по моїм критеріям. Тому нам вдалося знайти підходящій варіант . При цьому вийшло моргедж + кондофіс + утілити + проперті такс + страховка + інтернет за знижкою по бенефітам = скільки я платила за оренду. А ще, може хто не знає, то є можливість податися на бенефіти від City of Calgary (програма Fair Entry) та отримати знижку на проперти такс як власник житла з low income. Тому мій висновок такий, що треба шукати гарного рієлтлра, який буде дійсно намагатися вам допомогти, а не рахувати скільки часу він витратив на шоувінги з вами. А також обрати моргедж брокера, а не представника якогось банку, тому що моргедж брокер співпрацює з багатьма банками і знайде для вас відсоток найвигідніший на час покупки. Кому цікаво можу надати контакти мого рієлтлоа і моргедж брокера. Обоє мають ліцензії та працюють у команді (що не менш важливо, бо часто узгоджували фінансові питання, пов'язані з моєю покупкою, між собою) і говорять українською мовою.
-
А хіба в США не дешевше вони? Я в Канаді платив майже 10к. В США повинно точно бути дешевше
-
Аренда аренде рознь. Девушка ссылается например что в даунтауне однушка по 1600, что как я посмотрела по рентфастер - с бассейном или спортзалом в здании, подземным паркингом и красивым видом. Такие и стоят 230-250 тыс (однушка, двушки по 270). Плюс сюда все вышеперечисленное. А можно на западе найти двушку за 200 тыс, без бассейна и всего остального, но в норм состоянии, но и в аренду они сдаются по 1500. Вот и смотря с чем сравнивать) Я изучала вопрос кондо-апартментов, планировала взять для инвестиций, сдавать например. Так вот в нынешней ситуации никак не попадаешь всеми перечисленными вами расходами в стоимость аренды, все равно придется доплачивать. Потому что ну никак ты не можешь сдавать по 1700 квартиру, купленную за 200 тысяч, когда твои соседи сдают тоже самое за 1500.
-
Я питала у своїх сусідів, які орендують, то вони платять 1700 + інтернет та електроенергія, тож виходить десь ~$1850. Ну у мене так само. Я думаю, що під інвестиції дохід може бути не одразу, а десь через 5 років, коли ви виплатити якусь частину тіла кредиту і вам перерахують моргедж на меншу суму. Тоді буде дохід від оренди. Ті хто знають в оренду за 1500, а у вас виходить 1700, то запитайте, коли вони купили житло.
-
Ну для инвестиції може і так.
-
В Америк дешевше, в канадських 10 т. Чула що канадські можна поміняти в деяких штатах США
-
3 листопада 2023
-
Так - звичайно. Якщо дитина навчається у школі - завжди можна подати на стаді перміт. Навіть не зважаючи, що до того був статус візітор рекорд. Подаватися треба з кабінету IRCC - там де подаються на продовження ворк перміт, лише вибираєте стаді перміт. Аплікація стаді перміт в університет і для школи та сама. Просто де навчальний заклад - пишите назву школи.
-
Щиро, дякую 🍁
-
Віза до стаді перміту немає відношення. Для подачі на стаді перміт доя коледжу треба мати лист про зарахування і діючий паспорт. Коли вашу дитину буде зараховано в коледж - тоді аж будете подавати на стаді перміт вже на новий паспорт. А потім вже як отримаєте стаді перміт - можна подаватися на нову візу.
-
Прошу. Якщо дитині на момент подачі аплікації ще не буде 18 років - то незважаючи, що аплікація буде від її імені, підписуватися булете ви як мама - на останній сторінці пишите своє ім’я та прізвище. Подавати можете і зі свого особистого кабінету - це не принципово.
-
Здравствуйте, спасибо вам за такую важную тему! Есть небольшой вопрос, employment insurance это тоже какая то выплата?
-
Донька навчається в останньому класі школи по ворк перміту, для вступу в вуз потрібно стаді- будемо його оформлювати коли буде лист від вузу про зарахування