Natali, ви мене заiнтригували ))) Я нарештi мав час прочитати ваш самий перший пост, бо був трохи busy ;)
"Можна взяти ставку 4.78 і НЕ платити штраф. Я взяла 4.78% і не платила штраф. Ще допишу, якщо ставка понизиться через рік, я перерахую без пеналті."
Тобто, ваша ставка була спочатку 5.82% Fixed/Closed на 5 рокiв.
Пiсля цього ви прийшли в Банк (скiльки рокiв пройшло пiсля активацii 5yrs Fixed/Closed term?). I вам запропонували два варiанта:
1) Розірвати Term contact та заплатити приблизно $7,800, заключити новий договір по ставці 4.3%,
2) Або взяти ставку 4.78% і НЕ платити штраф. Як ви i зробили.
Питання, як саме ви "взяли" ставку 4.78%?
У мене е вiдчуття, шо вам просто зробили Early Renewal при якому вас замкнули ще на ДОВШИЙ термiн нiж той який залишався.
Я нiколи НЕ чув шоб Банк був просто так, такий добренький i сказав, коли ви до них звернулися: ой у вас дiйсно занадто велика ставка! давайте ми вам ii зменшимо і при цьому нічого НЕ попросимо натомість.
Якшо це Early Renewal, то все зрозумiло, ви "заплатили" Банку бiльшiм "термiном рабства" погодившись на ставку яка виглядае "лiпше" на сьогоднiшнiй день. Але Банк надiеться "вiдбити/повернути" цей discount за рахунок продовження Термiну Котракта надiючись шо через, 1.5/2 роки фiксована ставка впаде, наприклад до 3% i ви вже НЕ зможете зiскочити з 4.78% якi колись здавались такими привабливимi...
Хоча ви пишете, якшо я вiрно зрозумiв, шо вам пообiцяли, шо якшо в наступному роцi ставка зменьшеться знову, то ви знову зможете ii зменшити БЕЗ penalty i без продовження "термiну рабства" ще на декiлька рокiв?!
Напишiть будь ласка, ЯКШО це НЕ був Early Renewal i вам просто так БЕЗ продовження Contact Term зменшили ставку i в якому Банку це було ))) Бо я дуже хочу працювати з ними )))