Це більше розмова для гілки "Резерв+". Там це все, на скільки я пам'ятаю, багаторазово обговорювалося.
1. Якщо коротко, в ваших інтересах встановити Резерв+ та вказати при першій авторизації канадські адресу та номер телефона (важливо: саме при першій авторизації треба виправити ті контактні дані, які підтягнуться з банку; є лише одна спроба, далі змінити дані технічної можливості вже не буде). Це підвищує шанс, що вам не присилатимуть повісток. Адже допоки в Оберезі висить ваша українська адреса, на неї можуть приходити повістки. Ви про них можете не знати, але вони вважаються врученими зі всіма подальшими наслідками - штрафи -> розшук -> блокування рахунків -> арешт власності тощо. А так заплатите один штраф за несвоєчасне оновлення даних, проте з Резервом+ у вас з'явиться обізнаність для ухвалення рішень, а також висока вірогідність взагалі попередити подібний розвиток ситуації з повістками, адже про випадки повісток для чоловіків, які проживають в Канаді та вказали актуальну адресу, поки невідомо.
2. Щодо статусів у Резерві+, то це лотерея. Може видати, що все в порядку, може видати, що "Дані потребують уточнення" чи "Дані відсутні".
Наведу свій приклад. Я виключений з обліку у 1996 р. інвалід з дитинства безстроково. У Резерв+ зареєструвався, щоб побачити, які дані про мене містяться в "Оберезі". Отримав "Військовозобов'язаний. На обліку". Якби я цього не знав, з часом міг би нарватися на неприємності. А взагалі, звичайно, пощастило, бо з цим статусом я можу отримувати консульські послуги.
3. Я не агітую, просто описую, як діяв би я особисто на вашому місці:
- прямо зараз забронював би слот на виготовлення паспорту, бо там черга на півроку наперед;
- вивчив би ситуацію, з якими статусами в "Резерв+" приймають у консульстві (можу помилятися, але, здається, зі статусом "На обліку. Потребує уточнення" приймали);
- оновив би дані в "Резерв+";
- проробив би запасні варіанти підтримки легального статусу в Канаді, перш за все TRP, вивчивши відповідні гілки та взявши фахову консультацію у лойєра.