PR CUAET
-
Вибачте, що таке FD?
-
Ще раз. Система обліку військовозобов'язаних - це реєстр "Оберіг". Резерв - це всього лише інтерфейс, який дозволяє вам побачити, які дані про вас містяться в Оберезі, незалежно від того, встановили ви собі Резерв+ чи ні. Що стосується прав виключених з обліку, то я про них дуже добре знаю і працюю з адвокатом в Україні.
-
Резерв + це система обліку військовозобовʼязаних. Тому якщо чоловік виключений із військового обліку за наказом МОУ, це означає що він непридатний до військової служби ні в мирний ні у військовий час, і перестає бути військовозобовʼязаним із цього моменту. Цей статус незворотний, призначається назавжди, бо закон зворотної сили не має, ну або не мусить мати. Тоді питання навіщо такому чоловіку знову ставати на військовий облік, і знову доводити що він непридатний? І чому держава перестала признавати усі видані раніше підтвердження про виключення з військового обліку і перестала надавати консульські послуги таким громадянам? Думаю це є прямим порушенням прав громадян України їхньою державою і може бути визнаним Канадою як гуманітарний фактор, наряду із іншими звичайно.
-
Це більше розмова для гілки "Резерв+". Там це все, на скільки я пам'ятаю, багаторазово обговорювалося. 1. Якщо коротко, в ваших інтересах встановити Резерв+ та вказати при першій авторизації канадські адресу та номер телефона (важливо: саме при першій авторизації треба виправити ті контактні дані, які підтягнуться з банку; є лише одна спроба, далі змінити дані технічної можливості вже не буде). Це підвищує шанс, що вам не присилатимуть повісток. Адже допоки в Оберезі висить ваша українська адреса, на неї можуть приходити повістки. Ви про них можете не знати, але вони вважаються врученими зі всіма подальшими наслідками - штрафи -> розшук -> блокування рахунків -> арешт власності тощо. А так заплатите один штраф за несвоєчасне оновлення даних, проте з Резервом+ у вас з'явиться обізнаність для ухвалення рішень, а також висока вірогідність взагалі попередити подібний розвиток ситуації з повістками, адже про випадки повісток для чоловіків, які проживають в Канаді та вказали актуальну адресу, поки невідомо. 2. Щодо статусів у Резерві+, то це лотерея. Може видати, що все в порядку, може видати, що "Дані потребують уточнення" чи "Дані відсутні". Наведу свій приклад. Я виключений з обліку у 1996 р. інвалід з дитинства безстроково. У Резерв+ зареєструвався, щоб побачити, які дані про мене містяться в "Оберезі". Отримав "Військовозобов'язаний. На обліку". Якби я цього не знав, з часом міг би нарватися на неприємності. А взагалі, звичайно, пощастило, бо з цим статусом я можу отримувати консульські послуги. 3. Я не агітую, просто описую, як діяв би я особисто на вашому місці: - прямо зараз забронював би слот на виготовлення паспорту, бо там черга на півроку наперед; - вивчив би ситуацію, з якими статусами в "Резерв+" приймають у консульстві (можу помилятися, але, здається, зі статусом "На обліку. Потребує уточнення" приймали); - оновив би дані в "Резерв+"; - проробив би запасні варіанти підтримки легального статусу в Канаді, перш за все TRP, вивчивши відповідні гілки та взявши фахову консультацію у лойєра.
-
На момент подачі & на момент FD обовʼязкова присутність в Канаді по ці програмі
-
Може хтось породити консультанта, з яким я можу порадитись на рахунок відкриття Ворк перміт?
-
Сподіваюсь і у нас так буде.
-
Остап це хто?)
-
дети есть у 90%, беженцев рт войн больше 10,000 квот в Канаде, на оккупированные территории возвращаться необязательно, Украина большая- где тут исключения? Исключение- когда человек вернется в Украину и там пропадет, не выживет или пропадет сейчас в Канаде, потому что работать не может, априори.
-
А як виглядає FD? У мене бекграунд закінчився 10 грудня, еліджібіліті досі не розпочате
-
Квебек сегодня подтвердил свои три пилотные программы: В 2021 году правительство создало три пилотные программы, чтобы привлечь работников в важные отрасли. Это программы: 1. Для работников переработки продуктов питания (PP TA); 2. Для специалистов по уходу за пожилыми и нуждающимися (PP PAB); 3. Для работников в области искусственного интеллекта, информационных технологий и визуальных эффектов (PP IA/TI-EV). Прием заявлений в эти программы откроется с 13 января 2025 года и продлится до 31 декабря 2025 года. Сколько заявлений примут • В программе PP TA смогут принять до 600 заявлений. • В программе PP PAB тоже примут до 600 заявлений. • Для программы PP IA/TI-EV также предусмотрено 600 заявлений, но они будут разделены поровну между двумя направлениями: искусственный интеллект (IA) и технологии/визуальные эффекты (TI-EV). • В каждом направлении выделено до 150 мест для кандидатов, которые планируют учить французский язык. Когда программы завершатся Все три пилотные программы будут действовать до конца 2025 года. С 1 января 2026 года они закроются. Если вы хотите участвовать в этих программах, подайте заявление вовремя. Возможности ограничены.
-
Як точно це буде Альберта трактувати поки невідомо. Але наприклад в ЕЕ якщо зміна (навіть зміна вниз) між ЕОІ та повною заявкою не вибиває з вибірки (бали і умови) то це ок. Тобто наприклад набрали 55 балів, тому що мову вказали 6. Насправді мова 5, і балів 53. Але при тому вибірка була 50+, та не було конкретної вимоги мати 6 англійської - я б подавав.