PR CUAET
-
доброго вечора. підкажіть будь ласка, якщо хтось в курсі. планую подаватися по Alberta Rural Stream. працюю в школі асистентом вчителя. в Україні була вчителем багато років. екзамен здала. в Документах про роблту -написано ФУЛ тайм, але по факту 28-31 за тиждень. це є проблемою чи може все таки пройде? працюю вже другий рік в школі в Альберті.
-
А для провінційного? Дякую за відповідь
-
Вся Канада, крім Квебеку. Найбільш інтимно знайомий з Онтаріо, Альбертою та Манітобою. Також одна з моїх найсильніших сторін LMIA. Це моя можна сказати спеціалізація. Я працюю на роботодавців, і роблю для них LMIA. Тому якщо є потреби в цьому - то в мене саме по LMIA дуууже хороший track record.
-
Можна в приватні. Але грубо десь так: Консультації я зараз здебільшого провожу вечорами пілся 7ої (по Торонто). На консультації (якщо цікавить ПР) я розкажу про те як працює система з грубшого, і детально розкажу про програми які цікавлять, або які на мою думку підходять найкраще саме для вашої ситуації. Зазвичай стараюся показати мінімум 2-3 різні варіанти (крім випадків де дуже легко і гарно заходить якась програма, і потреби щоб інше шукати просто немає). Також можна звісно задавати будь які питання які належать до мої компетенції (не відмовлю і в відповіді на будь які побутові запитання, але це вже не в ролі експерта, а в ролі імігранта з досвідом :) ) Після консультації я також напишу детальний перелік інформації про яку говрили, з ссилками на всі офіційні джерела. У формі шпаргалки. Бо інформації за годину дуже багато, і все запямтати (особливо через тиждень-місяць) може бути дуже складно. Також вказую вартість своїх послуг по тих програмах про які говорили, якщо ви захочете зімною працювати на якомусь з етапів, або на всьому ланцюжку подач.
-
Дякую, окрім сертифікованого перекладу, більше ніяких вимог до довідки про несудимість?
-
Якщо мама має можливість працювати, я б рекомендував дивитися на економічні програми, наприклад Альбертівську AOS. Якщо не здатна через медичні причини чи через позилий вік, тоді можна будувати кейс на гуманітарку. Гуманітарка реалістична, якщо (чим більше цих факторів, тим вищі шанси): - мама буде тут жити з вами (тим більше коли ви отримаєте ПР), і ви сможете її забезпечувати. - мама живе в Канаді довго (чим довше тим краще, тому подавати пізніше може бути більш вигідним) - мама не може сама себе забезпечити без вас, або не може функціонувати без вас (не ходить, не можу виконувати побутові речі) - у мами немає близьких родичів в Україні - у мами немає де жити в Україні - в Україні немає можливості лікувати маму - маму активно лікують в Канаді - мама є активним членом суспільства в Канаді (церква, волонтерство, групи хобіїстів, книжковий клуб, група підтримки і тд) - мама ходить до психзолога і психолог напише висновок що відправити маму назад буде мати дуже сильні негативні наслідки для її mental health - тощо
-
Це доречі про зворотній випадок. Рішення IRB це якраз рішення по біженству. Біженцям (які в процесі, або в яких відмова) не можна подаватися на гуманітарну програму (та і на більшість економічних програм). Крім випадків наведених в цьому повідомленні. Тому якраз з заявками на біженство треба буде надзвичайно обередними, бо саме після них це депортація, і зазвичай хрест на Канаді.
-
Цілком можливо що просто кейс вашої мами не є "сильним", і вони вам чесно про це сказали. Але про покинути країну, я думаю просто вийшло непорозуміння. Таке буває, це нормальна річ, особливо коли обговорюється купа різних питань за годину, можна не докінця щось зрозуміти.