PR CUAET
-
Можна в приватні. Але грубо десь так: Консультації я зараз здебільшого провожу вечорами пілся 7ої (по Торонто). На консультації (якщо цікавить ПР) я розкажу про те як працює система з грубшого, і детально розкажу про програми які цікавлять, або які на мою думку підходять найкраще саме для вашої ситуації. Зазвичай стараюся показати мінімум 2-3 різні варіанти (крім випадків де дуже легко і гарно заходить якась програма, і потреби щоб інше шукати просто немає). Також можна звісно задавати будь які питання які належать до мої компетенції (не відмовлю і в відповіді на будь які побутові запитання, але це вже не в ролі експерта, а в ролі імігранта з досвідом :) ) Після консультації я також напишу детальний перелік інформації про яку говрили, з ссилками на всі офіційні джерела. У формі шпаргалки. Бо інформації за годину дуже багато, і все запямтати (особливо через тиждень-місяць) може бути дуже складно. Також вказую вартість своїх послуг по тих програмах про які говорили, якщо ви захочете зімною працювати на якомусь з етапів, або на всьому ланцюжку подач.
-
Дякую, окрім сертифікованого перекладу, більше ніяких вимог до довідки про несудимість?
-
Якщо мама має можливість працювати, я б рекомендував дивитися на економічні програми, наприклад Альбертівську AOS. Якщо не здатна через медичні причини чи через позилий вік, тоді можна будувати кейс на гуманітарку. Гуманітарка реалістична, якщо (чим більше цих факторів, тим вищі шанси): - мама буде тут жити з вами (тим більше коли ви отримаєте ПР), і ви сможете її забезпечувати. - мама живе в Канаді довго (чим довше тим краще, тому подавати пізніше може бути більш вигідним) - мама не може сама себе забезпечити без вас, або не може функціонувати без вас (не ходить, не можу виконувати побутові речі) - у мами немає близьких родичів в Україні - у мами немає де жити в Україні - в Україні немає можливості лікувати маму - маму активно лікують в Канаді - мама є активним членом суспільства в Канаді (церква, волонтерство, групи хобіїстів, книжковий клуб, група підтримки і тд) - мама ходить до психзолога і психолог напише висновок що відправити маму назад буде мати дуже сильні негативні наслідки для її mental health - тощо
-
Це доречі про зворотній випадок. Рішення IRB це якраз рішення по біженству. Біженцям (які в процесі, або в яких відмова) не можна подаватися на гуманітарну програму (та і на більшість економічних програм). Крім випадків наведених в цьому повідомленні. Тому якраз з заявками на біженство треба буде надзвичайно обередними, бо саме після них це депортація, і зазвичай хрест на Канаді.
-
Цілком можливо що просто кейс вашої мами не є "сильним", і вони вам чесно про це сказали. Але про покинути країну, я думаю просто вийшло непорозуміння. Таке буває, це нормальна річ, особливо коли обговорюється купа різних питань за годину, можна не докінця щось зрозуміти.
-
Ви праві в першій частині. Ця програма дійсно створена для випадків коли отримати ПР не можна, але не надати ПР було б негуманно. Проте негативне рішення по цій програмі впливає на ваш статус не більше ніж негативне рішення по подачі на ПР через ЕЕ наприклад. Тобто воно завжди буде в вашому файлі, але воно не заважає вам далі отримувати дозволи на проживання, роботу, навчання, візи, чи навіть ПР у загальновстановленому порядку.
-
Мушу і тут з вами зовсім не погодитися. Я звичайно не скажу за всіх колег, але як це вигладає з моєї сторони і колег з якими тісно спілкуюся з спілки Українських RCIC: 1. Наразі немає спеціальних умов чи окремих економічних програм для Українців ні федерально ні провінційно. Все що є це пріоритет в розгляді. Цей приоритет був з початку 2022го. Максимум в чому можна обвинити, що жоден нормальний консультант не може точно вам сказати наскільки швидше буде розгляд. Наприклад з моїх десь 80ти подач на CUAET середній розгляд був десь 5-6 тижнів. Проте були кейси які розглядали за 1 тидень, а були які за 7-9 місяців (без обєктивних на це причин). 2. Про програму спонсортсва Українців повідомили ще в Березні 2022го року, і 3-4 рази Фрейзер підтверджував за останні півтора роки про те що вони над нею працюють. Все більше жодної інформації не було. Я і колеги всім говорили про те що така програма планується, але коли вона буде доступна, і в якому форматі ніхто не знає. У всіх своїх консультаціях я рекомендував працювати над варіантами імміграції незважаючи на цю програму, і тримати її як запасний варіант. Бо по факту ніхто (крім напевно Фрейзера) точно не міг знати коли вона буде, і хто нею зможе покористуватися. 3. Тут я з вами згоден. Треба завжди думати своєю головою. Тільки ви і ніхто інший відповідальні за ваші рішення і ваш вибір. Ми як імміграційні професіонали надаємо вам інформацію, яка перевірена і джерелами і досвідом, а саме ви приймаєте рішення як діяти в тій чи іншій ситуації. Вся інформація яка в нас є - також є в публічному доступі. Основна причина і вартість наших знань в економії вашого часу. Ви можете без проблем розібратися з одною програмою і всіма її нюансами. Можете навіть почитати форуми і побачити які бували в кого проблеми і що люди зробили (в час інтернету кожем може стати професіоналом). Проте глибокий ресерч одної програми вам займе добрий тиждень. А їх 80+.
-
Я один з таких консультантів. Ми як представники регульованої професії звязані строгим кодом етики та законами. Ми за свої слова в тому числі несемо матеріальну відповідальність. По перше подібної статистики на той момент просто не було. Відповідь на запити інформації займає кілька місяців, і враховуючи строки подачі перша реальна перевірена інформація була вже під кінець 2022го. І ця статистика показала навіть не повні 200 позитивних кейсів Українців за 2022гий рік. Інформація яку ми надаємо черпається з законів, посадових інструкцій офіцерів, та судових практик. Інформація про гуманітарну програму нами надавалася така яка вона є офіційно. На жаль через те що проскочила низка прямо скажемо слабких, або сфальсифікованих кейсів, це підсилило маркетинг цієї програми деякими індивідумами, і привело до подібних вашому висновків. Для порівняння приведу вам аналогію. На трасі є обмеження швидкості 100 км/год. Ви спитаєте адвоката чи можна їхати з швидкістю 150 км/год. Вам скажуть, що ні бо це порушення закону. А при тому буде 5 людей які вас обженуть на швидкості 150 км/год, яких не зловили (бо в той час на трасі не стояло ДАІ). А тепер там стоїть патрульний, і вам проскочити з такою швидкістю більше не вдасться. То чи повинен адвокат вибачитися? Адвокати нікому не забороняли подаватися на гуманітарну програму. Більше того більшість моїх колег не відмовляли в наданні послуг, але при тому не обіцяли "золоті гори"