PR CUAET
-
Маю досвід, коли мене скоротили одним днем (laid off). Це було на провінційному етапі (Манітоба) у лютому 2024. Тож одразу повідомила провінційного офіцера (через веб-форму). Зараз уже на фед подаємось. Той же принцип якщо ви плануєте змінювати роботу одразу, маєте на руках job offer. Була на EI 2 місяці. Платили 75% від зп. Для EI потрібно мін 6 місяців відпрацювати в Канаді (якщо не помиляюсь). Для оформлення EI: потрібно створити акаунт на My Service Canada Account (MSCA) та обов’язково отримати від роботодавця ROE (record of employment) - у паперовому вигляді /електронні. Якщо електронне то одразу в онлайн кабінеті буде. Після того, податись на EI у кабінеті, на фото документи вимагаються для анкети, перелік є на сайті.
-
Доброго дня, через 2 тижні будемо їхати з дружиною в Едмонтон подовжувати паспорти. Підкажіть з досвіду, коли краще приїжджати аби потрапити на прийом? З самого ранку і займати живу чергу, чи вже перед прийомом на подовження. Вони пишуть що на подовження паспортів вони приймають з 11:30.
-
Я вже пробувала всі із перелічених, всі або залишаються 3MB, або взагалі стають 6MB
-
Я поняла, спасибо большое!
-
ну у вас дилемма: либо они месяц у вас живут сейчас и возвращаются домой ждать решения по пр, либо когда у них закончится wp, они приезжают и живут у вас бесконечно долго, причем без медстраховки, тк если они уедут после получения vr, у них исчезает статус при выезде. а нет статуса- нет пр
-
Ви маєте на увазі що можна загрузити тоді 12 сторінок як 12 файлів + паспорт + сам диплом як 14 окремих файлів?
-
Далі приходить підтвердження паперовим листом з 4 цифрами (access code) - вводила кожного разу коли звітувалась кожні 2 тижні - це обов’язково (після 2 місяців, потрібно звітуватись кожні 3 тижні). Звітувалась - це заходила сайт, посилання на нього у листі і заповнювала- там звичайна анкета типу був дохід протягом цих двох тижнів. Виплати почались після 3 тижнів. Оскільки я laid off була то мені роботодавець виплатив за тиждень який не попередив, а уже опісля почалось нарахування EI, попри те що підтвердження прийшло пізніше. Всі нарахування видно в кабінеті. Як тільки знайшли роботу, повідомте їм - я просто коли заповнювала анкету написала, що вже отримую дохід і наступну не заповнювала. Для tax return у тому кабінеті скачала t4e.
-
Так, 12 сторінок додатку Магістра. Я так розумію не можна ділити по 4 сторінки…