PR CUAET
-
Самостійно сфоткатись Це таке для подачі на PR
-
Ви маєте на увазі відмови українцям?
-
Сьогодні оголосили про запуск довгоочікуваної Федеральної Рурал програми, яка стартує з завтрашнього дня. Джерело тут: www.canada.ca/en/immigration-refugees-citizenship/news/2025/01/canada-launches-rural-and-francophone-community-immigration-pilots.html Міста які беруть участь можна побачити тут: www.canada.ca/en/immigration-refugees-citizenship/services/immigrate-canada/rural-franco-pilots.html А саме це: - Pictou County, NS - North Bay, ON - Sudbury, ON - Timmins, ON - Sault Ste. Marie, ON - Thunder Bay, ON - Steinbach, MB - Altona/Rhineland, MB - Brandon, MB - Moose Jaw, SK - Claresholm, AB - West Kootenay, BC - North Okanagan Shuswap, BC - Peace Liard, BC Їх тепер трішки більше ніж було останні 5 років, проте більшість попередніх міст без змін. Точних вимог по кожному місту поки що немає. Проте що відомо: 1. Роботодавець повинен буде отримати дезигнацію: - подати заявку в місто - пройти тренінг по поводженню з іноземними працівниками - показати на які позиції їм не вистарчає локальної робочої сили (тобто потрібно буде показати результати рекрутингу) - в кожному місті можуть бути ще додаткові кваліфікаційні вимоги до роботодавця 2. Потрібно буде мати 1 рік пов'язаного досвіду перед подачею на програму. Проте досвід в більшості випдаків можна показувати в інших NOC та TEER - деталі потрібно дивитися в перехідних таблицях по програмі. Відповідно часто можна буде податися як тільки знайшли локальну роботу в дезигнованого роботодавця. Якщо ваш досвід не підходить, то потрібно буде рік відпрацювати перед тим як ви зможете подаватися. 3. Англійська потрібна відносно низька: для робіт в TEER 4-5 - CLB4 TEER 2-3 - CLB5 TEER 0-1 - CLB6 4. Освіта потрібна або закінчена шкільна, або 1 рік вищої освіти. З евалюацією ECA (наприклад через WES). Це чудова нагода для тих хто не боїться переїзду в маленькі міста для іміграції, та подальшого життя в Канаді. Умови програми дуже схожі до того як працювала Альберта до 2024го року. Тому якщо ви бачите що провінційна іміграція вам зараз вже не доступна в тому вигляді якому вона зараз є - варто починати шукати роботу в цих містечках. Додатково ця програма передбачає подачу зразу на ПР, що може зекономити кошти на провінційний етап, і в порівнянні з більшістю провінційних програм, буде десь на 8-12 місяців швидша в процесингу (ніж провінційний етап + 20 місяців федерального ПНП)
-
До чого тут це? Де я виставляла себе жертвою? Моя відповідь була на ваше повідомлення, що з Африки важче сюди приїхати. Я вам відповіла, що не завжди. Бо в багатьох французька рідна, і їм може бути легше приїхати Ви чогось накинулися на мене, типу я виставляю себе жертвою 🥴🥴🥴 Розберіться в собі
-
В мене також слот на ту ж дату та годину😳 Також Едмонтон… Тобто на один слот може прийти декілька людей? І кого тоді приймуть?
-
І що? Знаю тих хто вивчив дві, чи ви себе з українським паспортом, за яким ви швиденько приїхали, порівнюєте з людьми, що напрягалися в шукали програми/роботу і чекали довго… Вам не здається, що хочете виставити себе жертвою? Хоча ж в Україні не були давненько.
-
Привіт. Вчора отримали eCopr. Хочу поділитися своїм таймлайном і взагалі процесом. Таймлайн: t.me/prcuaet/117/466847 Процес: Все почалося з вивчення французької і підготовки до TEFaQ. Оскільки я не був головним аплікантом, мені треба було набрати всього верхню межу А2. Французьку вчив з 0, спочатку підвчив мінімально з репетитором, 2 місяці раз в тиждень, а потім потрапив на францізасьйон (3чі на тиждень по 3 години). На францізасьйоні я пробув близько 5 місяців. Після курсів я готувався самостійно до лісенінг частини TEFaQ, по записам на ютюб. І здав її на верхню межу B1. До розмовної частини готувався з репетитором, в продовж півтора-два місяці двічі на тиждень. Тренували фрази які можуть стати в нагоді, і фрази які більше відповідають повсякденній не академічній французькій. Робили тестові «іспити». Здав на B2. Подалися в травні на PEQ, за пару тижнів прийшов запит на тест цінностей квебеку, тест не складний. Після цього вже просто чекали. Отримали CSQ в серпні, і подались на федеральний етап на початку вересня. Далі був запит на біометрію, і дозапит на деталі стосовно роботи, навчання та стосовно військової служби. Медичний огляд зарахували той що був зроблений після прибуття в канаду. І далі просто чекали. Ми насправді не очікували що так швидко пройде, думали що буде ближче до півтора року. Але як бачите пройшло доволі швидко. Декілька коментарів від себе: 1. Підготуватися та здати екзамен на рівень, це не означає що ви будете вільно володіти мовою на рівні який ви отримали. Я особисто, попри те що здав на B1 та B2 можу цілком впевнено сказати що мій французький від сили А2. Тому не бійтеся тих рівнів, це реально. 1.1 Якщо готуєтеся до екзаменів то сфокусуйтеся на одному типі, як здасте його, перейдіть до іншого. Обидва одразу здати буде важче ніж по одному. 2. Підчас процесу отримання CSQ, вам може бути назначене інтерв’ю, для перевірки «а чи дійсно ви говорите французькою». Це не обов’язково, але таке може статися, це залежить від офіцеру. Там будуть задавати загальні запитання, про життя, чому канада, чому квебек, про роботу, рутину. Нічого супер специфічного, просто будуть дивитися чи ви справді можете говорити на загальні теми. Також, не з мого досвіду, але зазвичай з того що я бачив у інших людей, якщо все добре з інтерв’ю, то аплікейшн апрувлять в продовж тижня після інтерв’ю (але це не правило, є і ті хто продовжує довго чекати).
-
1. Технічно IRCC вимагає сповіщення про всі зміни. На практиці не змінить 2. Так, до eCOPR