Напишу свій прогресс і деякі деталі по паспорту. “Sharing is caring” як то кажуть.
>Намагався взяти аппойнтмент в Едмонтоні ще з Грудня якщо не з Листопада. З початку січня стояв в онлайн черзі - 0 результату.
>У кінці Січня Маючи резиденцію в Іспанії, взяв без проблем аппойнтмент у посольстві україни в Іспанії - хоч на завтра бери, слотів повно.
Підготував все, перевірив резерв+ що все працює. (Доречі хто виїздив легально, то є сенс перевірити резерв плюс - у мене знято з обліку, у знайомого знайомого хоча він і не служив ніколи, а в резерві вказано що служить і вже якийсь сержант чи лейтенант - отакої🤪.)
>Взяв аппойнтмент, всі документи, приїхав і тут резерв оновили і щось додаток перестав показувати QR код - країна у смартфоні ж да.
>Прийшов в посольство і мене шлють куди подалі без актуального QR коду.
>Тремтячими руками через купу спроб, через другий смартфон(бо якщо робити з одного, то при переході в дія підпис, сесія в браузері крашиться) через портал дія витягую військово-обліковий документ. Просто чудо якесь.
>Показую той документ і сенйора бюрократ українського посольства не вірить своїм очам - знято з обліку. Уходить, щось уточнює, потім знову уточнює, «а як це так що вас знято з обліку?» Через добрих пів години і купу уточнень вона таки приймає мою заяву, робить фото, знімає пальчики і видає папірець що мої документи на другий закордонний паспорт прийняті.
Важливо: якщо ваш паспорт ще дійсний і в ньому маєте візу і він вам треба для подорожей - скажіть це при подачі на другий і заповніть додаткову заяву. Інакше - пробивають ваш паспорт і забирають.
І майте всі необхідні документи які вказані на сайті саме вашого посольства/консульства. Бо деякі їдуть в іншу країну щоб отримати відмову бо вони там не мають ніяких документів.
Взагалі стільки нещасних людей як в посольстві України я давно не бачив в одному місці. Більшість приходить і у них не працюють сайти щоб взяти аппойнтмент чи дія не логінится, вони то відчайдушно показують працівникам посольства а ті нічим не можуть допомогти. Просто більшість хто прийшов, уходять ні з чим…