Переказ коштів з України має декілька нюансів в силу обмежень на вивід коштів з рахунків та відсутність прямих банківських переказів за кордон. Тому сьогодні постараємось відповісти на питання, які нам задають найчастіше.
Для початку уточнення - здійснення переказу через нашу компанію можливе за умови конвертації коштів в криптовалюту USDT. Для тих, хто ніколи не мав справи з USDT уточню - це не біткоїн (BTC), який може значно змінюватися і ціні. Це криптовалюта, яка має привʼязку до USD як 1 до 1, тобто є фактично криптоверсією USD і майже не змінюється в ціні.
Чи законні операції з криптою в Канаді?
Так, в Канаді операції з криптовалютою законні, але дуже суворо регульовані.
Чи можу я самостійно вивести криптовалюту собі на рахунок без Вашої участі?
Технічно це можливо. Але такий переказ банк побачить як виведення грошей з криптобіржі, тому така операція є ризикованою з точки зору банку і може викликати різні питання, в тому числі, чи не отримували Ви дохід з цієї криптовалюти. Кошти можуть бути заморожені на рахунку поки йде перевірка, що може тягнутись не визначений період часу.
Коли Ви робите перказ через нас, Ви переказуєте криптовалюту нам на криптогаманець, а ми - Вам на рахунок. Банк бачить цей переказ як Wire або SWIFT - тобто переказ з одного банківського рахунку на інший в межах Канади згідно нашого з Вами договору, що вказується в деталях платежу.
Процес обміну криптовалюти на долар стається на нашій стороні, між Вами і нами, він не фігурує в процесі безпосереднього отримання коштів Вами на банківський рахунок. Ми маємо ліцензію на такі операції, тому FINTRAC розуміє, що здійснена операція вже пройшла всі перевірки з нашої сторони згідно чинного законодавства.
Я нічого не знаю про криптовалюту. Як бути?
Ми надаємо підтримку протягом всього процесу переказу, від моменту коли Ви маєте кошти в Україні до моменту отримання їх в Канаді. Ми проконсультуємо та порадимо, як найкраще зробити конвертацію в криптовалюту. Навіть маємо надійних партнерів - криптогаманець, який можна поповнити готівкою в Україні, якщо такий варіант необхідний. В даному процесі сприймайте криптовалюту як шлях конвертувати ваші кошти в Україні в електронний еквівалент, який далі вже можна рухати без обмежень.