Я не є експертом з усіх професій і можу говорити лише про Торонто. По-перше, легко не буде. Тим більш зараз, коли через тарифи ніхто не знає, що буде з ринком праці. По-друге, професії, які ви назвали, знаходяться на сходинку нижче в рівні оплати праці, ніж провідні будівельні спеціальності. Тут стеля буде приблизно $30-35 брутто, і йти ви до неї будете років 4-5, залежно від хисту. Хоча в цілому по року може виходити більше за рахунок стабільнішої роботи, особливо, якщо мова йде про виробництво.
Що стосується сварщиків, з якими перетинався найбільше, то діапазон зарплат великий. Я не знаю, чи є у них в юніоні жорстко встановлені мінімальні рівні оплати праці, як у мейсонів чи карпентерів, але в більшості випадків, з того, що я бачив, ви почнете з $23-24 брутто. Хоча якщо ви максимально прокачаєтесь і, скажімо, відкриєте свій шоп, то можна заробляти дуже непогано. Наприклад, доводилося викликати велдера, щоб заварити корзину форкліфта. Коштувало це задоволення $600+HST: година дороги туди, 3 дюйма шву, година дороги назад (звичайно, дешевше було купити апарат і заварити самому, але треба було зробити все "по-білому"). Але знову ж таки, не факт, що в того велдера кожного дня є замовлення.
В цілому ж, у велдерів у Торонто велика конкуренція. Роботи у шопах не так багато, як хотілося б, а найбільші компанії, що винаймають structural welders базуються в Hamilton.
Що стосується швидкого старту, то на "вершині гори" знаходяться stone and brick masons, які займаються облицюванням приватних будинків. Далі карпентери-фреймери, далі вже всі інші. Якщо ви добре працюєте з цеглою і при цьому не бажаєте йти в юніон аппрентісом (чи не маєте змоги), то за рік безперервної роботи в одній нормальній комерційній бригаді навіть в українців ви будете мати самозайнятим $30+, за два - $40+ (мінус: ніяких бенефітів, часто намагаються платити кешем та не бажають сплачувати GST/HST). Знав юнака, який набрав цегли на демолішені, купив цементу та в гаражі у друзів зробив собі імпровізований шоп. Вчився класти цеглу по Ютуб. Штудіював англомовні відео, клав цеглу - розбирав, клав - розбирав. За два тижні інтенсиву прокачався так, що цього вистачило зачепитись в одній бригаді в якості брік-мейсона. За два роки роботи став вже майстром, зараз, здається, працює вже з диким каменем.