PR CUAET
-
Підкажіть будь ласка, чи можна подати driving cource у податках?
-
Як тоді вийти щ черги в Торонто і стати на Оттаву
-
Добрий день, Підскажіть будь ласка як краще поступити. В листопаді 2024 року подався на BC PNP, чекаю на номінацію. Сьогодні мене підвищили з координатора будівельних проектів до проект менеджера. НОК залишився той самий 70010. Змінилась тільки зарплатня та назва позиції. Чи треба відправити лист з цією інформацією в IRCC та PNP для оновлення особистої інформації?
-
User Вероника has been kicked from the chat because this user is in spam list
-
Так, квитанції за інтернет можуть бути враховані як витрати для фрілансерів, якщо інтернет використовується для роботи. Однак ці витрати зазвичай потрібно пропорційно розподілити між особистим і робочим використанням. Щодо проїзних, витрати на громадський транспорт для доїзду на роботу або школу дитини не є податковими відрахуваннями для більшості працівників. Однак, якщо ви самозайнята особа (self-employed) і транспортні витрати безпосередньо пов’язані з бізнесом (наприклад, зустрічі з клієнтами, поїздки на робочі об’єкти), тоді їх можна включити як витрати. Рекомендується зберігати всі квитанції та проконсультуватися з бухгалтером для точного визначення, що можна списати.
-
Технічно : рекомендується повідомляти PNP про будь-які зміни в роботі, особливо якщо змінилася зарплата або посада. Практично : Якщо НОК не змінився - не обовʼязково повідомляти ЗП у вигляді median + не була вимогою номінації?
-
Так думав про додаткові бали)
-
Так, є різниця між банками при відкритті First Home Savings Account (FHSA), і вибір залежить від кількох факторів: 1. Типи інвестицій – Деякі банки пропонують лише FHSA як ощадний рахунок із відсотками, а інші дозволяють вкладати кошти в акції, облігації, ETF чи GIC. 2. Комісії – Варто порівняти, чи є комісії за відкриття, управління рахунком або інвестування. 3. Відсоткові ставки – Якщо ви плануєте зберігати кошти на ощадному рахунку, зверніть увагу на ставки. 4. Зручність – Якщо ви вже є клієнтом TD і Scotiabank, відкриття рахунку в одному з цих банків може бути простішим, адже можна керувати рахунком через вже знайомий онлайн-банкінг. Що краще вибрати? • TD може пропонувати FHSA із можливістю інвестування через TD Direct Investing. • Scotiabank має FHSA через Scotia iTRADE або у вигляді ощадного рахунку. Рекомендується порівняти умови обох банків або розглянути альтернативні фінансові установи, такі як Questrade або Wealthsimple, якщо плануєте активно інвестувати.
-
Так, надання цієї інфо - це загальна вимога ЕЕ. Що ви маєте на увазі «надасть додаткові бали», що саме надасть, якщо НОК не змінюється? Збільшення ЗП, на жаль, не дасть вам більше CRS
-
Добрий день Марія. Не зовсім зрозумів про median +. Треба було надати наявну зп/год. Думав підкоригувати express entry application, можливо підвищення надасть додаткові бали для можливості проходженя по категорійній вибірці.
-
Логіка була проста, я вважав що рівень зп має якесь значення для балів CRS. Але здається я помилився. Дуже дякую за вашу відповідь, мабуть має сенс все ж таки відправити нову інформацію в pnp та зробити коригування в express entry - можуть дзвонити в офіс для підтвердження якщо я вірно все розумію.
-
Я не бачу логіки, якщо чесно. Поясніть будь ласка - Бали НЕ залежать від зарплати. - Eligibility тим паче на категорії залежить від NOC.
-
В грудні така можливість була, така сама кнопка як зараз на Едмонтон чи Торонто. Хоча, ось зовсім нещодавно були слоти за 1 день в Оттаву, але то мені далеко і я не встигла б долетіти, і був 1 на квітень, але я трохи не встигла з часом, хтось інший забрав
-
Вам не потрібно самостійно подавати звіт про ваш TFSA (Tax-Free Savings Account) до CRA. Банки та фінансові установи автоматично надсилають необхідну інформацію до податкової. 1. Як подати TFSA records? – Ви не подаєте звіт самостійно. Банк або фінансова установа, в якій відкритий ваш TFSA, автоматично передає всю інформацію до CRA. 2. Яку суму враховувати? – CRA враховує тільки ваші внески на рахунок TFSA, а не його баланс. – У вашому випадку ліміт був $13,500, а фактичний залишок $13,556 – ця різниця може бути через нараховані відсотки або прибуток від інвестицій. Це не впливає на ваш внесковий ліміт. 3. Що робити, якщо баланс зростає понад ліміт? – Якщо ваш баланс зростає через інвестиційний дохід (відсотки, дивіденди, зростання вартості акцій), це не рахується як перевищення ліміту. – Вам не потрібно знімати цей прибуток щомісяця – він не впливає на ваш річний внесковий ліміт. Якщо ви не вносили більше, ніж дозволений ліміт, хвилюватися не потрібно. Важливо контролювати саме внески, а не баланс.
-
Так, зробити зміни бажано, бо це згідно оф вимог IRCC На жаль, збільшення ЗП не додасть вам більше балів в системі ЕЕ
-
Чого в мене теж чоловік вписаний як підопічний, я писала в консульство обяснила що в нього є резерв + і всі документи в порядку пропускає на всі процедури , він мав слот але скасували , вони написали що якщо одинакові прізвища то приймуть і на слот жінки