PR CUAET
-
Друзья, кто-то перевозил с собой котят? Планирую заказать доставку после нашего прилета, т.к. они очень маленькие сейчас. Я не могу добиться от перевозчиков однозначных условий и итоговой цены🤦♀ На сайте Канады указано, что, если котята младше 3 мес, вакцины и чип не нужны. В исходной стране (Турция) говорят, что нужны, а значит можно лететь только после 3 мес... Если кто-то сталкивался, поделитесь инфо, пожалуйста
-
Торонто - 19год
-
Я можу поділитися своїм досвідом. Почала вивчати у жовтні 2022 року французьку 3 рази на тиждень на вечірніх курсах. Кожна сесія складається з 11 тижнів. Потім 1 тиждень відпочинок і нова сесія. Я зараз на 6 сесії. Я не можу сказати , що у мене вільне володіння французькою . Треба практикувати кожного дня. Але так як англійська вільна, то в житті використовую її. Але звичайно в магазині запитати, відповісти можу. Прочитати якусь объяву тощо. Але курсів не достатньо. Вони не готують до здачі екзамену. Треба ще і репетитор. Треба вивчити структуру екзамену, який ви плануєте здавати. Наприклад, якщо це Tefaq, треба вивчити різні типи запитання ( з інверсією, з сабжанктівам) , треба вивчити напамʼять як починати розмову, як продовжити, всі ці логічні звʼязки, як закінчити - це вам допоможе і збереже час на екзамені.Тут вже давали гарні поради з приводу здачі екзамену. Треба готуватися. Але сто відсотків- курсів не достатньо.
-
Я був на двух парт-тайм курсах. В моєму випадку графік був пн, вт, ср з 6 до 9. Поєднувати з роботою було важкувато, але я не шкодую, як мінімум не шкодую за перший курс. Також хочу додати що викладачі бувають різні. На приклад, на першому курсі у мене була прекрасна викладачка, якій було цікаво і самій мови вчити і інших навчати, також вона старалась зробити так щоб всі приймали участь у зайняті, а не сиділи і залипали у соцмережах, а от на другому курсі, у мене був викладач якому було всеодно, він тільки вичитував матеріал і намагався вислужитися перед адміністрацією, ну і він був супер нудний. Я ходив в alpa (inici), знайшов їх через мапу францізасьйон закладів яка є на сайті міністерства. Записувався через сайт alpa. Сам пошук місця плюс запис у мене зайняв близько 3х місяців. За курси платили, десь 28$ за вечір (платять чеками які приходять на пошту, тому заповнюйте свою інформацію вірно). Я починав в середині липня 2023 з 2 рівня бо вже мав деякий досвід, і десь в середині наступного курсу (в середині листопада) кинув і продовжив займатися просто з репетитором, бо як я вже казав, на другому курсі мені не повезло з викладачем і я практично перестав говорити на зайняттях. Тим не менш, цей досвід + репетитор + самопідготовка дозволили мені здати TEFaQ Comprehension Oral на рівень 6 (b1.2). Зараз готуюсь до розмовної частини. І я абсолютно згоден з Наталею вище про самопідготовку. Багато залежить від того скільки ви приділяєте часу мові/екзаменам поза курсами (та/чи репетитором).
-
Друзі,АOR мами нарешті прив'язав до її аккаунту! Дякую всім хто допомагав :) Доречі 31 січня проходили біометрію,вже є в системі.Цікава подробиця:в мами не змогли відсканувати відбитки пальців,запевнили,що це не є проблемою,бо по-перше в базі залишається цифрове фото обличчя, по-друге буде зроблено відповідне пояснення в особистому файлі,а по третє 72 роки ))
-
Доброго ранку! В мене вже дах їде від цих документів, 😤чи не могли б ви мені допомогти трохи. ….я подалася на візу для дітей( зробила нові паспорти), visitor records в мене є, я їх продовжувала раніше, описала ситуацію, що треба візи в паспорт, але вони одобрили мені знову візітор рекордз для дітей до кінця їх паспортів… це така процедура, чи я щось не так зробила??
-
Я вже описував. Якщо ви спочатку вказуєте що в дитини Візітор Віза, то в Вас не випаде опція на Візу та потрібна форма для заповнення. Тому що так налаштована система, що це не можливо зробити з середини Канади для Візитор Візи. Якщо по інструкції піти, то ви повинні були заповняти IMM5257e? Ви її заповнювали?
-
Я ось прочитала коментарі стосовно того, що ця програма не в списках імміграції… Хочу додати, що потрібно памʼятати що це взагалі не програма - це додаткова тимчасова можливість. Навіть всередині акаунту вона виглядає як повністю скопійована із гуманітарної гілки. А гуманітарка також не є імміграційною програмою з юридичної точки зору. Так що я б сказала, що її ні в які плани імміграції і не додадуть, бо це просто подарунок для українців, які мають канадських родичів. Навіть хто з українців подався по гуманітарці - отримали пр за 7-8 місяців (а там, зазвичай, дуже розтягнуті строки). Так що я б скоріше на ці строки орієнтувалася.
-
Доброго дня підкажіть будь ласка якщо мама заїде з дитиною 13р 15.03.2024 на дитину буде допомога чи лише мама отримає допомогу (3тис)? Дякую
-
Всі. Де є відмітки. Якщо у вас у списку цей документ обов'язковий то переводіть
-
Я цю інструкцію як я заповнював не змінював. )))