PR CUAET
-
Добрий ранок! Підкажіть, будь ласка, якщо подаватись за програмою NB PNP з Канади, чи потрібно мати певну суму на рахунку або зарплату на всіх членів сім'ї? У програмі уж вимогу не побачила, але мені сказали, що начебто треба. Де це можна прочитати? Дякую
-
Добрий день! Підкажіть будь ласка , як добавити документ до аплікації на подовження WP та SP яку вже відправили на розгляд офіцеру?
-
Протести були з самого початку, бо і Сирійців і Афганців пускали обмежену кількість, пусля років секюріті чекс. Афганських перекладачів які зараз під хагрохою тюрми і страти які допомагали Канадській армії вже третій рік не можуть з Пакистану забрати. А Українцям хоть і не давали ПР, брали всіх безлімітно (більше мільйона віз дали, тобто в 50ть раз більше ніж Сирійців, і в сотні раз більше ніж Афганців). Брали надзвичайно швидко (більшість за 1-2 місяці, хоча і деякі позастрягали на рік+, тоді коли Сирійці і інші мали процес в кілька років), і брали всіх підряд, з люими відмовами в візах, навіть більшість людей з кримінальним минулим не перевіряли і пропустили. З нашої "колокольні" нам здається що мало зробилил, з їхньої навпаки що багато. І тут не ідеться що хтось комусь щось винен, я просто намагаюся пояснити що яке б рішення не прийняли, будуть люди з обох сторін яким буде здаватися що їх обділили. Тому такого роду рішення, я думаю, будуть тягнути до останнього.
-
Дякую за відповідь 😊
-
Більшість цієї роботи якраз не публічна, ми бачимо саме результати. CUAET це також в великій мірі заслуга К У К і Української громади. Багато полегшень в провінційних програмах тої ж Манітоби, Альберти та Саскачевану, які змінили умови своїх програм чисто для Українців (що нечувано в сфері іміграції) також частково заслуга Українських громад тих провінцій.
-
Ми в тому числі і зробили нашу спілку Українських іміграційних консультантів щоб допомагати лобіювати ці речі. Я особисто був на більшості мітингів та зборах як Торонто так і мого містячкового комюніті. К У К та деякі з моїх колег були напряму залучені в лобіюванні з IRCC з перших днів війни. Ми дуже просили і старалися протиснути тимчасовий безвіз, але зі слів Міністра це б затягнуло бюрократію сильно, і вони вирішили зробити CUAET для того щоб якесь рішення було готове. Тому, можете бути спокійними на рахунок того що те що діаспора могла зробити - ми зробили, і продовжуємо
-
Перепрошую, що не по темі, але у відповідній гілці не можу отримати відповідь. Подали на ПР, по воз'єднанні сім'ї. У мене дійсний ворк перміт до липня 2025р, у сина стаді перміт до вересня 2024р. Якщо я зараз подам до 31 березня документи на відкриття ворк перміту, а синові на візітор рекордс по новому паспорту, чи можемо ми на два-три тижні виїхати з Канади і повернутись назад? Дякую, за відповіді.
-
І вам, щиро дякую, що знайшли час на відповідь!🌻
-
Щиро дякую!🌻
-
Так, вас тут не привʼязали, по-перше, у вас дійсні документи для повернення, по-друге, у вас програма воззʼєднання, по якій ви повинні бути тільки на момент подачі та отримання. Тільки не забудьте взяти з собою оригінали ворк перміт та візітор, бо офіцер вимагає це при поверненні
-
Раз ми вже зачіпили цю тему, можу сказати з свого досвіду та з досвіду дюжини колег, ті помилки, неточності, подачі і переподачі, і прострочення статусу і тд які зараз 99% повністю сходять з рук Українцям це нечуваний прецендент. Канадська іміграційна систем досить жорстка, і часто люди отримують відмови за те що не доклали один переклад, чи один документ пропустили, чи щосб одне перепутали чи не вказали. Я вже не говорю про бани на 5 років за місрепрезентацію які можна отримати за теоретично будь які серйозні помилки, чи за прострочений статус і тд. Тому що людям які прибули по CUAET насправді часто немає з чим порівняти - це не ціниться. Тому повірте нашому досвіду - це дуже цінно. Ну і якщо вже про цінність говорити, то єдиний інший варіант отримати відкритий довізл на роботу на 3 роки, це провчитися 2 роки в Канаді. А це 80 тис витрат (треба мати на рахунку за кожен рік 15к навчання + 26к проживання), 2 роки часу, і ще англійську треба високу, і ще в коледж мають взяти, і ще візу мають дати, і ще бажано бути молодим бо старшим не дають, і ще вчитися треба, і ще диплом отримати і захистити, і ще і ще і ще. Звісно більшість Українців не хотіли цієї іміграції, і були вимушені покинути Україну, і багато хто б зрадістю проміняв Канаду на мирне небо в Україні. Але я просто хочу показати, що те що робить Канада - ЦІННО. Хоч інколи і може здаватися що недостатньо. Проте все ж таки дуже цінно.