Так, дуже складне останнє завдання. Фішка в тому, що є основні слова які потрібно пом'ятати окремо. Якщо ви пригадаєте приблизно саме завдання, то згадаєте що саме ви розуміли - це те про що іде мова, про якихось людей, предметів та взаємодія між ними. Спрацьовує принцип, розумію - пам'ятаю. Так ось, предмети, люди, об'єкти описані зрозумілими словами, бо предмет є предмет синонімів не дуже багато. Виключення це якись научні або технічні тексти. Якщо попалеться такий - все ппц. Там навіть іменникі не дуже зрозуміли. Взаємодія, та якість об'єктів описані такими словами, яких я в житті не чув та не бачів. Весь текст передає взаємодію між об'єктами, людьми та предметами, ось тут і треба шукати. Промто читаючи відмічаєшь ці іменники та взаємодію одного із іншим. Якшо не зрозуміло в цьому реченні, в наступному буває уточнення. Це закриває десь 70 відсотків питань, в яких вказується іменників та взаємодія між ними, головне пам'ятати де саме в тексті ви бачили ці іменники. Це дуже швидко робиться, головне запам'ятовувати головні іменники в кожному абзаці.
Кожен абзац має свої. Кожен наступний інші. Іноді іменники з одного обзаца взаємодіють із іменниками із іншого, тоді це майже гарантовано відповідь на якесь питання.
Останні 30% самі складні, це відноситься до питань які задані сінонімами, а в неправильних відповідях використовують зрозумілі прості фрази та слова із тексту. Це пастка для вгадуючих) Та
Ось тут треба і перечитувати текст, шукати де саме щось схоже, дивитись на будову слів, що це adjective чи adverb, здогадуватись. Тут я не дуже розумію як, але я знаходив відповіді якимось незрозумілим для мене чином. Але ці питання йшли дуже тяжко.
Здавав 4 рази. Reading 11-12.