PR CUAET
-
Я вже багато разів Вам відповіла - всі заробітки до отримання SIN (момент коли Ви стали податковим резидентом Канади) не потрібно, все що після отримання SIN - потрібно
-
ТАк, після отримання SIN у мене були і є доходи від фрілансу. Я, звісно,їх декларуватиму. Просто цікавлять доходи до Канади. Податки з них сплачені в країні перебування, але чи треба їх вказувати, чи ні. Бо я прибула до Канади не на початку року
-
Це про те якщо Ви прибули у Канаду і отримали SIN не на самомому початку року. Коли заповнюєте данні у програмі, вона запитає Вас коли Ви прибули у Канаду
-
До приїзду у Канаду у Вас не було SIN. Все що отримали будь-де після отримання SIN потрібно вказувати. Але краще зверниться до бухгалтера щоб коректно відобразити що податки сплачені в іншій країні
-
Тобто, як я розумію, можна вказувати і не вказувати доходи до приїзду в Канаду. Але від цього буде залежати сума tax return (або її відсутність)
-
Я маю на увазі саме це
-
What Is The 90% Rule? The 90% rule applies to taxpayers who have not been a Canadian tax resident for an entire year, whether they are departing from or arriving at Canada. As a result, they may only be entitled to the full Basic Personal Amount deduction if 90% of their net worldwide income is Canadian-sourced. Otherwise, their entitled amount will be prorated based on the length of their tax residence in Canada.
-
Складно щось сказати не знаючи що це Ви читали. Можлива ситуація коли люди приїхали отримали SIN, виїхали з Канади, а потім знову повернулись. У такій ситуації всі доходи з моменту отримання SIN. Але ж знову, якщо податки з доходів отриманих не в Канаді були сплачені у іншій країні, то тут повторно оподатковуватись Вони не будуть
-
Просто читала, що потрібно для tax return, у той час як у чатах різні думки щодо цього 🤨
-
Ні, поки Ви не приїхали і не отримали SIN, Ви не були податковим резидентом Канади
-
А чи треба вказувати доходи в іншій країні за минулий рік до приїзду в Канаду?
-
Вам потрібно шукати у Вашій провінції. Може у Вас є такі як H@R Block
-
Дякую... якщо можете когось порадити, було б супер?))
-
Так вказувати, якщо Ви отримували його коли вже були у Канаді. Але в залежності від того чи сплатили ви з тих доходів податки чи ні, є нюанси. Зверниться краще до бухгалтера який це зробить. Це не дорого
-
Поділіться своім досвідом як заповнювнити першу декларацію коли після приїзду ще декілька місяців по рімоуту допрацьовував тут на укр фопі (IT). Чи вказували доходи з Украіни за цей час перебування вже тут? Буду вдячний за допомогу :)
-
Подивіться в кабінеті CRA. Там повинен бути графік платежів. Або можливо дитячі. Нам за 2 місяця 20 Лютого прийшли
-
Ну тоді це дуже мало. Я не отримувала GST ще за 20 міс
-
Якщо вказували ваш дохід за 2021 і 2022 то зробили перерахунок кліматичних і можливо GST
-
Та да. Я з минулого року теж очкарик)
-
Дивно, що ж це за 860 CAD, подивився виплати по кліматичним 15 квітня по графіку
12 Jan 2024, 17:45
84337/462957
4 minutes ago