PR CUAET
-
Ну тоді це дуже мало. Я не отримувала GST ще за 20 міс
-
Якщо вказували ваш дохід за 2021 і 2022 то зробили перерахунок кліматичних і можливо GST
-
Та да. Я з минулого року теж очкарик)
-
Дивно, що ж це за 860 CAD, подивився виплати по кліматичним 15 квітня по графіку
-
Ще знайшла там окуляри й контактні лінзи (призначені лікарем) ))) Тож теж немала частина витрат)
-
Дякую. В нас медичні показання були.
-
Загалом канадійці зберігають усі чеки протягом 7 чи 10 років, не пам’ятаю точно. Це якщо вас раптом захоче перевірити cra. Чи можна виписки, краще чи пошукати на їх сайті чи проконсультуватися з бухгалтером.
-
Ось тут є повний список по медичних процедурах www.canada.ca/en/revenue-agency/services/tax/individuals/topics/about-your-tax-return/tax-return/completing-a-tax-return/deductions-credits-expenses/lines-33099-33199-eligible-medical-expenses-you-claim-on-your-tax-return.html Написано, що для суто косметичних цілей, не можна. Тому орієнтуйтеся на свою ситуацію
-
Ми не заповнювали і також прийшли. А я не зрозуміла що це таке
-
Дякую за розгорнуту відповідь. А чи можна включити витрати на ортодонта (брекети дитині до 18 років)? І якщо так - то чи підійдуть виписки з банку (де вказана ця клініка як отримувач)? Звісно, договір з клінікою теж підписаний.
-
Частково інтернет, оренду, телефон для фрілансерів, що працюють з дому. Але розходи на транспорт до роботи чи школи ні. Якщо ви мали на увазі moving expenses, то це витрати на переїзд ближче до роботи чи школи. Але якщо ви працюєте на себе і використовуєте автомобіль для поїздок робочих (не до офісу і зворотньо), а для закупок, зустрічей з клієнтами тощо, то тоді ці витрати можна включати. Медичні розходи можна включати - ліки, то, що ви доплачуєте в стоматолога, якісь послуги. Але потрібно зберігати чеки. І чула, що включити ці розходи, має бути більше 500$/рік. Але це не точно. Ці розходи частково вираховується з суми, на яку вам нараховують податки.
-
Turbo Tax, якщо Income лише по формам T4, то все легко самостійно
-
Тож, виходить, можна надати квитанції про сплату за інтернет для фрілансерів і навіть за оплату проїзних (щоденне використання транспорту, щоб дістатися до роботи, а дитині - у школу)
-
Дякую. Дуже корисна стаття ❤️
-
Я не знаю. Мені це лікар у тій клініці сказав. Тож я й питаю
-
цей revenue треба додати до декларації за 2023 рік, потім cra вже перерахує якщо треба виплати
-
Привіт всім 👋 Заповнював форму по кліматичним виплатам десь на новий рік, сьогодні поштою прислали Revenue по T5 формі на 860 cad. Підкажіть чи треба якось реагувати на цей statement?
-
www.springfinancial.ca/blog/tax-tips/top-ways-to-maximize-your-tax-return-in-canada
-
а так можна було? 🫣
-
Чула, що при подачі декларації про доходи можна також надати квитанції про проходження медогляду (який ми всі проходили). Які ще документи про витрати рекомендується надати?
12 Jan 2024, 17:45
84353/465905
2 minutes ago