Гугл отзывы дали результат (на Консульства Украины в Эдмонтоне, Торонто, посольство в Оттаве)
Также ниже копирую опыт Сергея из группы, очень дельно:
Вітаю всіх!
Пропоную всім зацікавленим отримати слот звернутися спочатку в Конгрес українців Канади, українські національні організації, які присутні у ваших містах з наступним зверненням для вирішення проблеми.
Далі наводжу свій приклад звернення.
Дякую всім, хто відгукнеться і відправить своє звернення їм.
Хочу звернутися до КУК та УНО з пропозицією написати лист в Консульства України в Канаді, МЗС України, КабМін з питання врегулювання ситуації щодо оформлення закордонних паспортів. Тому що, як показує практика, особисті звернення не мають впливу, вже навіть не відповідають на листи і дзвінки.
Можливо привернуть більшої уваги саме листи від таких поважних організацій. Можливо крім української влади в копію розсилки треба поставити уряд Канади також, щоб вони розуміли чому українці не мають можливості продовжити свій легальний статус в Канаді.
Можливо в такому листі одразу прописати свою пропозицію. Для прикладу можна взяти роботу VSF Global щодо підготовки документів для виготовлення віз. Тобто МЗС України передає в аутсорсинг сторонній організації питання збору заявок на виготовлення паспортів, при цьому жодної копійки не витрачається з державного бюджету, а посольства далі видихають з полегшенням, займаються своїми звичайними справами, можливо навіть скорочують вивільнений персонал та свій бюджет на зарплату.
Всі ж ми знаємо/чули про цю проблему потрапити на прийом в консульство, але нічого не вирішилось навіть після впровадження авторизації через ДІЮ адже персоналу не додалось в консульствах. Тому і досі нереально зловити чергу. І я думаю, що якщо проблему з паспортами не вирішити, то багато людей будуть з нелегальним статусом тут, враховуючи ту кількість людей, що вже прилетіли до Канади.
Складається враження, що на це і йде розрахунок держави, щоб швидше повернути людей назад в Україну. Тому що в моєму випадку, наприклад, моя сімʼя не може податися на ПР, так як для цього процесу у дітей має бути окремо свій закордонний паспорт.
Але як ви розумієте, ця проблема стосується дуже багатьох сімей.
Якщо ви підтримуєте моє прохання/пропозицію із написанням листа і вам потрібно щось для уточнення чи обговорення, то буду радий вислухати.
Дякую,
Сергій