Можливо для когось стане в нагоді інформація наведена нижче.
Маю диплом Магістра в сфері Civil Engineering.
Закінчив Київський Національний Університет Будівництва та Архітектури в 2018 році.
Приїхав у Канаду (Едмонтон) в жовтні 2022. В січні 2023 знайшов роботу в Едмонтоні по своїй спеціальності та своєму бажанні працювати в тій же сфері, що й до переїзду в Канаду (сфера будівництво та проектування).
Позиція Structural Designer.
В процесі роботи від колег дізнався про APEGA, ліцензування та інші деталі в нашій професії.
В грудні 2023 створив аплікацію на сайті APEGA та подав дипломи на евалюацію у WES (course-by-course).
В квітні-травні 2024 отримав статус EIT.
Розгляд моєї заявки був близько 3 місяців + 1 місяць WES.
Отримав EIT без додаткових екзаменів та курсів, тобто зразу на основі моїх дипломів про вищу освіту.
В процесі розгляду заявки не отримував додаткових запитів чи питань, окрім фото моїх документів.
З особистого досвіду знаю людей, які отримували статус ЕІТ так само, як і я (без додаткових екзаменів). Але також маю колег на роботі, які в процесі розгляду заявки отримували запит на проходження додаткових курсів. Так як евалюація дипломів відбувається по перевірці кожного пройденого курсу та кількості пройдених годин конкретного курсу. І у випадки розбіжності з місцевими освітніми програмами, необхідно буде самостійно перекривати цю різницю.
Якщо курсів багато і у вас на їх проходження немає часу, ви можете запросити проходження FEE (Fundamental Engineering Exam).
Це шести годинний безперервний екзамен по всьому, що лише можна собі уявити у вашій сфері.
110 питань/завдань, треба правильно відповісти на не менше ніж 50-60% запитань по кожному розділу.
Як я сказав раніше, в моєму випадку не було ніяких додаткових вимог чи запитів.