Тут звичайно кожна ситуація індивідуальна, тому можемо розібрати декілька можливих варіантів. Якщо прийдеться виїжджати із Канади, то мабуть найкращий варіант все таки буде продати ту нерухомість, бо як практика багатьох людей показує, здавати в оренду не будучи в тій країні досить важко, навіть якщо ви наймете компанію, яка це буде робити за вас, то вони також будуть брати частину ваших коштів, можуть бути місяці простою, а вам іпотеку треба сплачувати щомісяця, щоб таким чином не залізти в борги, і вам обовʼязково потрібно буде сплачувати податки із доходу, і як останнім часом ми всі бачимо, ціни на оренду дуже впали, тому може бути вам абсолютно не вигідно її здавати. Тому якщо вам якись рієлтор гарантував, що це суперове рішення здавати в оренду будучи в іншій країні, то поговоріть з ним, і хай він пояснить як він бачить ту ситуацію і на цифрах покаже, як ви зможете здавати виплачуючи іпотеку і хоча би виходити в нуль, бо обіцяти все можна, але на практиці не завжди все як на словах. Наступний варіант, якщо ви все таки залишаєтеся в Канаді, просто на ворк перміті не маючи статусу постійного резидента, продовжуючи ворк перміт і стараєтеся податися на пр все таки, тоді можна нерухомість здати на якись період в оренду, якщо в тому ж потреба, але я так розумію, що розмова саме була про те, що якщо прийдеться виїхати з Канади, то що робити з квартирою… здавати на відстані не так легко, повірте, я маю власні 4 обʼєкти нерухомості, які здаю в оренду, і це набагато більше роботи ніж здається зі сторони, і бажано бути на місці, а не в іншій країні з різницею в часі. Плюс, все добре до поки орендар вчасно платить і немає ніяких нюансів щ ним, але бувають і інші моменти, і їх треба вирішувати. Якщо захочете поспілкуватися більш детально, то телефонуйте і я поділюся своїм досвідом здавання а оренду, бо він уже у мене не малий, і якщо у вас ж якісь запитання, то постарайся допомогти і підказати - 587-434-3907