Привіт. Хочу написати свій досвід і подякувати адмінам групи. В нас був переліт Канада- ЄС( Італія). В нас кіт всиновлений в Канаді, в Канаді немає паспортів, тому робили сертифікат, який потім завіряли в CFIA( 55 CAD). Зробили мікрочіп, вакцинацію від сказу. Летіли Westjet. В нас було Lethbridge- Calgary, Calgary-Rome. В Лесбрідж придерлись до переноски, яка зі всіх сторін була більша на декілька см,сказали, що можуть бути проблеми далі, бо переноска не по стандартам, але пропустили, летіли 48 хв, маленьким літаком, переноска зігнулась і ідеально стала під сидінням. В Калгарі ніхто навіть не подивився на переноску, на сек'юріті спитали, чи не боїться кіт через рамку сканера проходити на руках, наш страшенно злякався минулий раз, чоловіка роздер, подер футболку. Тому спочатку я сама пройшла огляд, потім мене відвели в приватну кімнату, я взяла кота на руки, переноску забрали на огляд, кіт почувався добре на цей раз😅Ніде навіть не запитували документи на кота, але це тільки мій випадок. В літаку сказали, що кіт має бути весь час в переносці під сидінням, цей раз переноска ідеально стала під сидінням, навіть не згиналась. Кіт наш перших 5 год сидів тихо, а потім почав носом тертись об переноску,(добре, що сітка в переносці з ліски, а не тряпчана, бо роздер би на нівець) росхитувати, мявчати, я взяла його на руки і накрила пледом( разом з переноскою), потім ми їхали ще по Італії 3 потягами. За весь час він не поїв, в туалет не ходив. Але зайшли в квартиру він одразу сходив в лоток, він не навчений до пелюшки, мабуть тому не зробив свої потреби, в нас вийшло, з нашою дорогою, що котик в переносці знаходився більше суток. В Італії на паспортному контролі серйозний офіцер, після того як ми сказали, що в нас кіт, посміхнувся на всі 32, сфоткав кота і все, також документів не перевіряв. Дякую адмінам за відповіді на мої запитання, можливо часом не доречні💜