Мій відгук про перевезення улюбленців з Україна до Канада, Галіфакс
Дано: кішка 6.5 кг в салоні (розкладна з закріплених) собака-метис 25 кг в багажі скудо 7
Документи були всі: чіпування+вакцинація: літо 2022 приватний рандомний вет у Львові.
Паспорт: восени 2022 у Харкові на Фонвізина+перенесення інфи з не такого паспорта ветом у Львові.
Титри+90 днів карантину: набрали титри в звичайній приватній клініці (тварини вакциновані не вперше, остання вакцинація 05-06 місяць 2022, титри січень 2023, результат ок)
Додатково мали: рабієс сертифікат, іата.
Ф1, Обмін ф1 на євро та міжнародний.
Квитки купувала по телефону: LOT Варшава-Торонто, потім через 1-2 тижні Air Canada Торонто-Галіфакс (1 ніч в Торонто).
На той час дані картки диктувала по телефону, а також були черги на лініях, дзвонила через вайбер аут.
З LOT при покупці питань не було, з Air Canada довелося перетелефонувати дні через 3-4 та добитись підтвердження щодо собаки в багажі (оплата за собаку в аеропорту карткою, за кішку по телефону), перший оператор чомусь не міг прислати це одразу.
16.04 Потяг Львів Перемишль, викуплено все купе, бо їхала я+сім'я+речі. Одразу скажу, переноска поїхала без нас раніше машиною, була змога передати.
У Перемишлі на контролі чекнули всі Доки, задали питання чому в паспорті стоїть 2 дати про чіп (чіпування+виписка норм паспорта-це пояснення влаштувало).
Перемишль-Варшава машина.
В Варшаві час з 16.04 по 21 04. 20.04 все ж зробили ще один огляд на Гагаріна 5, перевірили, що повятовий все ж таки не треба.
20.04 чекін онлайн з вибором місць (посадковий талон висвітився+потреба підійти до стійки). 21.04 17.00 рейс, в аеропорту були 12.30 зібрали переноску, застелили (пелюшки+коврик+її подушка+пелюшки в простирадлі), приклеїли наліпки, о 13.30 почали проходити чекін.
Зважили кішку в переносці+лоток+пелюшка (7,9), собаку окремо, переноску скудо 7 окремо.
З переноски собаки сказали зняти колеса, далі везли її на возику. В переносці в кармашках повідець, намордник, колеса.
Собаку вивели в туалет, в відділ крупногабаритного багажа здали о 14.45, бо бачили, що на контролі безпеки черга.
Під час здачі трохи погавкала на всіх, переноску+шлейку просвітили, шлейку на собаку повернули.
В Торонто пішли забирати собаку+багаж після отримання work permit.
Офіцер митниці чекнув тільки рабієс сертифікати, про корм не питав, за тварин нічого не просив заплатити.
Air Canada, пройдений чекін+місця онлайн, але у мене світилось про потребу підійти до стійки реєстрації і був недоступний посадковий талон. рейс о 8.55, в аеропорту були 6.20 і це прям було впритик, трохи були черги до чекіну. Тут документи взагалі не дивились, уточнили вагу переноски собаки, але не важили. Дали заповнити форму на перевезення собаки в багажі, та й на цьому все. По кішці взагалі питань не було.
Тут при здачі попросили додаткові стяжки на двері, також зняти колеса.
На обох рейсах перед зльотом у персонала уточнила, чи собаку погрузили на борт, отримала підтвердження що так.
Офтоп про собаку, маємо помірні псих.проблеми, після обговорення з ветом були призначені заспокійливі (не на травах, а такі гасить норм, аж мені хотілось). Я чекнула ефект в звичайних умовах, потім в потязі, ну і звісно коли бачила, що ефект ок - дала перед літаком. Не жалію про своє рішення, але будьте обережні з цим.
Щодо повідомлень про собак, які не люблять людей - наша з таких, ніяких проблем з цим не було, так, здебільшого вона гавкала, але головне бути спокійним і усміхнено вибачатись та заспокоювати тварину, щось поручали робити нам повністю, десь ми тримали і собака була в наморднику, але це не стало причиною нам відмовити у перевезенні, тощо.