Також окремо хочу написати за ситуацію, котра трапилась з нами за 3 неділі до вильоту.
Нашому котику 2,5 роки, і ми уявити не могли що так станется.
Вирішили перед перельотом почистити йому зуби від каменю, заглядаємо в рот(щоб подивитись що там), а там два зуби дуже шатаються. Одразу записались до стоматолога за 5 днів(найближчий запис)
Ввечері ми побачили що у нього ще 2 зуби ледь стоять і зранку почали шукати до кого ми можемо швидше потрапити щоб зрозуміти що відбувається.
Знайшли ветеринара (не стоматолога) і прийшли до неї на прийом. Вона подивилась сказала що є сильне запалення навіть якісь гнойні виділення. Взяла в нього аналізи: загальний обширний аналіз крові, аналіз на імунодефіцит та на лейкімію. По аналізом все було добре, корм підходить, раціон збалансований і сказали що скоріш за все це просто генетичне.
Одразу сказала що видаляти треба як мінімум 4 зуба.
Стоматолог пізніше сказала то саме, але уточнила що коли зроблять наркоз, зроблять рентген і тоді вже точно буде зрозуміло скільки зубів видаляти. Перед операцією ми зробили узі серця, щоб знати чи можна робити седацію.
Дуже переживали як все буде загоюватись, і розглядали варіант що він з нами одразу не полетить, а я до нього повернусь за тиждень, почекаю поки все загоїться і тоді вже полетимо(щоб не було зайвого стресу після операції)
Коли після операції прийшли за ним, виявилось що прийшлось видалити 12 зубів😔
Ветеринар стверджував що цьому коту як мінімум 6-7 років, але ми знайшли його кошенятом..
Загоїння пройшло добре, він себе нормально почував і ми полетіли всі разом🙏🏻
Тепер він завжди їсть тільки мокрий корм, і я дуже рада що ми звернули на це увагу і тепер його нічого не турбує!❤️
Ітог: заглядайте в рот до своїх улюбленців(навіть якщо він активний і добре їсть), бо не завжди молодий вік є гарантією здоров’я, і звісно зуби тваринам теж треба чистити
Ми тепер завжди будемо це робити, щоб хоч трошки довше залишились зубки у нашого котика(бо через генетику нашому сказали роки 2-3 і прийдеться видаляти інші💔)
І важлива річ, на котру ми не звернули уваги- запах з рота. В нього десь пів року як почало сильно смердіти з рота, але ми думали що це нормально🥺
Заплатили за видалення в Польщі 900 злотих
Плюс візити, ліки узі +-500
Не уявляю скільки би це коштувало в Канаді🙈