Skip to content
  • Home
  • Categories
  • Recent
  • Tags
  • Popular
  • Users
  • Groups
Skins
  • Light
  • Cerulean
  • Cosmo
  • Flatly
  • Journal
  • Litera
  • Lumen
  • Lux
  • Materia
  • Minty
  • Morph
  • Pulse
  • Sandstone
  • Simplex
  • Sketchy
  • Spacelab
  • United
  • Yeti
  • Zephyr
  • Dark
  • Cyborg
  • Darkly
  • Quartz
  • Slate
  • Solar
  • Superhero
  • Vapor

• Default (Lux)
  • No Skin
Collapse
Ukraine Tryzub and Canada Leaf
  1. UKRAINIANS ON THE CANADA MAP
  2. Categories
  3. Вільне спілкування
  4. Канадський Марк Chat

Канадський Марк Chat

Scheduled Pinned Locked Moved Вільне спілкування
64.8k Posts 4.6k Posters 197.3k Views
  • Oldest to Newest
  • Newest to Oldest
  • Most Votes
Reply
  • Reply as topic
Log in to reply
This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
  • t5177067809T Offline
    t5177067809T Offline
    Yana Grechukha
    wrote on last edited by
    Хочу, не хочу - вас ніхто не буде питати) Ви прибуваєте у іншу країну і маєте пройти певну процедуру. Можете залендитися у Едмонтоні і отримати тут ворк перміт лише у випадку, якщо ви прилетіли до Канади відразу в Едмонтон. Якщо ви запізнитеся на свій рейс через чергу, то, скоріше за все, вам просто замінять квитки.
    1 Reply Last reply
    0
  • t818857125T Offline
    t818857125T Offline
    Ема Ільм
    wrote on last edited by
    Не чекаємо. У нас банально немає коштів навіть на квитки, врятовуються лише ждуни, що біжуть з ДНР та ЛНР через Росію за кордон - цілими сім'ями. Наприклад, я живу у Києві, мій чоловік воює. Я не можу його залишити. Поки що так. А там подивимося, може тих, кого демобілізують, зрештою, після першого року війни, можна буде виїжджати, хтозна... їхати в Канаду, коли твій чоловік на фронті неймовірна трагедія... Мені допомогли волонтери, я потрапла з дітьми у Норвегію, ми чудово жили там, нерви ще були в спокої відносному. Але вистачило на 10 місяців. Зараз знову у столиці. Ну, це неможливо жити в розлуці з коханою людиною. Розумієте? Безгрошів'я і чоловіки на фронті - ось чому ми не можемо, за фактом, виїхати. Але в перспективі... і ви маєте рацію: українці поїдуть другою або третьою хвилею - ті, що виживуть, змучені, напівживі. Тому волонтерам радимо наступне: Любі друзі, і, можливо, християни добрі, дочекайтеся на нас - ми приїдемо, бо війна довга, виснажлива й жорстока, і ми будемо вивозити дітей і скалічених нею чоловіків, бо до перемоги ще далеко, а жити постійно під бомбами - це просто нереальний горор. Треба подбати хоча б про дитячу психіку. Не всім під силу ризикувати своїми дітьми і віддавати на загибель під навалою кількамільйонної армії росіян. Я, мабуть, наприклад, не здатна довгий час цим займатися, бо це якийсь садистський мазохізм вже, а не патріотизм. Армія же - це конкретна спільнота, формація, реальна сила. Однак цивільні жінки з дітьми в ній просто зайві фігури, потенційні жертви.
    1 Reply Last reply
    0
  • t5534388902T Offline
    t5534388902T Offline
    Остап Лишак
    wrote on last edited by
    Всім доброго дня можливо хтось летить наступного тижня в Україну треба передати доручення
    1 Reply Last reply
    0
  • t818857125T Offline
    t818857125T Offline
    Ема Ільм
    wrote on last edited by
    Коротше, ми не чекаємо, щоб нам на голови впало, але 23 лютого наближається... буде, мабуть, грандіозна масована атака. Я вважаю наступне: тим канадцам, яким непофіг... треба бути готовими приймати нас цілими сім'ями, бо під кінець 2023, а також ближче до середини 2024 го по КУЕТ ще будуть їхати, і саме тоді допомога буде вкрай важлива. Щодо співвітчизників, які вже там: я раджу, як журналіст, саморганізуватися в сильні патріотичні формації або просто в громаду новоприбулих, але вже із досвідом працевлаштування, оренди, саморганізації тощо - і підтримувати всіх, хто приїде після вас, через рік, пвтора року. Бо їм буде важче. Якщо ви переймайтеся, то краще не словами струшувати повітря, а допомогати тим, хто приїде з худими гаманцями і насправді з України. Бо всі ті теми про пристосуванців тощо - вони ніц не варті, якщо насправді це залишиться на рівні балачок. Просто не забувайте, коли добре облаштуєтесь на новому місті в безпечній Канаді, що приїдуть ще люди, ваші земляки, і буде потрібне добре слово, ваш транспорт, може, ваша оселя навіть і якась добра справа в питаннях, де та як знайти садок, церкву, роботу і просто... відновитися. Бо будуть їхати і вдови, і сироти, люди без хат... Все ще попереду. Росію не зупиниш за рік-два. Зрозумійте це і будьте милосердними. А не лише дбайте про власний добробут... всім Божого благословіння, удачі вам, щасливці. Тримайтеся ;)
    1 Reply Last reply
    0
  • T Offline
    T Offline
    NAZAR
    wrote on last edited by
    Та звичайно не всі. Є дуже багато кому це дійсно треба і іншого виходу не було. Не хотів нікого образити, це так думки вголос.
    1 Reply Last reply
    0
  • T Offline
    T Offline
    Тарас
    wrote on last edited by
    та головне хоча б щоб українці з активною проукраїнською позицією сюди їхали.. а не ті кацапи, у яких якимось чином є український закордонний паспорт або дружина/чоловік українець та приїхали сюди до Канади зі своїм руським міром та користуються програмою CUAET підтримуючи росію
    1 Reply Last reply
    0
  • T Offline
    T Offline
    NAZAR
    wrote on last edited by
    Не буде ніяких "грандіозних масованих атак" на 23 лютого. Все що могло бути вже було, пережили, ще в той період коли ми були зовсім не готові. З таким настроєм за рік-два не переможем. А от коли всі разом тоді переможемо. Чи ви хочете перемогти з Канади дистанційно? І чому це хтось щось нам "винен і повинен"? Тим більше канадійці, "приймати сім'ями"? Чим "небезпечний" Захід України конкретно зараз? Західні області абсолютно придатні для "людей з худими гаманцями"). Живи, працюй, вчи мову і готуйся. Не бачу потреби їхати за океан без можливості там реалізуватись, без мови і освіти, а потім нити бо все дорого і випрошувати все у всіх, щоб житло дали і роботу дали і допомогу і всі вам повинні. Це інфантильно і безвідповідально з позиції дорослої людини.
    1 Reply Last reply
    0
  • T Offline
    T Offline
    NAZAR
    wrote on last edited by
    Абсолютно згоден 🤝. Дуже багато виїхало "єта ні наша вайна", "какая разніца", "нє всьо так адназначна" ітд. Тому що їм не залежить де жити лиш би сито і легко. В них часто нема понять "рідна мова і повага до неї, земля, історія, звичаї, предки, розуміння ситуації, переживання за тих хто лишився" ітд. Все що в них є це книжечка- паспорт України, який їх дуже виручив. Ютуб глянути - СОТНІ недоблогерів з Канади поповнюють ряди російськомовного контенту: 'Как скучьна в Канадє, єдєм абратна в Польшу, здєсь холадна, в Іспанії тєпло, нєту тусовак, как аформіть картачьку костко, как купіть айфон 14 в крєдіт па 35 $ в месяц, язык нє учітся, всюду запісаватса, к врачю очєрєді, я сам стрігу жену Дашу, єканомім, помащь от штата, дєнєг ні хватаєт ітд". Це плювок в пам'ять тим українцям які стояли на витоках формування Канади багато десятиліть тому.
    1 Reply Last reply
    0
  • T Offline
    T Offline
    NAZAR
    wrote on last edited by
    Ні, від них абсолютно нічого не очікую. Дуже жаль і неприємно що по них будуть судити НАС. Вони, на жаль, послаблюють позицію країни і імідж українців в світі, на жаль, часто викликають негатив в місцевих, які зі всією душею хочуть допомогти.
    1 Reply Last reply
    0
  • T Offline
    T Offline
    Sasha
    wrote on last edited by
    Манкурти одним словом, що ви від них очікували? Прозріння?
    1 Reply Last reply
    0
  • t1886960708T Offline
    t1886960708T Offline
    Yakyeby👽🇺🇦
    wrote on last edited by
    Уже заказав , спасибі
    1 Reply Last reply
    0
  • T Offline
    T Offline
    NAZAR
    wrote on last edited by
    І я ж про це. Кращі - потім. Але щоб базуючись на тих хто вже там не закрили програми.
    1 Reply Last reply
    0
  • t706736840T Offline
    t706736840T Offline
    Marta Marta
    wrote on last edited by
    А в Канаді з знанням англійської вільно та ще 4 мов , і відправлених понад 450 резюме , відповіді було аж 3 . Тому якщо у вас рівень мови низький або не має тих хто реально вас запхає на роботу , то Швейцарія буде краще і не так далеко від рідної землі . Все відносно не має двох однакових історій . У мене була можливість жити в Цюріху це насправді найкраща країна яку я бачила . Спробуйте ще там зачепитись вчіть їх мову .
    1 Reply Last reply
    0
  • t709792186T Offline
    t709792186T Offline
    Oleh Levchenko
    wrote on last edited by
    Погодка сьогодні супер
    1 Reply Last reply
    0
  • t5297672902T Offline
    t5297672902T Offline
    Jeka
    wrote on last edited by
    Після
    1 Reply Last reply
    0
  • t878914241T Offline
    t878914241T Offline
    Oleksandr
    wrote on last edited by
    Я вже не перший раз читаю подібні історії, цікаво, які вакансії Вас цікавили?
    1 Reply Last reply
    0
  • t481414968T Offline
    t481414968T Offline
    𝕆𝕝𝕖𝕜𝕤𝕒𝕟𝕕𝕣
    wrote on last edited by
    а то кацапів немає в Канаді, і вони не могли це написати.
    1 Reply Last reply
    0
  • t1172508850T Offline
    t1172508850T Offline
    Kot Kot
    wrote on last edited by
    Добрий ранок, хто знає як у Альберті з безкоштовним готелем на 1-2 неділі, тобто чи можу я його отримати в Альберті?
    1 Reply Last reply
    0
  • t706736840T Offline
    t706736840T Offline
    Marta Marta
    wrote on last edited by
    Дуже різні : вакансії . Від простих галузей у сфері логістики транспорту , банк , офісний працівник все на початкову нульову позицію . До кращих варіантів все залежить від вашого досвіду роботи та взагалі ваших навичок і зв’язків як я зрозуміла з часом .
    1 Reply Last reply
    0
  • t1099261241T Offline
    t1099261241T Offline
    Bogdan Makhno
    wrote on last edited by
    Привіт 😀 казали мені вже не один канадець, того напевно в цьому щось є, якщо шукаєш і готовий на стартову позицію, то в жодному разі не писати про вищу освіту і великий досвід, оскільки той хто менеджер і приймає рішення швидше за все не має такого досвіду і освіти, або ж просто боїться брати таких цінних кадрів щоб не підсиділи.. реально від 2 зовсім різних людей чув таке
    1 Reply Last reply
    0

• Login

• Don't have an account? Register

• Login or register to search.
  • First post
    Last post
0
  • Home
  • Categories
  • Recent
  • Tags