Канадський Марк Chat
-
Я не розумію, що ви хочете зараз донести до всіх! В нас зараз повномасштабна війна - нас Українців хочуть знищити як націю москалі ! Про які поблажки про московську мову ви говорите? Перше , що зробили москалі після знищення та захоплення Маріуполя - вони поміняли назву міста на табличках та перефарбували !!!
-
«…багато людей навіть не знає українську». Я україномовна українка, яка народилася, виросла і все життя прожила в україномовному суспільстві. Вчилася в українській школі, де повністю все навчання велося українською і не було жодного уроку російської мови. Як і в університеті. Перший раз російську я почула в 10 років в Криму на морі, другий в 20 років в Києві, коли їздила в гості. І я вільно говорю російською. І Ви хочете сказати, що російськомовні українці, які народилися і виросли в російськомовному оточенні; вчилися в школах, де навчання велося російською, але вони мали уроки української мови, принаймні останні 31 рік, не знають української мови? Яким чином я змогла вивчити іноземну мову, яку ніколи в житті не вчила, а люди, які вчили державну мову 10 років у школі «..навіть не знає українську..»?
-
Ну от і добре що у вас так. Я щось кажу що не треба знати державну мову? Все розпочалося з того що я сказав не треба ставитися до російськомовних українців як до «неправильних» чи до людей другого сорту і що в нашій країні багато російськомовного населення і не треба нікого примушувати щось робити та жити як вам здається «правильним»
-
Канада як і Америка, Австралія багатонаціональні країни. Усі вони мають корінне населення, яке знищувалося, але перемогли колонізатори, і тепер ми маємо ці країни, у яких не має мононації, а всі сучасні жителі це імігранти в 1, 3 чи 20 поколінні. Україна це мононаціональна країна, яка була свого часу під впливом різних імперій, але вона не колонізована. Порівняння некоректне.
-
Кінчайте вже. Просто не використовуйте мовне питання в політиці
-
Я виріс а Луганську. Всі без виключення вчили українську мови тому що ми живемо в Україні, як і весь документообіг вівся виключно українською мовою. Ніхто не робив виключення ні для кого, і прості правила группы спілкування українською і допомога для адаптації і життя в Канаді! Багато питань людей залишились без відповідей. Може краще допомагати людям в питаннях стосовно Канади, а мовні питання пусть вирішуючи в інших групах якщо невзмозі встановити українську клавіатуру і гугл перекладач.
-
у чому взагалі проблема? Це приватний канал, автор якого встановив правила щодо спілкування. Цу взагалі так складно просто виконувати ці правила та не вийо...ся? Я сам з Донецька. Поїхав звідти до Києва ще у 2014. Увесь цей час розмовлял російською. Зараз розмовляю і так і так. Дома с жінкою можу розвомляти також російською або українською. Якщо по роботі хтось пише або дзвонить українською то розмовляю теж українською. Я не можу сказати що я завжди прям повний fluent українською, але це вже інше. Ніхто за змушує когось зараз на законодавчому рівні спілкуватися між собою тільки українською. Але в країні є державна мова, яка взагалі то має пріоритет, і якщо людина говорить з тобой державною мовою то хоча б поважай її та говори тіє ж мовою. Це така собі взаємоповага. У будь якій країні. Важко писати українською в якомусь чаті - гугл перекладач у допомогу. Зараз він перекладає ну прям практично на 100% коректно. Ніхто не заважає зробити свій канал і встановити свої правила...сук, як маленькі діти...
-
Я з Одеси, я з першого класу навчався в україномовній школі, та потім у вищі. Я без проблем переходжу з однієї мови на іншу. Проте в моїй родині усі спілкуються російською, мої бабуся та дідусь не знали української хоча народилися й прожили усе життя в Одесі, мої батьки теж народилися в Одесі і не вивчали українську в школі чи універі, для них трохи важче розмовляти українською, але вони її розуміють. Всі родичі, друзі, знайомі, в школі між собою, з вчителями, в універі, на роботі усі розмовляли російською. В побуті ви майже ніде не почули б української мови. То що, ми якісь «неправильні»? Ви розумієте що то ви ділите людей, а не російськомовні?
-
Поговоріть про це в США на телебаченні одразу присядите
-
Що робити тим українцям хто не знає мову та підтримує Україну?
-
Будете їх насильно вчити?
-
Так ви взагалі переходите вже трохи на іншу тему, немає в мене питань чи претензій до правил групи чи до розуміння української мови. Тут люди кажуть що не треба враховувати інтереси російськомовного населення та треба примушувати розмовляти українською. Я кажу що це не правильна позиція. Не перекручуйте факти та не треба усім чатом накидатися на мене, що я кажу щось не те. Ви їдете в Канаду де панує демократія і свобода слова і вибору, куди ви їдете із такими своїми поняттями? (То не особисто до вас таке запитання)
-
Вчить Українську, А я поїду до Канади. Цікава позиція
-
Не розумію звинувачення, що я ділю людей. Людина написала, що багато хто не знає державну, я спитала як це можливо, якщо вона вивчається в школі. Крім того я вказала останні 30 років, розуміючи що в совку її могли не вивчати.