Skip to content
  • Home
  • Categories
  • Recent
  • Tags
  • Popular
  • Users
  • Groups
Skins
  • Light
  • Cerulean
  • Cosmo
  • Flatly
  • Journal
  • Litera
  • Lumen
  • Lux
  • Materia
  • Minty
  • Morph
  • Pulse
  • Sandstone
  • Simplex
  • Sketchy
  • Spacelab
  • United
  • Yeti
  • Zephyr
  • Dark
  • Cyborg
  • Darkly
  • Quartz
  • Slate
  • Solar
  • Superhero
  • Vapor

• Default (Lux)
  • No Skin
Collapse
Ukraine Tryzub and Canada Leaf
  1. UKRAINIANS ON THE CANADA MAP
  2. Categories
  3. Вільне спілкування
  4. Канадський Марк Chat

Канадський Марк Chat

Scheduled Pinned Locked Moved Вільне спілкування
64.8k Posts 4.6k Posters 195.9k Views
  • Oldest to Newest
  • Newest to Oldest
  • Most Votes
Reply
  • Reply as topic
Log in to reply
This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
  • T Offline
    T Offline
    Ян Шевцов
    wrote on last edited by

Я не розумію, що ви хочете зараз донести до всіх! В нас зараз повномасштабна війна - нас Українців хочуть знищити як націю москалі ! Про які поблажки про московську мову ви говорите? Перше , що зробили москалі після знищення та захоплення Маріуполя - вони поміняли назву міста на табличках та перефарбували !!!

1 Reply Last reply
    0
  • T Offline
    T Offline
    Iryna Stasynets
    wrote on last edited by

«…багато людей навіть не знає українську». Я україномовна українка, яка народилася, виросла і все життя прожила в україномовному суспільстві. Вчилася в українській школі, де повністю все навчання велося українською і не було жодного уроку російської мови. Як і в університеті. Перший раз російську я почула в 10 років в Криму на морі, другий в 20 років в Києві, коли їздила в гості. І я вільно говорю російською. І Ви хочете сказати, що російськомовні українці, які народилися і виросли в російськомовному оточенні; вчилися в школах, де навчання велося російською, але вони мали уроки української мови, принаймні останні 31 рік, не знають української мови? Яким чином я змогла вивчити іноземну мову, яку ніколи в житті не вчила, а люди, які вчили державну мову 10 років у школі «..навіть не знає українську..»?

1 Reply Last reply
    0
  • T Offline
    T Offline
    Vitalii
    wrote on last edited by

Ну от і добре що у вас так. Я щось кажу що не треба знати державну мову? Все розпочалося з того що я сказав не треба ставитися до російськомовних українців як до «неправильних» чи до людей другого сорту і що в нашій країні багато російськомовного населення і не треба нікого примушувати щось робити та жити як вам здається «правильним»

1 Reply Last reply
    0
  • T Offline
    T Offline
    Iryna Stasynets
    wrote on last edited by

Канада як і Америка, Австралія багатонаціональні країни. Усі вони мають корінне населення, яке знищувалося, але перемогли колонізатори, і тепер ми маємо ці країни, у яких не має мононації, а всі сучасні жителі це імігранти в 1, 3 чи 20 поколінні. Україна це мононаціональна країна, яка була свого часу під впливом різних імперій, але вона не колонізована. Порівняння некоректне.

1 Reply Last reply
    0
  • T Offline
    T Offline
    Alexandr S
    wrote on last edited by

Кінчайте вже. Просто не використовуйте мовне питання в політиці

1 Reply Last reply
    0
  • t456464692T Offline
    t456464692T Offline
    Oleksandr Novikov
    wrote on last edited by

Я виріс а Луганську. Всі без виключення вчили українську мови тому що ми живемо в Україні, як і весь документообіг вівся виключно українською мовою. Ніхто не робив виключення ні для кого, і прості правила группы спілкування українською і допомога для адаптації і життя в Канаді! Багато питань людей залишились без відповідей. Може краще допомагати людям в питаннях стосовно Канади, а мовні питання пусть вирішуючи в інших групах якщо невзмозі встановити українську клавіатуру і гугл перекладач.

1 Reply Last reply
    0
  • t702667221T Offline
    t702667221T Offline
    Саша Моисеенко
    wrote on last edited by

у чому взагалі проблема? Це приватний канал, автор якого встановив правила щодо спілкування. Цу взагалі так складно просто виконувати ці правила та не вийо...ся? Я сам з Донецька. Поїхав звідти до Києва ще у 2014. Увесь цей час розмовлял російською. Зараз розмовляю і так і так. Дома с жінкою можу розвомляти також російською або українською. Якщо по роботі хтось пише або дзвонить українською то розмовляю теж українською. Я не можу сказати що я завжди прям повний fluent українською, але це вже інше. Ніхто за змушує когось зараз на законодавчому рівні спілкуватися між собою тільки українською. Але в країні є державна мова, яка взагалі то має пріоритет, і якщо людина говорить з тобой державною мовою то хоча б поважай її та говори тіє ж мовою. Це така собі взаємоповага. У будь якій країні. Важко писати українською в якомусь чаті - гугл перекладач у допомогу. Зараз він перекладає ну прям практично на 100% коректно. Ніхто не заважає зробити свій канал і встановити свої правила...сук, як маленькі діти...

1 Reply Last reply
    0
  • T Offline
    T Offline
    Vitalii
    wrote on last edited by

Я з Одеси, я з першого класу навчався в україномовній школі, та потім у вищі. Я без проблем переходжу з однієї мови на іншу. Проте в моїй родині усі спілкуються російською, мої бабуся та дідусь не знали української хоча народилися й прожили усе життя в Одесі, мої батьки теж народилися в Одесі і не вивчали українську в школі чи універі, для них трохи важче розмовляти українською, але вони її розуміють. Всі родичі, друзі, знайомі, в школі між собою, з вчителями, в універі, на роботі усі розмовляли російською. В побуті ви майже ніде не почули б української мови. То що, ми якісь «неправильні»? Ви розумієте що то ви ділите людей, а не російськомовні?

1 Reply Last reply
    0
  • T Offline
    T Offline
    Ян Шевцов
    wrote on last edited by

Яка політика? Це не політика! Це національна безпека! Це майбутнє України та українців! Якщо зараз цього не зрозуміють більшість українців- то з часом будуть напади наступних хуйлів, котрі прийдуть до влади в рашці!!!

1 Reply Last reply
    0
  • T Offline
    T Offline
    Alexandr S
    wrote on last edited by

Поговоріть про це в США на телебаченні одразу присядите

1 Reply Last reply
    0
  • T Offline
    T Offline
    Лев
    wrote on last edited by

Після 24 лютого маски скинуті і світ бачить хто є хто і що собою являє рускій мір а боротьба за волю України продовжується тому українське все є понад усе

1 Reply Last reply
    0
  • T Offline
    T Offline
    Alexandr S
    wrote on last edited by

Що робити тим українцям хто не знає мову та підтримує Україну?

1 Reply Last reply
    0
  • T Offline
    T Offline
    Лев
    wrote on last edited by

Вчити мову бо це менталітет народу нескореного

1 Reply Last reply
    0
  • T Offline
    T Offline
    Alexandr S
    wrote on last edited by

Будете їх насильно вчити?

1 Reply Last reply
    0
  • T Offline
    T Offline
    Oleksandr
    wrote on last edited by

Як Українець неможе знати рідної мови?

1 Reply Last reply
    0
  • T Offline
    T Offline
    Ян Шевцов
    wrote on last edited by

Вчити її! Та пробувати нею розмовляти! Що це важко?

1 Reply Last reply
    0
  • T Offline
    T Offline
    Лев
    wrote on last edited by

А Путин уже не спасе🤣🤣🤣

1 Reply Last reply
    0
  • T Offline
    T Offline
    Vitalii
    wrote on last edited by

Так ви взагалі переходите вже трохи на іншу тему, немає в мене питань чи претензій до правил групи чи до розуміння української мови. Тут люди кажуть що не треба враховувати інтереси російськомовного населення та треба примушувати розмовляти українською. Я кажу що це не правильна позиція. Не перекручуйте факти та не треба усім чатом накидатися на мене, що я кажу щось не те. Ви їдете в Канаду де панує демократія і свобода слова і вибору, куди ви їдете із такими своїми поняттями? (То не особисто до вас таке запитання)

1 Reply Last reply
    0
  • T Offline
    T Offline
    Alexandr S
    wrote on last edited by

Вчить Українську, А я поїду до Канади. Цікава позиція

1 Reply Last reply
    0
  • T Offline
    T Offline
    Iryna Stasynets
    wrote on last edited by

Не розумію звинувачення, що я ділю людей. Людина написала, що багато хто не знає державну, я спитала як це можливо, якщо вона вивчається в школі. Крім того я вказала останні 30 років, розуміючи що в совку її могли не вивчати.

1 Reply Last reply
    0

• Login

• Don't have an account? Register

• Login or register to search.
  • First post
    Last post
0
  • Home
  • Categories
  • Recent
  • Tags