Українці у Ванкувері
-
Sorry, if live here we must speak on English? Я так розумию?
-
If you live here in Canada and get Canadian citizenship?
-
Орки убивают нас потому что мы Великая Страна. И эрефии это не понять, я в ней был 8 лет(, и для них я был нацистом. Если Вы придерживаетесь взглядов, если ты не говоришь по Украински ты не человек((. Простите вам в одну шеренгу с путлером. Простите. Может был груб. Не хотел никого оскорбить.
-
Перепрошую, але Ви дуже сильно перекручуєте наші слова. Ми сказали що якщо хтось не говорить по-українськи, то це вже не людина? Точно ні
-
Дивіться, я вже думав ми закрили це питання, але якщо Вам цікаво, то мені здається, щоб зрозуміти мою відповідь треба дивитись на питання або точки зору СРСР імперіалізму або з точки зору західної цивілізації: МІФ 1: З точки зору радянського союзу, саме: «какая разніца на каком язике, главноє чтоб на російском» МІФ 2: говоріть якою зручніше, тобто російською. МІФ 3: Треба говорити тою мовою, якою до тебе звертаються. - тут трішки не працює, як Ви вже могли зрозуміти на прикладі китайської мови. АЛЬТЕРНАТИВА: Підхід західного світу. - є державна мова, яка об’єднує суспільство, а вдома всі говорять як їм зручно - є державні символи: Култура=Мова=стяг=герб=славень=територія країни. Якщо люди жертвують мовою, то завтра вони пожертвують територіями, прапором чи чимось іншим. Як іноземці вирізняють українців, саме за вище переліченими символами. 3. Якщо ж ми приїхали в чужу країну і хтось хоче вживати щодо мене іноземну мову, то краще нехай це буде англійська. Якщо я захочу чути навколо російську, то напевно мій вибір впаде на Росію і захочу колись туди переїхати, але поки не планую, тому якось так)) Я розумію, що в Україні історично склались обставини, нас окупувала Московія раніше, нав’язала мову на штиках гвинтівок. Я переконаний, що якщо я зміг вивчити китайську, то будь-хто може вивчити українську, питання тільки поваги до своєї країни та братів і сестер українців. Якщо потрібен час на вивчення, я теж розумію, проте приїхавши в Канаду, ми всі мали вивчити англійську, адже ми поважаємо і дуже вдячні країні, яка нас прийняла і з повагою та розумінням того, що без мови ти нічого не зможеш тут зробити, я переконаний, що ми можемо спілкуватися англійською, якщо нам важко знати мову своєї країни, ми можемо послуговуватись мовою дружніх до нас націй.
-
Здається я тут все коротко і лаконічно обґрунтував
-
Ось про цю пропаганду я і кажу. У Вас немає поваги. Ви нав’язуєте свою думку і мову окупанта тим, хто в ній не зацікавлений. Права одних закінчуються там, де починаються права інших. Ваше право говорити вдома та друзями мовою якою вам зручно, але якщо людина каже мені так не зручно, це означає що їй так не зручно, а не що вона нацист. Розумієте різницю?
-
А чому английска? А чому не испанска? Или урду? Или идиш? Где каноны? Ангийска выше украинской! Это нормально?
-
Я зрозумив шо пропаганда маеть две сторнки и обе можуть буты на фальшивой монете пропаганды. И кто пропонував розмовляты российской, я кажу, що мени це не зручно, я пожив 40 лет из них 20 в Украине! И никлолы даже не мог помыслить що меня моя страна за мову буде гнобить((( пробачьте.
-
У нас люди переходять на українську, щоб максимально дистанціюватися від росіян. За кордоном, коли чую українську - точно знаю, що свої. Коли у групі з назвою Українці пропонують спілкуватися російською - якось насторожує. А ті, хто тут ставить російську поряд з англійською, лукавлять.
-
Forgive me pls. if we show all our correspondence to the local cable or the Americans now, he will laugh for a very long time.