UU Calgary - Українці в Калгарі 🇺🇦🇨🇦
-
Ребята подскажите где можно купить не дорогую бытовую технику, типо "пылесос и так далее?
-
Окрім того, що люди написали вище, хочу додати що у Калгарі(в Альберті вцілому) найбільша українська ком'юніті і це дуже відчувається. Я перші 2 місяці прожила у Онтаріо(не в Торонто правда) і там було відчуття що до тебе нікому немає діла. Онтаріо в принципі сама заселена провінція. Все сам вишукуєш як і де зробити документи, де отримати допомогу та все інше. У Калагарі є центр для новоприбулих у Церкві Св. Володимира, де збираються представники різних організацій, що працюють з ньюкамерами. В аеропорту можна зустріти(як пощастить) представників CCIS (що можуть допомогти з поселенням в готель) та Immigrant Services Calgary, але я так розумію що вдача зустріти їх сильно залежіть від часу прильоту. Також один з найбільших плюсів - це іміграційна програма. Можливо і Онтаріо з часом щось придумає, але вони навряд будуть дуже поспішати, бо і так перенаселені. В Онтаріо житло навіть в невеликих містечках так само або дорожче аніж у Калгарі.
-
Дякую
-
Доброго дня! Підскажіть будь-ласка, де можна купити не дорого якісний матрас на ліжко? Дякую.
-
Выбирал по причине легкого получения ПР, хотелось бы конечно в Торонто, но прочитавши список требований для Онтарио понял что не потяну. Даже в Оттаву, где есть подруга с которой можно было б делить квартиру, процесс получения ПР запугал. Здесь же спокойно снимаю однушку в дт с почти мин. зп. Климат не особо играет роли для меня, поэтому этот критерий вообще проигнорировал. Выбирал же дальше по публичному транспорту, так как с машинами не особо, да и не планирую. После всех этих Торонто, Ванкуверов и Монтреалов идет Калгари. Вроде бы солидное четвертое место, а в реалии скучаю по моему Харьковскому метро которое обхватывало почти весь город и поезда каждые 3-6 минут ехали. +заметка: возможно для Вас не особо важно, но город скучный. Кроме Стампида, здесь ивентов так себе. Все концерты в мегаполисах, а до них не как в Европе, сел на поезд за 30€ и поехал в другую страну увидеть любимого артиста, и приехал домой в тот же день.
-
Дуже дякую!! Намагаюся, звісно, прислухатися до себе і таке інше, але аналіз інформації перебиває цим процесам)))
-
Я бы на вашем месте искала бы хоста, где б нашла, туда б и ехала. Мне нравятся городки-сателиты рядом с Калгари, например. 1 знакомая поехала в Винипег. 2 знакомая ехала в Калгари, пока ехала, нашла работу по специальности, и поехала туда, где работа. Обе с 2мя детками. Просто начинайте искать жилье, работу, может попутчиков, - и едьте, куда едется. Довериться судьбе - это лично мой способ успокоить голову обертом)
-
Вітаю! Допоможіть порадою або своїм баченням 😌 Планую через місяць переїзд з Києва, бо щось зовсім тяжко стало за останні пару тижнів((( Я з двома синами 12 та 14 років. Обираю між Калгарі та Торонто, ще як варіант Оттава (на третьому місці моїх сумнівів...). Сумніви, бо в Торонто є можливість допомоги з заселення від Червоного хреста, а в Калгарі я поки не знайшла такої волонтерської допомоги, щоб на перший час з житлом та інформаційно підтримали. В Калгарі наче ж дешевше житло, страховки, нижчі податки, простіше отримання PR, краще природа (хоч і холодніше) 🤪 Знайомих/родичів - ніде нікого по Канаді. Якщо ви в такій же ситуації, тобто без знайомих, то чому обрали саме Калгарі? Чи не шкодуєте щодо свого вибору? Голова обертом, куди їхати, якщо ніхто не чекає... Заздалегідь дякую за допомогу порадою, вашими думками!