Skip to content
  • Home
  • Categories
  • Recent
  • Tags
  • Popular
  • Users
  • Groups
Skins
  • Light
  • Cerulean
  • Cosmo
  • Flatly
  • Journal
  • Litera
  • Lumen
  • Lux
  • Materia
  • Minty
  • Morph
  • Pulse
  • Sandstone
  • Simplex
  • Sketchy
  • Spacelab
  • United
  • Yeti
  • Zephyr
  • Dark
  • Cyborg
  • Darkly
  • Quartz
  • Slate
  • Solar
  • Superhero
  • Vapor

• Default (Lux)
  • No Skin
Collapse
Ukraine Tryzub and Canada Leaf
  1. UKRAINIANS ON THE CANADA MAP
  2. Categories
  3. Вільне спілкування
  4. Вінніпег для українців Канада

Вінніпег для українців Канада

Scheduled Pinned Locked Moved Вільне спілкування
90.9k Posts 6.4k Posters 211.0k Views
  • Oldest to Newest
  • Newest to Oldest
  • Most Votes
Reply
  • Reply as topic
Log in to reply
This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
  • t5382644873T Offline
    t5382644873T Offline
    Julia
    wrote on last edited by
    Ухты! Это у вас такое животное? Можно фоточку? Интересно, как эта белка выглядит в реальности 😀
    1 Reply Last reply
    0
  • T Offline
    T Offline
    Sveta
    wrote on last edited by
    Добрий вечер! Шукаю няню на ранкові години з 7.00-8.00 ( на одну годину) та супроводу дитини на шкільний автобус, 1 хв від дому. Автобус зупиняється на перехресті Dumoulin street-La Fleche St, район Sent Boniface. Працюю по змінах, тому няня потрібна періодично.
    1 Reply Last reply
    0
  • T Offline
    T Offline
    NAZAR
    wrote on last edited by
    Настойка ехінацеї
    1 Reply Last reply
    0
  • T Offline
    T Offline
    Angelina
    wrote on last edited by
    Чому в Канаді вказують зарплату без вирахування податків? ⠀ Тому що там така заплутана система підрахунку податків, що простіше вказати зарплату до, а потім вже потім дізнаєтесь. Але є все ж таки спосіб підрахувати (хоча б приблизно) скільки це буде, зараз поясню. ⠀ Припустимо вам запропонували $25 на годину і працювати ви будете на повну ставку 40 годин на тиждень, на рік отримуємо ⠀ 25 доларів х 40 годин на тиждень х 52 тижні на рік = 52000 на рік (або $4333 на місяць, знаю, багато хто якось на місяць зарплату краще сприймає). ⠀ Тут і далі – все у канадських доларах. ⠀ Скільки ви з них сплатите податків та зборів. Федеральна ставка податку - 15% на перші 49 020. $7353 ⠀ Все, що більше 49020 і менше ніж 98040 ставка 20.5% 52000 - 49020 = 2980 і з цієї суми 20.5% = $ 610.90 $7963.90 – це лише федеральний податок. ⠀ Тепер податок від провінції, в Онтаріо все що до 45142 обкладається ставкою 5.05% (2279.67) і все що більше 45142 і до 90287 - ставкою 9.15% (627.5) $2907.17 - це провінційний податок ⠀ Далі CPP - пенсійні 5.7% у 2022 = $2964 EI - employment insurance - страховка по безробіттю, - гроші, які ви отримуватимете якщо підете в декрет або втратите роботу зі скорочення (потрібно відпрацювати 600 годин на рік, щоб отримувати) 1.2% =$624 ⠀ Отримуємо на руки 52000 - 7963.90 - 2907.17 - 2964 - 624 = $37540.93 на рік або $3128.41 на місяць ⠀ 🍁Можуть бути ще якісь збори, які залежать від професії та від компанії, можуть бути якісь відрахування до профспілки, наприклад, які я не стала враховувати. ⠀ 🍁А ось базові: федеральний податок, податок від провінції, пенсійні збори та збори на страховку з безробіття - вони стандартні. Якщо самому важко порахувати, то для податків є офіційний калькулятор: www.canada.ca/en/revenue-agency/services/e-services/digital-services-businesses/payroll-deductions-online-calculator.html 🍁 #податки в канаді#
    1 Reply Last reply
    0
  • T Offline
    T Offline
    Angelina
    wrote on last edited by
    Унікальний рахунок Tax-Free Savings Account (TFSA) Що таке рахунок TFSA? Інвестуємо без податків. Канада Tax-Free Savings Account (TFSA), або безподатковий ощадний рахунок ➡️ Це зареєстрований ощадний рахунок, який доступний резидентам Канади віком від 18 (у деяких провінціях від 19) років, які мають дійсний номер соціального страхування. ➡️ Це інвестиційний рахунок, який дозволяє вашим інвестиціям зростати без податків. Ви можете мати на цьому рахунку як звичайні заощадження під мізерні відсотки, так і інвестиції через гарантовані інвестиційні сертифікати (Guaranteed investment certificate), акції (stocks), бонди (bonds), біржові-інвестиційні фонди (exchange-traded fund, ETF) та пайові взаємні інвестиційні фонди (mutual funds). www.canada.ca/en/revenue-agency/services/forms-publications/publications/rc4466/tax-free-savings-account-tfsa-guide-individuals.html
    1 Reply Last reply
    0
  • T Offline
    T Offline
    Angelina
    wrote on last edited by
    RESP рахунок (зареєстрований навчальний ощадний рахунок) який ви можете відкрити у банку чи у брокерській фірмі. Ви можете відкладати скільки завгодно там на рік до 50,000 за все життя. Але найкраще за все відкладати до $2500 на рік. Чому? Через те що держава додає 20% поверх кожних 500 доларів що вкладете ви, максимум до $500 на рІк від держави (CESG). Таким чином 2500 ваших + 500 від держави це вже 3000 на рік на навчання вашої дитини, і це вже начебто 20% доходу на ваши інвестиції без інвестування. Але як з усіма зареєстрованими рахунками ви можете щось с тими коштами то і зробити: - тримати їх як кеш і поступово втрачати через інфляцію - тримати їх на депозиті і все ще поступово втрачати у їх покупній спроможності але отримувати гарантований номінальний дохід - вкласти у цінні бумаги такі як акції і облігації чи їх фонди і потенційно отримувати більше аніж по депозитам, але це негарантований дохід Через те що канадці відкладають на освіту дітей гроші майже з самого народження в них дуже великий інвестиційний горізонт і вони віддають перевагу вкладу у ринок акцій/облігацій. Увесь дохід по відсотках чи по росту капітала не оподатковується якщо кошти будуть витрачені на навчання. Нижче я додав скрІншоти що моделюють ситуацію якщо ви б клали 2500 на рік без RESP та з ним. За 18 років без RESP ви б накопичили $64,766, а з ним $77,720. На все ж ті самі 20% більше через кошти з грантів. У второму прикладі я порівняв RESP з депозитом під 4% та вкладом у фонд акцій росту який у середньому приносив 8% доходу (не гарантованих, колись більше колись менше). Результат - $77,720 та $116,455 відносно. РІзниця майже у 50%. Усі розрахунки це сферічне допущення і скоріше за все майбутє буде інакшем, але це дає уявлення про порядок розрахунків. І звісно у майбутньому 116к це будуть не ті ж самі 116к як на сьогодні, але це все ще будуть достатньо великі кошти щоб дозволити вашій дитині одну з накращих освіт у світі. Так так у світі, ви не обмеженні Канадою використовуючи RESP. Ви можете сплатити ці гроші за будь-яку після шкільну освіту довше 3 тижнів у будь-якій країні, книжки. оренду, транспорт, тощо. А що якщо моя дитина не захоче здобувати освіту? - Тут є декілька варіантів, якщо ви робили сімейний RESP то кошти можуть перейти іншій дитині. - Ви також зможете переказати кошти на ваш пенсійний рахунок RRSP, але віддавши гранти назад державі (хоча у такому випадку ви все ще навіть збережете інвест дохід з грантів). - Ну і можна просто вивести готівку знову ж таки повернувши гранти державі і сплативши податки. Ви все одно залишитись при своїх і ще навіть щось заробите. Алекс, ти такий розумний а де ми будемо брати ці $2500 на рік нам ледве ледве вистачає на життя? 2500 на рік це усього 208 на місяць, це не те щоб і дуже багато, але вас ніхто не змушує стільки відкладати. ВІдкладіть стільки скільки можете чи поставте ціль відкладати кожного місяця хоча б по $100. ОкрІм того для сімей з низьким статком держава може надати до $2000 взагалі без усяких внесків з вашого боку (CLB) Ну і головне пам'ятайте що це інвестиція у найдорожче - людський капітал. www.canada.ca/en/revenue-agency/services/tax/individuals/topics/registered-education-savings-plans-resps.html
    1 Reply Last reply
    0
  • T Offline
    T Offline
    Людмила
    wrote on last edited by
    Пробачте😞😔❤️ до сліз прошу Допомоги від безвихідного становища🙏🙏🙏 На колінах прошу зі сльозами на очах ... 😢 В даний момент дуже потрібно уколи амоксиклав і дві системи для крапельниць ....🙏 Потрібно 398гр 50 копійок або може е у когось саме ліки Мені дуже незручно просити але Сергійко після операції Кожна мати мене зрозуміє Дуже прошу допомоги До наступної п'ятниці зможу о першій половині дня повернути 🙏🙏🙏❤️ На колінах буду вдячна 😔🙏Надам будь-які документи докази відео дзвінок Безвихідне становище І я молюся, що хтось відгукнеться на моє смс🙏 Вибачте всі відмовили... ‌Благаю🙏51 68 75 20 94 28 72 19
    1 Reply Last reply
    0
  • T Offline
    T Offline
    Angelina
    wrote on last edited by
    📝Реєстрація за посиланням: us06web.zoom.us/webinar/register/WN_rHr0aXe1SPaAbY0b2mkUIg
    1 Reply Last reply
    0
  • T Offline
    T Offline
    Angelina
    wrote on last edited by
    youtube.com/@ukrainiancanadiancongress?si=q8fjwBFxvhKPoqdT
    1 Reply Last reply
    0
  • T Offline
    T Offline
    Max B
    wrote on last edited by
    На construction? 😅 Хоча скоро сезон закінчується
    1 Reply Last reply
    0
  • T Offline
    T Offline
    Тетяна Кириченко
    wrote on last edited by
    Всім добра
    1 Reply Last reply
    0
  • T Offline
    T Offline
    Тетяна Кириченко
    wrote on last edited by
    Будівництво, сайдинга. Шукаю також курси на погрузчик.
    1 Reply Last reply
    0
  • t5382644873T Offline
    t5382644873T Offline
    Julia
    wrote on last edited by
    Ну, я а автосалоне, машины продаю 😉
    1 Reply Last reply
    0
  • T Offline
    T Offline
    Тетяна Кириченко
    wrote on last edited by
    Привіт шановні шукаю працю , будівництво , водій , охорона
    1 Reply Last reply
    0
  • T Offline
    T Offline
    Людмила
    wrote on last edited by
    Пробачте😞😔❤️ до сліз прошу Допомоги від безвихідного становища🙏🙏🙏 На колінах прошу зі сльозами на очах ... 😢 В даний момент дуже потрібно уколи амоксиклав і дві системи для крапельниць ....🙏 Потрібно 398гр 50 копійок або може е у когось саме ліки Мені дуже незручно просити але Сергійко після операції Кожна мати мене зрозуміє Дуже прошу допомоги До наступної п'ятниці зможу о першій половині дня повернути 🙏🙏🙏❤️ На колінах буду вдячна 😔🙏Надам будь-які документи докази відео дзвінок Безвихідне становище І я молюся, що хтось відгукнеться на моє смс🙏 Вибачте всі відмовили... ‌Благаю🙏51 68 75 20 94 28 72 19
    1 Reply Last reply
    0
  • T Offline
    T Offline
    2
    wrote on last edited by
    ‼️‼️‼️‼️ Ребята, новый аирдроп от TON, заходите в канал и читайте инфу, раздают тоны всем @tondropsliv
    1 Reply Last reply
    0
  • T Offline
    T Offline
    Liliya
    wrote on last edited by
    Запрошую до себе❤️ламінування,фарбування брів та вій,корекція брів,воскове видалення волосся в зоні обличчя,навчання онлайн/офлайн формат ,нарощення вій Доступні локації Downtown або Corydon Ave www.instagram.com/brows_lashes_winnipeg?igsh=Y25jaWtrZWtvNDZv
    1 Reply Last reply
    0
  • t1796912027T Offline
    t1796912027T Offline
    Help
    wrote on last edited by
    No Tickets Inc Tired of unexpected fines? We offer you a unique opportunity to save your points and reduce your fines! Our company offers: 🔹 Reduction or cancellation of fines   🔹 Assistance with contesting fines   🔹 Only $40 per fine 📞 Contact Phone: 204-292-7149 (Telegram/WhatsApp/Viber)   📧 Email: [email protected] Let fines not be a problem for you!
    1 Reply Last reply
    0
  • T Offline
    T Offline
    Микола
    wrote on last edited by
    Вишиванки.80-100cad.
    1 Reply Last reply
    0
  • t714442023T Offline
    t714442023T Offline
    Hannа