Вінніпег для українців Канада
-
Добрий вечер! Шукаю няню на ранкові години з 7.00-8.00 ( на одну годину) та супроводу дитини на шкільний автобус, 1 хв від дому. Автобус зупиняється на перехресті Dumoulin street-La Fleche St, район Sent Boniface. Працюю по змінах, тому няня потрібна періодично.
-
Чому в Канаді вказують зарплату без вирахування податків? ⠀ Тому що там така заплутана система підрахунку податків, що простіше вказати зарплату до, а потім вже потім дізнаєтесь. Але є все ж таки спосіб підрахувати (хоча б приблизно) скільки це буде, зараз поясню. ⠀ Припустимо вам запропонували $25 на годину і працювати ви будете на повну ставку 40 годин на тиждень, на рік отримуємо ⠀ 25 доларів х 40 годин на тиждень х 52 тижні на рік = 52000 на рік (або $4333 на місяць, знаю, багато хто якось на місяць зарплату краще сприймає). ⠀ Тут і далі – все у канадських доларах. ⠀ Скільки ви з них сплатите податків та зборів. Федеральна ставка податку - 15% на перші 49 020. $7353 ⠀ Все, що більше 49020 і менше ніж 98040 ставка 20.5% 52000 - 49020 = 2980 і з цієї суми 20.5% = $ 610.90 $7963.90 – це лише федеральний податок. ⠀ Тепер податок від провінції, в Онтаріо все що до 45142 обкладається ставкою 5.05% (2279.67) і все що більше 45142 і до 90287 - ставкою 9.15% (627.5) $2907.17 - це провінційний податок ⠀ Далі CPP - пенсійні 5.7% у 2022 = $2964 EI - employment insurance - страховка по безробіттю, - гроші, які ви отримуватимете якщо підете в декрет або втратите роботу зі скорочення (потрібно відпрацювати 600 годин на рік, щоб отримувати) 1.2% =$624 ⠀ Отримуємо на руки 52000 - 7963.90 - 2907.17 - 2964 - 624 = $37540.93 на рік або $3128.41 на місяць ⠀ 🍁Можуть бути ще якісь збори, які залежать від професії та від компанії, можуть бути якісь відрахування до профспілки, наприклад, які я не стала враховувати. ⠀ 🍁А ось базові: федеральний податок, податок від провінції, пенсійні збори та збори на страховку з безробіття - вони стандартні. Якщо самому важко порахувати, то для податків є офіційний калькулятор: www.canada.ca/en/revenue-agency/services/e-services/digital-services-businesses/payroll-deductions-online-calculator.html 🍁 #податки в канаді#
-
Унікальний рахунок Tax-Free Savings Account (TFSA) Що таке рахунок TFSA? Інвестуємо без податків. Канада Tax-Free Savings Account (TFSA), або безподатковий ощадний рахунок ➡️ Це зареєстрований ощадний рахунок, який доступний резидентам Канади віком від 18 (у деяких провінціях від 19) років, які мають дійсний номер соціального страхування. ➡️ Це інвестиційний рахунок, який дозволяє вашим інвестиціям зростати без податків. Ви можете мати на цьому рахунку як звичайні заощадження під мізерні відсотки, так і інвестиції через гарантовані інвестиційні сертифікати (Guaranteed investment certificate), акції (stocks), бонди (bonds), біржові-інвестиційні фонди (exchange-traded fund, ETF) та пайові взаємні інвестиційні фонди (mutual funds). www.canada.ca/en/revenue-agency/services/forms-publications/publications/rc4466/tax-free-savings-account-tfsa-guide-individuals.html
-
RESP рахунок (зареєстрований навчальний ощадний рахунок) який ви можете відкрити у банку чи у брокерській фірмі. Ви можете відкладати скільки завгодно там на рік до 50,000 за все життя. Але найкраще за все відкладати до $2500 на рік. Чому? Через те що держава додає 20% поверх кожних 500 доларів що вкладете ви, максимум до $500 на рІк від держави (CESG). Таким чином 2500 ваших + 500 від держави це вже 3000 на рік на навчання вашої дитини, і це вже начебто 20% доходу на ваши інвестиції без інвестування. Але як з усіма зареєстрованими рахунками ви можете щось с тими коштами то і зробити: - тримати їх як кеш і поступово втрачати через інфляцію - тримати їх на депозиті і все ще поступово втрачати у їх покупній спроможності але отримувати гарантований номінальний дохід - вкласти у цінні бумаги такі як акції і облігації чи їх фонди і потенційно отримувати більше аніж по депозитам, але це негарантований дохід Через те що канадці відкладають на освіту дітей гроші майже з самого народження в них дуже великий інвестиційний горізонт і вони віддають перевагу вкладу у ринок акцій/облігацій. Увесь дохід по відсотках чи по росту капітала не оподатковується якщо кошти будуть витрачені на навчання. Нижче я додав скрІншоти що моделюють ситуацію якщо ви б клали 2500 на рік без RESP та з ним. За 18 років без RESP ви б накопичили $64,766, а з ним $77,720. На все ж ті самі 20% більше через кошти з грантів. У второму прикладі я порівняв RESP з депозитом під 4% та вкладом у фонд акцій росту який у середньому приносив 8% доходу (не гарантованих, колись більше колись менше). Результат - $77,720 та $116,455 відносно. РІзниця майже у 50%. Усі розрахунки це сферічне допущення і скоріше за все майбутє буде інакшем, але це дає уявлення про порядок розрахунків. І звісно у майбутньому 116к це будуть не ті ж самі 116к як на сьогодні, але це все ще будуть достатньо великі кошти щоб дозволити вашій дитині одну з накращих освіт у світі. Так так у світі, ви не обмеженні Канадою використовуючи RESP. Ви можете сплатити ці гроші за будь-яку після шкільну освіту довше 3 тижнів у будь-якій країні, книжки. оренду, транспорт, тощо. А що якщо моя дитина не захоче здобувати освіту? - Тут є декілька варіантів, якщо ви робили сімейний RESP то кошти можуть перейти іншій дитині. - Ви також зможете переказати кошти на ваш пенсійний рахунок RRSP, але віддавши гранти назад державі (хоча у такому випадку ви все ще навіть збережете інвест дохід з грантів). - Ну і можна просто вивести готівку знову ж таки повернувши гранти державі і сплативши податки. Ви все одно залишитись при своїх і ще навіть щось заробите. Алекс, ти такий розумний а де ми будемо брати ці $2500 на рік нам ледве ледве вистачає на життя? 2500 на рік це усього 208 на місяць, це не те щоб і дуже багато, але вас ніхто не змушує стільки відкладати. ВІдкладіть стільки скільки можете чи поставте ціль відкладати кожного місяця хоча б по $100. ОкрІм того для сімей з низьким статком держава може надати до $2000 взагалі без усяких внесків з вашого боку (CLB) Ну і головне пам'ятайте що це інвестиція у найдорожче - людський капітал. www.canada.ca/en/revenue-agency/services/tax/individuals/topics/registered-education-savings-plans-resps.html
-
Пробачте😞😔❤️ до сліз прошу Допомоги від безвихідного становища🙏🙏🙏 На колінах прошу зі сльозами на очах ... 😢 В даний момент дуже потрібно уколи амоксиклав і дві системи для крапельниць ....🙏 Потрібно 398гр 50 копійок або може е у когось саме ліки Мені дуже незручно просити але Сергійко після операції Кожна мати мене зрозуміє Дуже прошу допомоги До наступної п'ятниці зможу о першій половині дня повернути 🙏🙏🙏❤️ На колінах буду вдячна 😔🙏Надам будь-які документи докази відео дзвінок Безвихідне становище І я молюся, що хтось відгукнеться на моє смс🙏 Вибачте всі відмовили... Благаю🙏51 68 75 20 94 28 72 19
-
Всім добра
-
Будівництво, сайдинга. Шукаю також курси на погрузчик.
-
Привіт шановні шукаю працю , будівництво , водій , охорона
-
Пробачте😞😔❤️ до сліз прошу Допомоги від безвихідного становища🙏🙏🙏 На колінах прошу зі сльозами на очах ... 😢 В даний момент дуже потрібно уколи амоксиклав і дві системи для крапельниць ....🙏 Потрібно 398гр 50 копійок або може е у когось саме ліки Мені дуже незручно просити але Сергійко після операції Кожна мати мене зрозуміє Дуже прошу допомоги До наступної п'ятниці зможу о першій половині дня повернути 🙏🙏🙏❤️ На колінах буду вдячна 😔🙏Надам будь-які документи докази відео дзвінок Безвихідне становище І я молюся, що хтось відгукнеться на моє смс🙏 Вибачте всі відмовили... Благаю🙏51 68 75 20 94 28 72 19
-
Запрошую до себе❤️ламінування,фарбування брів та вій,корекція брів,воскове видалення волосся в зоні обличчя,навчання онлайн/офлайн формат ,нарощення вій Доступні локації Downtown або Corydon Ave www.instagram.com/brows_lashes_winnipeg?igsh=Y25jaWtrZWtvNDZv
-
No Tickets Inc Tired of unexpected fines? We offer you a unique opportunity to save your points and reduce your fines! Our company offers: 🔹 Reduction or cancellation of fines 🔹 Assistance with contesting fines 🔹 Only $40 per fine 📞 Contact Phone: 204-292-7149 (Telegram/WhatsApp/Viber) 📧 Email: [email protected] Let fines not be a problem for you!