ВСІМ доброго вихідного дня!
Маю для вас кілька новин, питань, прохань та пропозицій.
Отож, почну з того, що мене найбільше "болить" і турбує🤨
Я впевнена, що майже всі тут добре знають, де знаходиться UCC ( Ukrainian Canadian Congress ) а поряд з їх дверима є двері UNF ( Ukrainian National Federation) на 935 Main Str. , від того часу, як почалась війна цей будинок став центром надання багатьох надзвичайно важливих послуг для новоприбулих, а саме: на час, коли я прибула до Веніпеґу, а то було 29.07 липня минулого року, сім'ям надавали безкоштовні матраци, ліжка, дуже було багато посуди, одягу, допомагали з доставкою та пошуком меблів, надавали продукти, засоби гігієни, іграшки для дітей та ще багато чого було та й досі є в UNF і я подумки не перестаю дякувати тим ВСІМ канадським волонтерам, які навіть будучи хворими і маючи серйозні проблеми зі здоров'ям приходили, тай надалі приходять туди щодня заради нас, і все це дістають, привозять, розвозять, вишукують повсюди заради нас, новоприбулих українців, яким вони від свого щирого та "великого" серця допомагали й невтомно допомагають всім чим можуть надалі під таким вмілим керівництвом Беверлі, людини зі справжньою українською душею та корінням. Також варто відмітити і наших дівчат та хлопців волонтерів з новоприбулих, які багато вкладали свого часу і сили, щоб все там виглядало якнайкраще! Я сама довший час там волонтерила, отож як то кажуть, знаю ту "кухню" з середини і з впевненістю можу стверджувати, що РАЗОМ МИ СИЛА і можемо справді БАГАТО!!!! Також багато з вас неодноразово, напевне, переступали поріг UCC, де також працюють просто ЧУДОВЕЗНІ люди: п.Джоан, голова UCC Манітоби, я просто не перестаю захоплюватись цією жінкою і її невтомною працею для нас, новоприбулих, з самісінького ранку і допізна і без вихідних!!! Також ви знаєте цю чарівну панянку Кесі, яка абсолютно не має українського коріння, але щодня робить стільки всього для новоприбулих, що ви просто не уявляєте собі!!!
А тепер по суті😜👌Ви бачили той будинок, ви бачили в якому він стані, хоча він дуже класнючий, великий і туди зручно добиратись, а ще там тренується і знаходиться чудовий танцювальний колектив"Русалка" і вони набирають діток. Там є дуже багато приміщень, але вони всі в жахливому стані. Так як ми, українські мамочки, привикли водити своїх діток на всі можливі і не можливі😉 гуртки і заняття то там просто чудове місце для всього чого тільки душа забажає і я знаю, що серед новоприбулих є багато тренерів та різного роду коучів, також там можна організувати навчальні курси англ.мови, бібліотеку з укр.літературою, фонотеки і багато іншого як для діток так і для дорослих але приміщення в жахливому стані😔.
🥁Тому пропоную зібратись “активістам" і написати колективне звернення до уряду Манітоби про виділення коштів на ремонт цього приміщення, так як до Манітоби приїхало 20000 новоприбулих українців, то ми тут можемо з вами ой як багато всього зробити і головне, що UCC готове нам в цьому посприяти.
Отож, хто готовий створити команду і почати разом працювати в цьому напрямку, прошу зголоситись!
І як вам взагалі ця ідея???