Приємний момент мого життя в Канаді.
Коли я підняв кредитний ліміт в ТД після запиту, подумав, ну буває, пощастило. Коли тойота підтвердила мені файненсінг без даунпейменту на п'ять років, сказав, все логічно, скоріше за всього через те, що інтерес банка досить високий.
Приходжу, значить, вже в інший банк, щоб оформити мастеркард, бо потрібно. Менеджер каже, оскільки я нюкамер та не маю ще достатнього кредитного скору, то кредитний ліміт у мене буде максимум $500-700. Кажу мені це не принципово, потрібне саме мастеркард. Менеджер робить запит, і мені підтверджують $3000 ліміту. Він щиро здивувався, каже ви точно 7 місяців тому приїхали? Кажу ну так. Каже дивно, дивиться мій профайл в системі і каже, а так ви доктор, чого одразу не сказали?
Я відповідаю, що тільки вдома, тут я звичайний кюейшик в компанії яка навіть не пов'язано з медициною і виживаю як можу. Каже, ну де ви вперше відкривали рахунок, вас вписали як лікаря. І я згадав дівчину яка оформлювала мене. Вона питала, хто я за фахом, ну я й сказав, як є. Те що вона зробила, не можна. Бо без лайсензу ми навіть не маємо право казати, що ми лікарі. Але вже вийшло як вийшло, і мене записали саме так помилково. Я пояснив все менеджеру, питає, чи буду тут отримувати лайсенс. Ну звичайно буду, кажу, цим як раз і займаюсь. І він каже, сер, тоді вам всі двері, всі банки та кредити відкрити будуть.
Неважливо чи дійсно це все пов'язано з префіксом до мого ПІБ у вигляді доктора, чи просто випадковість, або дохід вважали достатнім, але знаєте, я завжди обожнював свою професію. Навіть коли засинав в ординаторьскому після 9 годинної операції, навіть коли 2 доби підряд після чергування повинен був ще на 5-тихвилинку дочекатися. Навіть коли попадалися неадекватні пацієнти. І навіть коли казав, що набридло все, особливо після ковіду. Я любив і люблю це. Але зараз якось ще сильніше закохався в медицину. За те, які можливості є за цією професією в Канаді.
Я все до чого. Я знаю, що багато лікарів або студентів медичних закладів приїхали в Канаду після війни. Деякі, як і я, інтенсивно займаються процесом підвищення документів, але деякі перегорілі. Займаються зовсім іншим.
Знаю, в групі теж такі є.
Не можна здаватися в жодному разі, колеги, де би ви зараз тимчасово не працювали. Якщо ви це любите, то воно варто всіх витратів, всього часу та зусиль. Якщо ні, то бажаю вам успіхів на новому шляху, бо тут точно знайдете в чому розвиватися.
В Канаді не всі лікарі компетентні, вже стикався з ідіотами в білих халатах, а в Онтаріо в принципі дефіцит докторов, але система в них унікальна. Освіта потужна. І статус лікаря - один з найпрестижніших. Я й не кажу про те, що тут лікарі буквально мільйонері. І їм дійсно скрізь двері відкрити.
Тому я вирішив створити групу "Лікарі в Онтаріо", оскільки саме в Онтаріо буду намагатися продовжити кар'єру. Запрошую всіх лікарів які тут є: і тих, які нещодавно приїхали, і тих, хто давно вже тут. Об'єднатися. Обмінятися актуальною інформацією. Ділитися досвідом та підказати кроки, з чого треба починати молодому або досвідченому лікарю, якій опинився саме в Канаді, Онтаріо через ситуацію.
Але також можуть приєднатися люди, якім потрібна просто консультація українською мовою (на кшталт, перед тим як сходити в валк-ін або в емердженсі, поділитися симптомами, і ми підкажемо що саме озвучити лінівим канадським лікарям, також обговорити результати діагностики) чи просто цікава тема медицини. Сподіваюся у вільний час нашим практикуючим в Україні лікарям не важко буде дати консультацію, мене включно. Для тих, хто поки не працює в цієї сфері тут, то буде гарною практикою, щоб не втрачати знання. Пізніше додам всіх своїх знайомих лікарів, які вже тут працюють давно.
Але спілкування чисто на тему медицини. Балакати про все та нічого продовжуємо в "Українці Торонто."
Ми повинні підтримувати один одного. Допомогати чим можемо. І навіть якщо або коли повернемося в Неньку, ми приїдемо як доктора з канадським досвідом, що є неймовірною наразі можливістю.
Короче, я надихнувся сьогодні. Бажаю і вам такого ж.
Все буде Україна!💙💛