Імміграція до Манітоби
-
Зрозуміла, дякую! 👍☺️
-
Доброго дня! Скажіть будь ласка, якщо я один рік працювала на одній посаді, а другий трішки на іншій, проте обидві належать до одного й того ж NOC. Таке підходить, чи має бути одна посада?
-
а, так це ви були) бажаю успіхів!
-
дякую, рад допомогти
-
дякую) Winnipeg Art Gallery, Museum for Human Rights, церква, школа, Пласт. ще зоопарк відвідав) на жаль до Осередку не пускали нікого через covid restrictions, Manitoba Museum теж почав працювати лише з 3 лютого, коли я вже поїхав. ситуація з ковідом покращується, тому їхати можна.
-
декілька днів як повернувся з візиту. був у Вінніпезі лише 10 днів, але вже відчув, що буду за ним сумувати, коли сідав на літак. хочу ще раз щиро подякувати волонтерам, які допомагають перед / на / після візиту - ви надаєте неймовірну можливість змінити життя, дякую за вашу працю та ваш час! від себе хочу додати декілька моментів. зима холодна, але якщо добре вдягнутись, то все ок. при -20/-25 є навіть бігуни та велосипедисти) мені здається, що все ж краще їхати на візит, коли весна / літо, дерев дуже багато, я лише можу уявити як гарно гуляти містом, коли все зеленіє. ще додав декілька коментарів до документу docs.google.com/document/d/1tMqXfLeXn7Fn6taC_B2WrWpjGP4O7AiMJ-3AEGtNouI/
-
Працюю у світовій величезній тех компанії, яка має спец департамент, який спеціалізується на релокації працівників з різних країн до США та Канади. Так, справді ті люди мають досвід у КОНСУЛЬТАЦІЇ щодо процесу, поможуть перевірити документи, можуть надати навіть лист до консульства, якщо потрібне негайне інтерв'ю (це лист переважно ігнорують у консульстві 🤣). Але жодного впливу на офіційні іміграційні органи. Кейс: продакт менеджер, який має ПР Канади, портебував відкрити візу в США для бізнес конференції. Так той департамент так допоміг, що працівникові два рази відмовляли у візі.
-
Не буду сперечатись, бо очевидно, що ми маємо різний досвід. Можливо, я не так зрозуміла консультанта, і там був відправлений офіційний запит. Мій кейс веде не сторонній посередник, а людина, яка офіційно працює на відповідній посаді у компанії, яка надала мені оффер, та займається оформленням віз для іноземних працівників та комунікацією з ircc. Компанія міжнародна, велика, постійно перевозить людей по всьому світу, тому я не маю жодних сумнівів, що мені сказали правду. У будь якому випадку, це аж ніяк не змінює вірогідності додаткового запиту. І, внаслідок, необхідності передбачити це наперед, і приготувати більше документів, аніж потрібно. В нашому випадку потрібно було надати "додаткове підтвердження строком давності не менше року" (це цитата із запиту). Це ще добре, що лендлорд підтвердив події дворічної давнини. А якби ні? Наприклад, якби ми посварились при виїзді, або він номер змінив, або ще щось. Де мені брати машину часу, щоб оформити, наприклад, спільний банківський рахунок?) Просто уявіть себе на нашому місці, і вам стане зрозуміло. Ціль мого повідомлення була не в тому, аби вилити негатив. А в тому, щоб поділитися досвідом. Такі правила гри, нам треба їх виконувати, та й усе. Буває, що необхідних 2 документів замало (як у нашому випадку). Тому треба збирати якнайбільше, а не сподіватись, що медстраховки та договіру аренди буде достатньо. Такі справи.
-
Вибачте, але це неможливо. Посередники не мають доступу до офіцерів, які приймають рішення. Вони не можуть мати інформації навіть, хто розглядає кейс. Деякі посередники мають схильність вдавати, що вони мають зв'язки, але це не працює в Канаді так ))) Ви самі можете глянути на свій кейс, замовивши нотатки офіцера GCMS notes. Це коштує $5. Ваш консультант також це може зробити і можливо зробив, щоб мати інформацію, а видав за зв'язки. В свій час мені один посередник вішав лапшу, що зробить мені імміграцію до Канади за $10к, і все вийде, бо він в контактах з міністром імміграції Канади і "все порішає" )))) Ці згадки про "зв'язки" дуже популярні серед українців, бо консультанти знають, що це частина стану справ в Україні, де багато можна вирішити через знайомства. В Канаді вам про ці "зв'язки" не згадає жоден посерединк, бо буде боятись, що ви передасте цю інформацію в ircc. Кожен раз, коли офіцер відкриває ваш кейс, він чи вона мусять лишити нотатки у внутрішній системі, чому потрібно було відкрити цей кейс. Офіцер не буде відкривати кейс, бо "попросив консультант", однак він відкриє кейс, якщо є офіційний Access to Information запит, який відправити - це кілька хвилин онлайн
-
Кейс розглядається як мінімум двома офіцерами. Є один, який веде кейс, однак до того, як виносяться рішення, кейс перевіряє ще один офіцер. Додаткові запити - це звична справа. Офіцер дає шанс прояснити вам ситуацію. Припущення посередника, що викликало додатковий запит навряд чи вірне. Посередники не можуть знати ніяк.
-
Велика дяка, що поділись своїм досвідом! Це дуже цінно! Будемо думати, якими довідками це все можна буде довести, ну або розпишемось :) Дуже вдячні Вам 😊
-
Для туристичної візи для ознайомчого візиту, мабуть, це і не важливо (я не знаю, в мене нема такого досвіду). А ось на федеральному етапі, на жаль, впливає. Як я розумію, дуже залежить від офіцера, який буде розглядати ваш кейс. Вам потрібно буде зібрати купу документів, щоб довести, що ви проживаєте разом щонайменше 2 роки. Та завірити відповідну форму (це легко зробити в Києві, в канадському посольстві). Кажуть, що можна ще в нотаріуса, але я не змогла знайти такого, щоб погодився. Ми підтверджували коммон ло шлюб для робочої візи. Надавали три документи, де ми обидва фігурували: медстраховку (договір на чоловіка, я - вигодонабувач), договір на охорону квартири, договір на аренду квартири. Доки давністю 3, 2, 1 рік відповідно. Офіцер триггернувся на паспортні дані (за словами агента від роботодавця). Там же ж зазначене місце реєстрації. Звичайно, що в усіх документах були рядки "місце реєстрації" та "фактичне місце проживання", але, мабуть, недосвідчений попався. Нам вислали запит на додаткові докази. Ми надали лист від попереднього лендлорда, з яким, на щастя, зберегли гарні стосунки. Він підтвердив, що ми жили в його квартирі з 2017 по 2020 рік. Плюс ми надали листи від наших друзів, що ми вже купу років живемо як сім'я. Плюс написали лоі, що таке прописка (історичний екскурс від початку 20ст до сьогодення), звернули увагу офіцера, що чоловік взагалі в Запоріжжі зареєстрований, а працює на офісній роботі у відомій компанії в Києві вже понад 7 років і т.д. Написали і про те, що ми вже витратили купу грошей і часу на те, щоб підтвердити шлюб, і дешевше було б просто розписатись (разів так у 10 дешевше). І нікого б не турбувало, скільки часу ми проживало разом. Хоч би й минулого тижня розписалися. Чоловіка/дружину навіть в кінці федерального етапу додають, коли вже всі бали прораховані. Деякі, навіть, цим користуються (звичайно, що цього ми не писали в листі). І тут, бач, дої*алися до двух потенційних кваліфікованих робітників і платників податків (і цього теж не писали). Але все одно нам ще телефонували із посольства. На мій телефон, але просили чоловіка. Задавали всілякі перевірочні питання. Це я до чого. Непрошена порада:) Збирайте документи вже зараз. Збирайте якнайбільше. Не дивіться, що треба лише два документи. В нашій ситуації першочергові докази були залізобетонні, але все одно був додатковий запит.