Імміграція до Манітоби
-
Але це більше для тих, хто тільки на візит збирається. А от перші кроки після того як отримав відмітку в паспорті - було б дуже корисно. Почати можна і в гугл докс... А потім вже перенести на якийсь ресурс
-
www.google.com/maps/d/edit?mid=19q1E3FBQ0B-EUgp8RcpKhTDD0c1owuBC&usp=sharing
-
Я колись починав робити мапу корисних місць, коли був на візиті. Можливо, вже не актуальна, бо пройшов рік... Точніше не починав, вона була готова до візиту і я нею користувався ;)
-
Я трохи далекий від цього, можливо тут є спеціалісти які більше розбираються в таких питаннях і зможуть щось порадити. Я б міг займатися збором і систематизацією інформації
-
Дякую за підтримку. Я звісно спробую, що в моїх силах, хоча б для початку.
-
👍 гарна ідея
-
Дякую організаторам і спікерам. Раціональна пропозиція, підтримую.
-
Дмитре, перш за все, дуже дякую Вам і вашій команді за все, що ви робите. Це дуже цікаво і корисно послухати такі життєві історії людей які уже пройшли цей шлях, зіштовхнулися з певними труднощами та проблемами і своїм досвідом та порадами можуть допомогти іншим уникнути подібних помилок або хоча б мінімізувати їх. У мене побажання не стільки до майбутніх зустрічей, а скоріш загальна пропозиція - можливо було б доцільно зробити якийсь ресурс, щось на зразок "guidelines для новоприбулих", таку собі інструкцію де буде збиратися і систематизувати уся актуальна інформація відносно перших кроків новоприбулих. Розмістити це, скажімо, на сайті КУК в розділі "Імміграція" окремим підпунктом або в якомусь іншому форматі, до якого усі мали б доступ у будь який час. В даній інструкції збирати усю актуальну інформацію, щоб кожен новоприбулий, при бажанні, міг поділитися власним досвідом і порадами. Вчора під час зустрічі наголошували що є кроки які не можна виконати не завершивши попередні етапи, тому важливо щоб ця інформація була структурована у певному порядку, що за чим робити. Для прикладу: Етап 1 - лендінг - проходить в аеропорту, необхідні такі документи ......, потрібно врахувати наступні нюанси ...... Етап 2 - пошук житла - є такі компанії що працюють з новоприбулими (посилання), необхідно зробити те то й те. Етап 3 - оформлення СІН - заявка подається (посилання), необхідні документи ..... і т.д. І так по всіх пунктах - bank account, health card, driving license ... усе з чим стикаються новоприбулі в перші місяці по приїзду. Просто я зараз намагаюся зробити щось подібне для себе але розумію що інформації інколи забагато і не вся вона актуальна, а інколи навпаки бракує, дуже часто вона має загальний характер і можна не врахувати якість дрібні але дуже важливі деталі. Інформація як правило розпорошена і дуже важко у всьому цьому орієнтуватися, тому наявність подібного ресурсу, де буде сконцентрована актуальна інформація, може значно полегшити як планування переїзду майбутніх іммігрантів так і їх перші кроки на канадській землі. Ще раз дуже дякую за вашу роботу. Хороших вихідних.
-
Як на мене, житло на рік без,як то кажуть, помацати руками, це ще та лотерея. Я розумію, що хтось може глянути, але жити вам... Тому виходить, що зняти на бнб на місяць - це без СІН номеру залишишся на 2 місяці... Дилема
-
О так це нове, нам договір оренди було потрібно тільки для health card
-
Таня, ви їхали, коли SIN можна було оформити фізично в офісі Service Canada і не треба будо договору оренди. Зараз СІН не оформлять без довгострокової оренди, оформлення займає до 25 робочих днів. Без сін майже нічого не зробиш в Канаді. Фактично, час на карантині - майже повністю витрачений
-
Моя порада стосовно ренту апартаментів.. якщо не виходить знайти з України.. то це рентувати на Airbnb десь на місяць (ми порахували що це десь те саме що і рентувати звичайно) та за цей час шукати довгостроковий рент. Ми намагалися зробити це за тиждень, це ну дуууже мало, крім того можуть бути усілякі форс-мажори, як в нас, що чоловік сам шукав, бо старший син захворів перший тиждень, та ми не могли всі разом їздити. Але ж зараз ще карантин, то може й навіть рентувати тимчасове на 1.5 місяця.