Skip to content
  • Home
  • Categories
  • Recent
  • Tags
  • Popular
  • Users
  • Groups
Skins
  • Light
  • Cerulean
  • Cosmo
  • Flatly
  • Journal
  • Litera
  • Lumen
  • Lux
  • Materia
  • Minty
  • Morph
  • Pulse
  • Sandstone
  • Simplex
  • Sketchy
  • Spacelab
  • United
  • Yeti
  • Zephyr
  • Dark
  • Cyborg
  • Darkly
  • Quartz
  • Slate
  • Solar
  • Superhero
  • Vapor

• Default (Lux)
  • No Skin
Collapse
Ukraine Tryzub and Canada Leaf
  1. UKRAINIANS ON THE CANADA MAP
  2. Categories
  3. Вільне спілкування
  4. Імміграція до Манітоби

Імміграція до Манітоби

Scheduled Pinned Locked Moved Вільне спілкування
239.4k Posts 9.3k Posters 276.7k Views
  • Oldest to Newest
  • Newest to Oldest
  • Most Votes
Reply
  • Reply as topic
Log in to reply
This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
  • T Offline
    T Offline
    Olha
    wrote on last edited by
    31.01.2020 – п’ятниця. Зустріч з офіцером була о 10.00 і тривала 40 хвилин. Будьте готові відповідати чому ви обрали Канаду для імиграції, чому саме Манітобу, чи подавалися ви коли-небудь у інші провінції, де будете жити, ким працювати, ким буде працювати ваш партнер, як швидко знайдете роботу, у який садок/школу будуть ходити діти. Користуватися ноутбуком та нотатками можна. Я максимально готувалася ще з дому, щоб впевнено відповісти на всі запитання. Стосовно роботи продивлялася вакансії на LinkedIn, Indeed, Monster, Kijiji, Workopolis, щоб орієнтуватися по зарплаті, стосовно житла також різні сайти. Отже по роботі я мала інфо з сайтів, газету з вакансіями, яку я прихопила в університеті, зустрічі з бухгалтерами, далекобійниками та інформацію з рекрутингових агентств. По житлу я мала інфо з сайтів, зустріч з ріелтором та газету, яку я десь прихопила. Зустріч пройшла дуже добре, офіцер сказала, що очі світяться і вона впевнена, що ми швидко адаптуємося. Попросила вислати звіт та бюджет і сказала, що незабаром ми отримаємо запрошення (воно прийшло через 3 тижні). Якщо чесно, після співбесіди з офіцером мені хотілося одразу поїхати в аеропорт, але квиток був лише на суботу))   Висновок: ознайомчий візит - це ваш самостійний проект, продумайте все крок за кроком з дому, максимально домовтесь про зустрічі з дому, подивіться на карті що де знаходиться та прокладіть маршрути, бо, насправді, багато місць зовсім поруч.   Сподіваюсь, інформація буде корисною для вас.
    1 Reply Last reply
    0
  • T Offline
    T Offline
    Olha
    wrote on last edited by
    Поки тут тиша у зв’язку з карантином, напишу як пройшов мій візит з 24.01.2020 по 01.02.2020.   Я бухгалтер, чоловік далекобійник. На візит їздила сама, жила у знайомих, вони ж дали сімку, щоб я могла бути на зв’язку. Проїзд у автобусі коштував 3 долл. в одну сторону, пересадки безкоштовно протягом 75 хв. Мала проїзний квиток на 7 днів, продається на заправці, коштував 26,50 + 5 доларів картка, мені так було спокійніше. Сайт, на якому можна ввести місце знаходження та місце призначення, а він рекомендує найкращій транспортний маршрут m.winnipegtransit.com   24 січня (п’ятниця) можна не враховувати, літак прилетів о 23.55 до Вінніпегу, тож почну з суботи.   25.01.2020. - Ще з Києва домовилася з Марією Пугач з Saturday Ukrainian Schools “Ridna Shkola” про зустріч у суботу, вона познайомила мене з дітьми, розповіла про специфіку навчання. - Також в цей день я відвідала магазини, щоб зорієнтуватися у цінах, тому що наприкінці зустрічі необхідно було підготувати бюджет.   26.01.2020 – неділя. - Відвідала українську баптистську церкву. Після служби мене оточило багато людей, які просто цікавилися хто я, звідки. В свою чергу я їх засипала запитаннями про роботу, побут, чи подобається їм в Винніпезі, як швидко вони адаптувалися. - Після церкви відвідала Просвіту, там як раз було закриття ялинки і зібралося дуже багато людей з української громади. Було дуже цікаво поспілкуватися з новоприбулими та з українцями, які народилися в Канаді, але змогли зберегти культуру та мову.   27.01.2020 – понеділок. - Ще з дому я домовилася про зустріч з менеджером у Carpathia Credit Union. Я мала з собою паспорт, ІПН і запрошення від КУК, тож мені відкрили рахунок. Відкриття рахунку коштувало 20 доларів, також на нього я поклала 5 доларів. - Мирослава Підгірний, з якою я познайомилася у Просвіті, провела екскурсію українським Вінніпегом.   28.01.2020 – вівторок. Це був найнасиченіший день! - Ще з дому я домовилася про зустріч у Red River College, щоб обговорити програми для бухгалтерів. - Без домовленості я відвідала University of Winnipeg і там знайшла з ким поговорити про програми для бухгалтерів. - Manitoba Start office. - Відвідала 5 рекрутингових агентств, щоб поспілкуватися про ринок праці для бухгалтерів та далекобійників.   29.01.2020 – середа. - Manitoba Museum - the Canadian Museum for Human Rights - Oseredok - зустріч з ріелтором   Все вище згадане для мене було базою, але це ще не все. Кожен день я мала як мінімум дві зустрічі з бухгалтерами, які планують навчатися на СРА (канадський сертифікат для бухгалтерів, який відкриває багато дверей), зараз навчаються, вже мають і працюють або мають, але не працюють. Дівчата розповіли про вартість, кількість років навчання, які предмети можуть бути зараховані з мого диплому, труднощі, які вони мали при навчанні та теперішню роботу. Також мала зустріч з далекобійниками, які ділилися інформацією про вартість ліцензії, школи водіїв, пошук роботи та власний досвід. Як я знайшла з ким зустрітися? Дуже просто – більшість із них у групі Українці Манітоби. Хтось просто відкликався на моє прохання про зустріч. Також у групі я запитувала може комусь треба ліки привезти з України або документи, і при зустрічі у Вінніпезі виявлялося, що я спілкуюся з далекобійником або бухгалтером. Пощастило) Звичайно, максимально брала візитки та контакти.   30.01.2020 – четвер. Весь день писала звіт
    1 Reply Last reply
    0
  • T Offline
    T Offline
    Anastasiia
    wrote on last edited by
    Дякую 😊
    1 Reply Last reply
    0
  • T Offline
    T Offline
    Anastasia
    wrote on last edited by
    Звучить нестрашно. В компаніях з США людей скорочують доволі масово. В Україні також
    1 Reply Last reply
    0
  • T Offline
    T Offline
    Tanya Parashchenko
    wrote on last edited by
    В нашій компанії скоротили одного джуна девелопера у зв'язку з ковід, але були інші фактори також
    1 Reply Last reply
    0
  • T Offline
    T Offline
    Tanya Parashchenko
    wrote on last edited by
    Congratulations!!!🎉
    1 Reply Last reply
    0
  • T Offline
    T Offline
    Anastasia
    wrote on last edited by
    Ключова відмінність від України 😆👍
    1 Reply Last reply
    0
  • T Offline
    T Offline
    Dmytro
    wrote on last edited by
    ну так в принципі ))).
    1 Reply Last reply
    0
  • t961399536T Offline
    t961399536T Offline
    A K
    wrote on last edited by
    Хочу додати, що все вищезгадане (про відпустки, бонуси тощо) стосується також і інших jobs, не лише IT.
    1 Reply Last reply
    0
  • T Offline
    T Offline
    Dmytro
    wrote on last edited by
    Все залежить від роботодавця. Не інакше, ніж в США чи в тій же Україні. Відпустки 3-4 тижні на старт у більшості ІТ-компаній середнього та більшого масштабу. У корпорацій (які не ІТ, але мають сотні працівників в ІТ-департаментах) — аналогічно, плюс є додаткові відпустки «за вислугу». Знаю людей (програмісти, ІТ-аналітики, які мають по 7-8 тижнів відпустки, але працювали 20-30 років у тих компаніях. Бонуси: дуже залежить від політики роботодавця. Десь нема або щось мале, а десь до 8-10% від річного окладу. Аналогічно і акції дають. Можна викупити самому за спеціальною ціною, можна взяти в рахунок бонуса і т.д. Не тільки Амазон, а й багато великих фінансових корпорацій де пропонують. Пенсія: десь є 50-100% match від роботодавця на кожен відкладений тобою долар на пенсію, а десь немає того. Аналогічно і в США також. Якщо ІТ у банку чи фін.корпорації, то можна мати іпотеку за досить пільговою ставкою. Найбільша біда з доходами — величезні податки ))). Фактично, якщо 90к і більше в рік, то відрахування (податки, соц.страхування, пенсія, бенефіти) — це десь 35-40%. Якщо виплатили бонус, чи купа овертаймів — оподатковуються вище ніж, звичайна зарплата. Виплатили пристойний річний бонус — очікуйте, що майже 50% знімуть з пейчеку і ви попадете вже в іншу категорію по податках ))). Так, тієї халяви з податками як в Україні нема ))). Контрактори: 70+ за годину, то, думаю, десь початок. Часто присилають пропозиції від 100 доларів на годину і вище. Тут треба торгуватись. Контрактором ніби окей спробувати, але треба бути готовим, що контракт можуть зупити у будь-який момент (США, Канада — одинаково). Десь так. Більше лінь писати ))).
    1 Reply Last reply
    0
  • T Offline
    T Offline
    Dmytro
    wrote on last edited by
    ну її ІТ-компанія "продала" на проект клієнту тимчасово, звичайно, але ж як працівник вона була оформлена на постйно в ІТ-компанії. Клієнт зупинив проект - працівник повертається назад до своєї компанії. Якщо проектів немає, то така компанія просто скорочує людину через кілька тижнів "сидіння на лавочці"
    1 Reply Last reply
    0
  • t961399536T Offline
    t961399536T Offline
    A K
    wrote on last edited by
    Вона хіба не за контрактом як учасник тимчасового консалт-проекту працювала?
    1 Reply Last reply
    0
  • T Offline
    T Offline
    Dmytro
    wrote on last edited by
    о, згадав одну знайому, яка вже без роботи. вона працювала в ІТ-консалтингу, і скоротили саме через карантин
    1 Reply Last reply
    0
  • T Offline
    T Offline
    Anastasia
    wrote on last edited by
    Дякую! Можливо, чекають, що буде влітку
    1 Reply Last reply
    0
  • T Offline
    T Offline
    Dmytro
    wrote on last edited by
    Мені дуже важко узагальнити в цілому по індустрії. Поки не знаю нікого зі знайомих ІТ, хто б був без роботи. Не факт, що нема, може, просто поки не говорять. Ну і в умовах карантину комунікацій трохи менше
    1 Reply Last reply
    0
  • T Offline
    T Offline
    Anastasia
    wrote on last edited by
    Як зараз ситуація? Чи є настільки масові скорочення в IT, як у США?
    1 Reply Last reply
    0
  • T Offline
    T Offline
    Dmytro
    wrote on last edited by
    Це картина приблизно одинакова по усій Канаді. Хоча, можливо, комусь здається, що написано трохи сухо (і хтось, можливо, сприйме депресивно), насправді, все окей тут з ІТ. Зарплати трохи нижчі, ніж у США (де і податки нижчі, ніж у Канаді), але в нас найкраща країна
    1 Reply Last reply
    0
  • T Offline
    T Offline
    Dmytro
    wrote on last edited by
    Це high school. Якщо у вас діти не high school, то сенсу обирати район по наявності тільки тієї хайскул нема.
    1 Reply Last reply
    0
  • T Offline
    T Offline
    Dmytro
    wrote on last edited by
    Ні, то не я, але я знаю автора
    1 Reply Last reply
    0
  • t421514514T Offline
    t421514514T Offline
    Sergii Gr
    wrote on last edited by
    Між ряків продивляється перо Дмитра Хоча!?!?
    1 Reply Last reply
    0

• Login

• Don't have an account? Register

• Login or register to search.
  • First post
    Last post
0
  • Home
  • Categories
  • Recent
  • Tags