Імміграція до Манітоби
-
Великий обсяг роботи треба зробити ще перед виїздом. Бо від того як ви себе підготуєте, так вам легше і швидше все вдасться на місці.Я -Кеп🤣Але все ж таки. 1) Пошук житла, які райони вам би хотілось побачити для проживання, я роздруковувала пару фото оголошень та показувала в яких би районах хотілось жити, які ціни, показати як далеко може дітсадок чи школа, якщо є дітки. 2) Обов'язково сходіть до Осередку, дуже цікаво, безкоштовний вхід. Також якщо попадаєте в неділю,то сходіть у Собор Володимира та Ольги. Рекомендую сходити також до музею Манітоби та Human Rights. Підказка - Музей Манітоби знаходиться через дорогу Осередка. Я не врахувала цього- мусила на другий день йти. 3) Робота: звичайно можна висилати резюме за місяць безпосредньо до працедавців, але вважаю більше для рідкісних, специфічних, висококваліфікованих професій це згодиться інакше просто ніхто не відповість. Як варіант, я маю оплачений тариф і телефонувала зі Скайпу по дуже вігідному плану на номери в Канаді. Мені краще побалакати😏 Зробіть краще аналіз ринку праці за вашою спеціальністю та дружини ще до Канади. Наприклад,indeed, monster, jobbank.І підсумуйте, скільки оголошень за вашими спеціальностями,чи є велика потреба в ваших спеціальностях у Вінні чи у Манітобі, чи потребує Ваша професія ліцензію і де цю ліцензію отримати( job bank,на цьому сайті можна знайти про ліуензію,по назві посади, якщо нe помиляюсь в розділі occupation) І також можна видрукувати оголошення. Мені дуже поміг facebook, де я в группі манітобскій написала, що буду дуже вдячна якщо хтось відгукнеться , маємо таку і таку спеціальніть і тд, і можу сказати,що більшіть візитівок я отримала саме завдяки цьому. А також рекомендую піти до як мінімум пару агенцій з працевлаштування. Багато знаходиться в центрі. Повідмічайте на карті, що де знаходиться до приїзду буде легше знайти. 4) Обов'язково сходіть в декілька settlement organization. Manitoba Start, Immigration Center,OFE( в офе потрібно через мейл записуватися на зустріч) 5) Освіта: я була в Універі Вінніпегу та Red River College,це все в центрі, але коледжів багато дивіться по своєму профілю,які напрямки. Ой не знаю, якось так. Маю надію,що трохи допомогла. Взагалі набирайтеся більше позитива,я під кінець поїздки світилася від радості. Це так приємно, коли ти йдеш і тобі на зустріч посміхаються незнайомі люди🤗
-
lucky mobile у будь-якій dollarama. від $15/міс. залежно від того скільки вам інтернету чи хвилин треба
-
Доброго дня. А зорієнтуйте, будь ласка, по мобільному зв'язку на період ознайомчого візиту. Які є оператори, які пакети і умови по передоплаті, що краще вибрати і де можна придбати відразу по прильоту?
-
Дякую, Дмитре! Все зрозуміло!
-
Звертаю увагу, що мета візиту - не знайти роботу. Боже упаси, ходити і шукати роботу: це порушення умов перебування в Канаді по туристичній візі. Уявіть, що той потенційний роботодавець, в принципі, запросто може написати анонімно в прикордонну службу (CBSA), що до мене приходив такий і такий без дозволу на роботу, але наполягав, щоб я його взяв на роботу. Це може загрожувати результату імміграції, думаю, зрозуміло. Мета візиту - дослідити, чи підходить вам провінція, познайомитись з потенційними роботодавцями, людьми з вашої професійної сфери, українською громадою тощо. Мета - зібрати інформацію, проаналізувати та представити її офіцерові. Контакт з потенційними роботодавцями може відбуватись на умовах "інформаційного" (ознайомчого) інтерв'ю, коли вам розкажуть про ринок вашої професії, компанію, вимоги до кандидата тощо. Деколи така бесіда може вилитися у результат - job offer, але виключно з ініціативи роботодавця. Наприклад, якщо у вас унікальна спеціалізація. Ми таке за останні три роки бачили один чи два рази усього за всі візити, але немає нічого неможливого. Зустрітись з людьми з вашої професії, взяти їх контакти - обов'язково. Також можете спробувати отримати інформаційну допомогу як щодо професії, так і адаптації у різних центрах, які працюють з новоприбулими, та рекрутинговими агентствами
-
Дуже корисно, дякую!
-
Майте на увазі, що для навчання в місцевому учбовому закладі повинно мати IELTS Academic. General вони не приймають. Я був в UoM та RRC.
-
привіт, так обов'язково постарайтесь показати що ви обоє зможете знайти роботу після отримання ПР. Ніхто не чекає від вас Job Offer. Нам було дуже легко домовитись про зустрічі через LinkedIn. Оскільки в мого чоловіка професія вимагає сертифікації, ми показали їй документи що ми взяли з коледжу із цінами та описом курсу, а також розпечатку кількох вакансії де вказано що потрібен цей сертифікат, ну і візитку HR із компанії де набирають людей по NOC чоловіка. Для себе( головний заявник) мала 5 референсів (3 конкретно по моїй спеціальності і 2 рекрутера). Успіхів! І ще не відкладайте візит на потім, отримали запрошення і візи, то їдьте.
-
Дуже рекомендую зустрітися з членами місцевої громади. Я ходив по неділях до церкви. Можливо хтось вже працює у вашій сфері. Щось порадить. Дасть візитку. Я так відразу знайшов дуже цінний контакт за моєю спеціальністю. Це називається Networking.