Імміграція до Манітоби
-
Підкажіть будь ласка хто подавав на відновлення статусу дитини у Канаді? Після закінчення терміну visitor record був термін до 90 днів на відновлення статусу, ми подали документи у цей термін і додали лист, що українці які прибули по програмі CUAET звільняються від сплати за відновлення статусу і додали посилання www.canada.ca/en/immigration-refugees-citizenship/services/immigrate-canada/ukraine-measures/fee-waivers.html . Зараз прийшов лист, що необхідно додати квітанцію про сплату 200 долларів. Наче ми не повинні платити, як думаєте, що краще сплатити 200 долларів і разом з ним надати ще раз лист , що ми не повинні сплачувати, там наче написано, що якщо не повинні сплачувати, але сплатили, то вони потім повернуть гроші.?
-
Я думаю відсидіти, мали на увазі сидіти в тюрмі
-
Дякую велике🙏🏻
-
Вам треба прилінкувати вашу заявку до gckey account. Але додаткові документи ви можете відправити тільки через вебформу, бо дозапрос прийшов до того як ви зробили акаунт. Якщо в майбутньому будуть дозапроси, то ви вже їх зможете бачити в акаунті якщо приєднаєте туди заявку.
-
Доброго вечора. Підкажіть будь-даска чи достатньо цієї печатки на перекладах. Чи треба ще піти завірити це в іміграційному центрі?. Дякую заздалегідь.
-
Я вже колись писала вам відповідь, не про себе, а про іншу жінку, що не всі приїхали сюди підготовленими , а є ті хто виїхав зі своїх міст без нічого, навіть документи не всі забрали, бо вони були в іншому місці, відповідно не всі приїхали з нормальними документами і не у всіх у дітей були паспорти, щоб їх подовжити і подати вчасно на подовження статусу. Суть питання у тому, що ми додали лист і посилання про те, що українці звільняються від сплати за відновлення статусу, а зараз нам прийшов лист, що треба додати квітанцію про оплату. Я питаю, що краще зараз зробити, заплатити і додати лист, що ми б не мали платити і разом їх відправити, чи відправити знову лист з тим посиланням про звільнення про оплату. Чи може я переплутала і неправильно переклала і взагалі треба платити за відновлення статусу?
-
Вітаємо, Sergey Hlushcak! Нагадуємо про правил нашої групи: 1. Спілкуємось українською або англійською 2. Поважаємо один одного. 3. Ні спаму, рекламі, фейкам. 4. Перед тим як щось питати, будь ласка, ознайомтесь з закріпленими повідомленнями. Там багато корисної інформації. Корисні лінки: Ukrainian Canadian Congress - Manitoba uccmanitoba.ca/ Імміграція до Манітоби: питання імміграції, CUAET, оцінки освіти, авіаперельотів, віз, біометрії і тому подібне: t.me/uccmb Українська Манітоба: питання про життя в Манітобі, робота, школи, дит. садки, банки, відпочинок, навчання і таке інше: t.me/ManitobaLife Українська Канада t.me/UkrainianCanadians Українці Манітоби www.facebook.com/groups/manitobaua Українська Канада www.facebook.com/groups/canadaua
-
Народ добрий вечір. Треба на піар додавати всій диплом. В мене наразі він відсутній. Потрібно відновлювати, але...... Зараз в Дії підтягуються документи про навчання, і він там є. Питання: диплом з дії можна підтягнути до документів на піар?
-
Ми платили за продовження візи. А потім безкоштовно подали на продовження (відновлення) visitor records по CUAET. Але у нас була ситуація така, що у дитини закінчувався термін паспорту (а відповідно і visitor status) а його щоб продовжити треба вклеювати візу було
-
Доброго дня! Я чула, що буває, що Портал 1 не приходить. Як це вияснити? Боюсь пропустити. Був аор у січні із запитом на оплату біо. У кінці лютого запрошення на здачу біо. 4го березня зарахований медичний екзамен, 6го березня здана біо мерія. І поки що тиша. Це ок?
-
Для того щоб не допустити протермінування статусу повинна працювати нормально система, а вона поки працює так собі. 1. Якщо у дитини термін паспорта закінчується раніше ніж у батьків, то відповідно і Visitor або Study permit також закінчується раніше. З цього витікає наступне - відповідно до правил продовжити паспорт дитини можна тільки за два місяці до того як спливає його термін. А для цього треба записатися на прийом або летіти у генконсульство і ставати у живу чергу 2. Після продовження паспорту ви повинні податися спочатку на продовження візи через кабінет IRCC і сплатити збір (ніяких waves там не було у немає. Потім коли вони розглянуть заявку і дадуть добро (а у нас її розглядали до трьох місяців) ви відправите паспорт у Оттаву на вклейку візи 3. Після отримання паспорту із вклеєною візою ви зможете податися на продовження статусу по CUAET. А тепер висновок - строки розгляду заявки на продовження візи у дитини залежать від того як її опрацює IRCC і цілком імовірно, що протермінування залежать якраз не від батьків а від системи. І це я кажу із власного досвіду того як ми завчасно все подавали в робили, а IRCC затягнув процес так, що ці всі строки минули. Так що для того, щоб писати про чиюсь безвідповідальність, треба розуміти процес і бути в темі 😎
-
Це усе відносно. Для нас роки назад це були надзвичайно великі гроші…і жодної спецвибірки не було: зціпивши зуби, чекали, збирали гроші та документи і свого добились.
-
У нас приблизно такий же таймінг, після біометрії були запити на документи, і зараз статус background is checking. Перевіряю кожен день кабінет. А у вас який статус?
-
Саме так. Подовжили паспорт дитини на початку листопада => у середині місяця подалися у IRCC => 3 січня 2024 сплив VR => 9 лютого запрос на біометрію => 12 березня зробили біо => наразі чекаємо... Є питання - чи можемо ми залишити дитячий подовжений до 2029 року паспорт (плануємо зробити в нього канадську візу) як другий паспорт (плануємо зробити новий, на 10 років)?
-
Я знаю, що за візу треба сплачувати з 15.07.2023, але нам потрібен тільки візитор рекорд, віза не потрібна(ми подали на відновлення візитор рекорд), бо ми не збираємося виїздити з Канади. Віза потрібна лише тим хто планує виїздити і повертатися і по візі можно знаходитися лише 6 місяців.