Українська Манітоба
-
Ну бо бачите зараз як топлять за українську мову раніше такого не було)))
-
Раз така розмова в чаті 😊Філологи просвітить, Звідки взялося Гарно/Красно дякую ? Тільки зараз таке в чатах бачу.
-
В Полтаві свій медичний університет, який завжди був переважно україномовним. Не повністю, але переважно
-
Можливо, але в російській цей вираз так само некоректний, як і в українській. Ще в Полтаві, до речі, говорять "насипати борщ"))
-
Майже, це йде від крапельниць. Бо саме крапельниці ставлять)
-
Оце який борщ вийшов то з ним і роблять. У мене він густий то тільки насипати ><
-
то мабуть у нас борщ густішим роблять:)))
-
НАЛИВАЮТЬ. Я з Хмельниччини і у нас можна насипати тільки щось сухе)
-
я його не насипають? я навіть не знав шо то некоректно. Тобто має бути некоректноим по відношенню до "насипати" але все життя від усіх чув тільки так:))
-
І не тільки в Полтаві. Чернігівська область також.
-
Гарно це явно похідне від красно, а ось чого красно дякую не знаю, і як саме красно вийшло з добре дякую, також не ясно. Але я не філолог, просто міркування 🤔
-
Хто багато років не живе в Україні той не всі слова розуміє. Мова міняється. Тут справа не в розумі. Я особисто дуже не люблю усілякі скорочення та абревіатури.
-
Не тільки в Полтаві борщ насипають 😀
-
Я варю такий, що в ньому ложка стоїть.
-
Здається, калькою ще називали синю бумагу які підкладали при переписувані або передруку на машині. Я особисто користуваласа. До епохи копіювальних машин. Ото така я вже стара
-
youtu.be/Hs-rgvkRfwc?si=e-H_2oHz2EbfwwWj
-
Це правда. Та навіть якщо і живеш в Україні, а потім приїжджаєш, наприклад, в Закарпаття - і все... Як казав Джиммі Феллон, я вдячний британській англійській за нагадування, що навіть якщо фільм англійською, це не означає, що я щось розумію без субтитрів
-
От власне. Я абсолютно без будь-якого підтексту запитав - і тут почалось. Прийшлось в гугл лізти, аби зрозуміти, в кого вакцини "стоять".
-
Не ставити вакцину, а вколоти вакцину
-
У мене є друзі, що гарно розмовляють російською, але читати їм вже складно, писати російською майже зовсім не вміють. Це не тому що вони дебіли
22 Jan 2023, 08:02
112124/231263
5 minutes ago