Українська Манітоба
-
Просто мед - це перенасичений розчин цукрів. Всього-навсього. І от якщо там pH більше 5 - то є висока вірогідність, що воно бадяжне. А якщо воно бадяжне (навіть трохи водою і загущене чимось потім) то вірогідність потрапляння якоїсь бактерії (не однієї звичайно) зростає …їжі для неї багатенько - жри не хочу того цукру та видавай спиртяку на виході 🌚
-
Дуже приємний там запах, особливо ввечері 🤩
-
Мене вчили харківські бджолярі шо мед 🍯 кристалізується не сахариться 😁 Особисто я різниці не бачу між цими термінами, просто так звикла казати:)
-
Ну хіба що якщо його зберігали в жахливій вогкості, або він був штучним (зроблений не бджілками/додаванням різних речовин) Кажуть, найстаріший зразок їстівного меду було знайдено у стародавній єгипетській гробниці, якій уже 3000 років. ▪️Низький вміст води (до 20% на 100г) та великий вміст цукрів – несприятливе середовище для зростання мікроорганізмів ⠀ ▪️Кислотність pH~4, яку обумовлюють мурашина, лимонна та глюконова кислоти. Це також перешкоджає розмноженню мікробів, т.к. більшість із них люблять нейтральне середовище ⠀ ▪️Перекис водню, що утворюється при синтезі глюконової кислоти, також має антибактеріальні властивості ⠀ ❗Якщо мед зацукровився, це не означає, що він зіпсувався! Мед вважається перенасиченим розчином різних цукрів, т.к. вміст води у ньому дуже низький. Цей стан не можна назвати стабільним на 100%, тому згодом глюкоза «випадає» з розчину, утворюючи кристали. Щоб привести мед у рідкий стан, потрібно його лише нагріти
-
Схоже на те, що мед все ж таки трохи був розбавлений, або зберігався не герметично, і потрапила волога. Бо мед справжній (мої родичі мають пасіку в Україні) він не псується швидко, він може кристалізуватися, загустіти (але також залежить від типу меду, з яких квіток), але не бродить
-
Ще зелена є від цього ж бренду, теж хороша)
-
Краще в холодильнику зберігати, але якщо довго в холодильнику то і це рятує…
-
Раз така цікава розмова про мед😄 Хто що знає про кленовий сироп? Купували влітку органік, фірму не памʼятаю, викинули. Так він стояв відкоркований але закрита кришечка. Їли потихеньку, але десь може кілька тижнів не торкались. Вирішила сирники з ним поїсти, а там пліснява… Я думала що він не псується, але Реддіт каже що наче буває і краще зберігати в холодильнику. Брудними ложками не лазили.
-
Бо там є домішки цукру
-
Це Safeway, і також я замовляла доставку з No Frills. В маркетах рікотта не там, де все молочне в холодильниках, а там де все італійське (прошутто, моцарела і фета)
-
Вітаємо, 🎥! Нагадуємо про правил нашої групи: 1. Спілкуємось української або англійською 2. Поважаємо один одного. 3. Ні спамі, рекламі, фейкам. Корисні лінки: Ukrainian Canadian Congress - Manitoba Імміграція до Манітоби (Телеграм) Українська Канада (Facebook) Українці Манітоби (Facebook) Українська Канада (Facebook)
-
Всем привет, требуются работники с понедельника по пятницу или выходные с хорошей зарплатой и бонусом за любые неудобства.