Українська Манітоба
-
Поясню, в чому проблема. Канадські журналісти та ЗМІ звернулись до федерального уряду (ще десь років 5-10 тому), що в них крадуть авторські права. Крадуть соціальні мережі Фейсбук, Інстаграм та Гугл. Як це відбувається. Наприклад, я пішов у фейсбук і побачив новину там. Ця новина розміщена хай і СВС, але на платформі Фейсбук. Це дає вигоду платформі, збагачуючи її контентом. Журналісти почали вимагати в канадського уряду, щоб той змусив фейсбук та інстаграм платити гроші за створений журналістами контент. Уряд ввів закон, який зобов'язав Фейсбук та Гугл платити гроші. Однак, Фейсбук та Гугл відмовились і вирішили не показувати канадські новини канадцям взагалі.
-
Шаровари мають такеж відношення до українського національного строю як я до творчості Фриди Кало. Тобто, нічого. Як елемент екзотики- так, був популярний. З часів турецьких походів. Просто російській імперії дуже ьракло заморських колоній, без який імперія- недоімперія. Тому почав змальовуватися такий собі образ українця як представника колонії у відмінному від московита вбранні (як індуси зі своїми тюрбанами) в шароварах - власне, який підхопила українська інтилігенція за часів Яворницького, щоб підкреслити відмінність украінця, чи то пак, русина, від москаля. Ну а далі вже за часів совка цей образ остаточно закрипився, набувши негативних рис як то жадібність моя хата з краю і т.і. Дуже раджу почитати Шаменкова. От прям дуже.
-
Тобто вони звикли новини з першоджерелом читати окремо ?
-
Ну так правильно кацапи до всього українського чіпляються і стараються виставити це в негативному світлі. Авраменко підніс український танок до професійного рівня і якщо в тому танку залучені шаровари як елемент гопаку (навіть якщо ви кажете, що козаки їх не вдівали) це частина української культури вже. Можете назви книжок чи хоча їмя Шаменкова, а то пошук по гуглу видає якогось російського блогера.
-
Явно не таке так на фольклорамі. Я вам навіть більше скажу, традиційна вишиванка то 19 ст. Жодна сорочка 15-16-17-18 сторіччя ніякої звиклої нам вишивки не мала. Хиба трохи по комірцю- ледь ледь.
-
😂😂😂 Виховання мого батька Терпіти не міг, бо не розумів А треба було слухати 🌚
-
І де тут шаровари.. html.striy.org.ua/archive/2(2)_2020/Striy02(2)_Shamenkov.html