Українська Манітоба
-
Це не так. Побалакайте з представниками комісій по прийому іноземних студентів в університетах Канади і спитайте наскільки, на їхню думку, результати стандартних тестів англійської відображають реальне знання мови серед аспірантів.
-
Мова йшла конкретно про те, що люди просто завчили певний набір тем, проте використовувати ці знання не вміли.
-
Умовна «складність» тесту різниться з року в рік. Принаймі 9 років тому це так було. Як на мене, то ЗНО - це спосіб заробітку для викладачів в Україні. Так, оплата праці низька, але перекласти це на кишені громадян - це не вихід.
-
Залежить який соціальний працівник.
-
Достатньо навчитись як здати тест, що як виявляється не потребує реальних знань того як балакати, писати, чи читати тексти. На якомусь рівні звісно потребує, але не на рівні якій відповідає IELTSовоій класифікації рівнів.
-
Немає 100% досконалої системи оцінювання. Можливо штучний інтелект щось придумає. Тести – це те найкраще, що вдалося придумати, якщо йдеться про необхідність оцінити велику кількість людей. Вивчення структури тесту теж вимагає інтелектуальних зусиль. ЗНО не є досконалим, але це одне з найкращих антикорупційних рішень в Україні. Випадок про фальшування ЗНО є відомим, коли група працівників центру оцінювання спільно з підприємцем з Івано-Франківська їх невелику кількість підробляли на замовлення дуже забезпечених батьків, але кількість була мізерна і не впливає на загальний тренд. І в США є приміром скандали щодо вступів у престижні університети, але підважує загальну систему. Тому не треба аж так наскоком все знецінювати. IELTS не є досконалим також, але дозволяє на належному рівні оцінити мову. Якщо ви знаєте англійську, ви не можете його завалити і отримати менше 8. Ну оцінка 4 - це справді смішно і дивно, що Манітоба погодилась на неї.
-
О, 4.0 - так. Це всього півроку вивчення з репетитором 1-2 рази на тиждень та самостійно. Це якщо з нуля. Якщо є шкільна база, то кілька місяців
-
А на першому курсі лінь - основна причина відрахувань Бо навіть ті, хто навчались добре в універі давали собі «хвилину свободи» , яка давала слабкість в тому, що вони починали менше навчанню приділяти уваги… Бо особливих курсів ні на якій спеціальності на 1 курсі просто не має - це загальноосвітні предмети, грубо кажучи
-
Я б сказав, що рівень 4.0 можна отримати з базовим знанням англійської і гарною підготовкою до самого тесту IELTS general.
-
Підготовка до академічного тесту та знання для тесту сфокусовані на рівні, потрібному для навчання у коледжі чи університеті. Однак, поряд з цим є мільйон інших тем, де лексики немає. Це є окей. Ти можеш пояснити англійською хімічну сполуку, але не знаєш назви усіх вилок та ложок на кухні. Нічого страшного тут немає. Рівень академічного тесту 6.5-7.0 неможливо просто вгадати. Треба вчитись.
-
В моєму тесті були всі теми…треба було завчити все 😅
-
Значить їм було лінь просто «навскоси» перечитати підручники за ніч перед екзаменом , умовно кажучи…
-
А менше 8 навіть нейтів спікери можуть отримати якщо не будуть знати як писати саме цей тест. Тут немає нічого близького до 1:1 відношення між рівнем знання мови та результатом тесту. Якщо англ норм то тест буде норм, але якщо тест норм то англ може бути не норм, особливо в 5.5-6.5 радіусі
-
Так складно, чи тому що обширні дуже?
-
Ці люди були не про лінь, а так звані «заучки» aka люди, які мають хорошу памʼять.
-
У мене подруга канадка викладає в школі англійську мову у Вінніпезі. Вона їздила в Україну на кілька років навчати українських дітей англійської мови. Так от, школа була приватна і їх в школі заставляли кожного року проходити тест IELTS. Прохідний бал був 7.0, вона двічі його завалила, бо не готувалась. Виникає логічне питання, native speaker який викладає англійську мову в школі у Канаді, не знає англійську мову на 7.0 балів по шкалі оцінювання IELTS? Як вона висловилась, цей тест просто ridiculous .
-
На початку ЗНО тестову частину перевіряв спеціальний апарат, що додатково унеможливлювало «дотичності» людини, а тому і фальшування… Живі люди перевіряли лише творчі завдання
-
Я не думаю що тест туфта, він собою являє напевно один з кращих доступних способів масово відфільтровувати студентів з недостатнім рівнем англ. Але я не вважаю що результат тесту можна брати at its face value як показник рівню мови. Це наче приміняється до будь якого стандартного тесту.
-
Нема нічого досконалого. IELTS є абсолютно адекватним інструментом для вимірювання знання англійської. На рівні від 7+ вимагаються мовні компетентності, що включають імпліцитну оцінку інтелекту, особливо при написанні есе чи читанні складніших текстів. Тому і градація балів вибудувана відповідним чином.
-
Я прекрасно знаю цю сферу
22 Jan 2023, 08:02
78453/237901
about a minute ago