Українська Манітоба
-
А пузата хата?🥺
-
Щоб отримати бронь треба буде другом директора або занести. Он Запоріжсталь перетворилася на «прихісток» для таких, робочі з опитом під 20 років не мають броні, а от купа людей наймають які в житті на заводі не працювали та усі з бронею🤣 Знакомий каже там вже майже не залишилося кому працювати, всі або пішли або «звільнили» місце кому потрібно, чисто «свої люди» заради броні сидять та нічого не роблять.
-
Можливо є такі підприємства. Але я особисто знаю декілька підприємств в Донецькій області, які працюють, офіційна зп та сплачують офіційно податки. Вони отримали статус критично важливого підприємства в громаді і забронювали своїх працівників. Звісно, там є умови, які потрібно виконувати. Але процедура є. Багато хто не хоче з цим заморочуватись, це вже інше питання. Багато підприємств не підпадають під цей статус, бо сплачують мінімальні зп, а інше в конвертах, і це теж інше питання. Але як вказано там в оголошенні зп 25К- це вище за середню і описані умови дуже гарні. Ну якось так. Виходить, що підприємству вигідніше найняти іноземців, ніж українців. Сумно(
-
так а який сенс? потрібно працвати в білу. Платити зп в чисту, більше ніж середня зп, щоб отримати бронювання для співробітників. А без цього який сенс вкладувати в ВПО, якщо його мобілізують і ввін можне навівть не заробити вкладені кошти. А так вони звернуться доо МІД, мід поспррияє в оформленні документів, платити вже багатоо не потрібно, бо іх і так не мобілізують. Ну це я так бачу. Але звісно прикро. я впевнений що більшість сплачувала б білу зп, але з такими податками - це нікому не ввигідно. Або товар буде не конкуррентним з тооварам з Китаю чи ЄС.
-
знаєте, стало цікаво - і я подивилася, що вакансій цієї орагнізації немає ні на robota ua, ні на work ua. Є тільки опис вакансії безпосередньо на іхньому сайті - робота 6\1, 08:00-17:00. ЗП не написана на сайті. Так що охочі навіть не мають шансів знайти цю фабрику, тільки місцеві.