воно не всюди так, приклад у мене малий має РДУГ поставлений ще в Україні психіатром, РАС на той момент не ставили, однак є підозра(на легку форму), яка після прильоту сюди підсилилася. Для того щоб потрапити до вузьких спеціалістів які встановлять тут це треба до педіатра(чекати три місяці), тільки він направить до психіатра, логопеда та сурдолога(якщо не помиляюсь). Спілкувалась з дівчиною з таким самим запитом щодо сина то логопеда вона чекає з жовтня минулого року(і поки тільки дзвонили уточнити чи ще вони стоятимуть в черзі), до психіатра от тільки зараз їм запропонували через 18 місяців апоймент(якщо я правильно зрозуміла.
Тобто з такими чергами потрібно мінімум два роки на встановленн діагнозу, так це не питання життя і смерті, але нажаль вся робота з такими дітками проводиться чим раніше тим швидше, на скільки розумію до 6 років то корегують найкраще бо тоді найсензитивніший період бо мозок дитини більш пластичний. І от виходить що два роки в нікуди, звісно кожна мама займатиметься зі своєю дитиною максимально, але це не спеціаліст і виходить що втрачається цінний час😔
Тут мене влаштовує медицина, єдиним нюансом вважаю відсутність приватної бо в Україні теж все довго ставлять в держ(бо це ж група дитині) ще й призначать всілякого фуфла на дофіга грошей, але є можливість піти до приватних доказових лікарів. Оця відсутність саме можливості🤯