Українська Манітоба
-
Потрібна 3 кімната квартира, або танхауз
-
В даному випадку, відповідальність за надмірну увагу медіа до цього інциденту тільки на канадській стороні, включаючи і, скоріше за все, українсько-канадські організації, які подали список запрошених. Не передбачити, що буде увага як медіа, так і єврейських організацій, було неможливо. Канадські та американські медіа особливо не вникають в історію української визвольної боротьби 40х років і змішали все до купи: і дивізію Ваффен СС Галичина, і УПА з Бандерою, які до дивізії не мали стосунку, ба, більше того, УПА були проти ідеї дивізії. Так чи інакше, незалежно до ставлення до дивізії, жоден міжнародний військовий суд (включаючи і Нюрнберзький) не знайшов доказів, що дивізія Галичина мала стосунок до нацистських злочинів. Однак, це абсолютно не цікавить, наприклад, єврейські організації, бо приналежність дивізії до СС є тим фактом, на який вони реагують. І ніхто не буде вникати, що до дивізії українці йшли, щоб боротись з більшовизмом. Україні треба більше проводити просвітницької роботи щодо дивізії Галичина, щоб не появлялись такі пости, які можуть бути причинами перешкод на дипломатичному фронті та додатковим посиленням російської пропаганди. www.washingtonpost.com/world/2023/09/24/canadian-speaker-apologizes-ukrainian-nazi
-
Як давно ви виїхали з України? Той хто розуміє різницю державного та приватного йде до приватного. Порівнюю на прикладі педіатра для дитини: державний при ГРВІ виписує противовірусні, сироп від кашлю ще якусь фігню типу в ніс/попу свічки(це я для зовсім малих пишу) медикаментів на грн 400, прийом приватного коштує на той момент так само тільки приватний виписує: підтримувати вищу вологість і нижчу температуру приміщення, багато пити та гуляти дитині, жарознижуюче по вазі(і розписує дозування та як чергувати). Це не приклад одного лікаря от прям далеко. Плюс з приватними педіатрами та терапевтами зараз заключаються договори так само як і з державними і людина не платить за прийом. Приватна клініка не має черг (або мінімум) бо все чітко по часу тобто немає обміну бацил. Якщо брати інші області то ситуація десь +/- така сама. Коли людина розуміє що певний лікар дійсно кращий то вона знайде ті кошти на лікування. Ситуація з пенсіонерами у яких немає підтримки, а тільки мін пенсія інше питання але то явно не більшість.
-
А як її знайти?
-
Вітаю усіх. LOT відмінив рейс, за 15 годин до вильоту, Варшава-Торонто, а Торонто- Вінніпег ні. Скажіть хто мав такий досвід, як лот вирішує проблеми?
-
Все індивідуально. Є і лікарі приватних практик, які призначають купу фуіломіцинів, і лікарі комунальних закладів, які справжні лікарі. І більшості українців, які живуть десь на периферії, дійсно, приватне лікування не по карману. Та і не всім у великих містах. Так, зараз можна підписувати декларацію з усіма, але якщо говорити про меленькі містечка, то потім дуже важко людям лікуватися в комунальних лікарнях, навіть не хочуть класти в лікарню (чула багато таких історій).
-
Так зараз є інтернет де відгуки, купа різних каналів по месенджерах де діляться досвідом і тд. Було б бажання шукати та розбиратись, питання в тому що коли щось ургентно то цього часу немає. Є хороші і в держ звісно, але таких меншість і в основному вони на два місця працюють і держ і приват. Можна багато чого чути, я он чула що тут медицина жахлива але мені то не так хоча є випадки, ото так і в Україні хтось пару сказали і понеслось у маси що «не хочуть класти і тд». От за те, що державні хочуть дяку часто за свою держ роботу теж чула і сама стикалась але це не значить що всі чекають дяку/хабар
-
Не, ну не перебільшуйте. Я говорю тільки про знайомих мені людей, та їх досвід. Говорити про відсоток "поганих" і "хороших" у приватній та державній медицині теж дивно, бо ви не робили таких досліджень. І є випадки, коли лікарі переходять з приватних клінік в державні теж є. Знаю особисто, крутий лікар своєї справи перейшов в державну лікарню, щоб спасати військових. І є багато лікарів, які приймають як в державній поліклініці, так і в приватній.
-
Дуже дякую 🙏 Купували весь маршрут через Лот.