Українська Манітоба
-
я по прильоту мав дітку 4р і дружину вагітну. до знаходження роботи і документів садочкі житла і авто треба всього десь пів року. жити будете біля садочка саме садок визначить де ви орендуєте хату. Є багато свідків новоприбулих, що стали на ногі за місяць. Я не відаю такі історіі. 20 штук кад, я б казав мати в кармані .
-
Привіт! Я не дуже в темі ваших практичних питань з садочками та іншим, у мене інша життєва ситуація, але з точки зору відчуття життя в цілому та work life balance можу сказати, що я особисто ніколи не почувалась настільки спокійно, захищено та комфортно, як в Канаді, хоча за жодним параметром була не готова до еміграції і перші три дні лежала в ліжку і дивилась в стелю від шоку) але це минає дуже швидко. Щодо того, що транслюють люди стосовно неможливості знайти житло - скоріше справа в їхніх життєвих сценаріях та ставлення до проблем та життєвих задач, серед моїх знайомих немає тих, у кого були проблеми, був просто затрачений деякий час на пошук, перебрані варіанти, але це не прям катастрофа. Тональність та стиль вашого повідомлення говорять про те, що у вас навряд чи такі проблеми будуть) Знаю, що в групі цю точку зору не всі поділяють, але я реально ніколи не зустрічала жодної людини з активною життєвою позицією, яка б пошкодувала про еміграцію або не знайшла собі тут комфортного місця і не облаштувала своє життя так, як хочеться. А от тих, хто вважає канадський паспорт найважливішим досягненням в житті, знаю багато) Практичні труднощі здаються катастрофічними здалека, а в процесі ти просто йдеш крок за кроком і все якось ок стає. Мій досвід такий)
-
Вітаю Шановні учасники групи, буду рада за обʼєктивну відповідь стосовно життя в Канаді та Вінніпезі в цілому. Ми сім’я із двох дорослих та трирічної дитини. Довго збирали інформацію стосовно переїзду. Оцінювали по своїм критеріям провінції. Звузили коло до Манітоби та Вінніпегу. Дуже довго на виважено вивчаємо інформацію про всі аспекти повʼязані з роботою, житлом, садочками, медициною. Чи не півроку тільки інформацію збираємо. Вже купили квитки на січень. Тож налаштувалися покинути Європу та спробувати знову життя спочатку, але вже в Канаді. Бо в Європі добре зараз, а потім з закінченням тимчасового захисту як буде - здається що не легше(локальна мова не найпопулярніша і не найлегша, а рівень англ В1 мажмо) а по Канаді, як я розумію, навпаки - на початку важко, а потім стає легше (при наявності особистих скіллів, трошки фарту і тд)Серед вивченої інформації людей, які вже живуть певний час в Канаді, ми розуміємо що реально відгуки 50/50. Дуже лякає та хвилює те, що ж проблема з садочками, якщо не будуть працювати всі то на одну зп все не потягнути. І ще серед побаченого та почутого - щоб мати норм рівень життя з можливістю придбати житло треба чи не кожного дня по 12 годин працювати із року в рік не маючи відпусток та білих нормальних вихідних. А для новоприбулих так ващє)) роботу не знайти, житло теж і тд. Ще ц в зимку приїжджаємо, а там начиталась що взимку роботу взагалі не знайти. Ми не з тих хто буде сидиті і скаржитися чи нагнітати. Ми поки у всі двері не постукаємо-не заспокоїмося) Я то всьо не до драми, хочеться почути ваші думки та відчуття про ваше життя. Чи є у вас work life balance? Чи задоволені і відчуваєте себе щасливими, живими та спокійними стосовно свого життя? Дуже дякую за приділений час і ваші відповіді in advance)
-
Ок дякую! Залишилось на стаді перміт переробити бо отриманий ворк перміт вже пізно… Все класно в Канаді, все подобається але на кожному етапі якась фігня з пермітом, дозволами, тестами, докажи що ти мову знаєш, докажи шо iq тест пройдеш ))) ну нічого, а то щоб я тут робила як все легко ) Дякую за поради всім!
-
Дозвіл від батька потрібен буде не тільки на виїзд, а і потім нотаріальний для отримання PR та подальшої імміграції. Тому або позбавляйте батьківських прав або шукайте. Іншого документу немає, те, що ви не можете його знайти не позбавляє його прав на дітей.
-
Так, вони найбільш популярні, з багатьох причин- найдешевші, найкраща репутація серед роботодавців, та й якість навчання найкраща, як на мою думку. Хоча звичайно я не можу сказати це про усі програми, але точно репутація дуже хороша. якби наприклад я вибирала чи брати на роботу когось з RRC чи Robertson- однозначно RRC