Українська Манітоба
-
-
Додам з дозволу автора: Щодо навантаження вчителів то тут в Канаді не існує такого розуміння як 1.5-2 ставки.. максимум 1.0
-
Я ж написала, що вчителі є ще різні, але дитину ж не вчить один вчитель. Впевнена, що в дочки є вчителі, які їй подобалися. А творчість залежить не від навантаження. Щоб Ви розуміли, перед переїздом в Канаду я мала найбільшу в школі кількість годин (знаю точно, бо на мені ще й була куча документації, в тому числі і та, де інформація на вчителів). Але кожен урок я ретельно готувала щодня, враховуючи особливості класу та окремих учнів.
-
Ви не можете подавати ту першу декларацію без з"ясування свого статусу. Ви повинні зателефонувати до податкової. Далі - заповнити форму NR73. Розгляд цієї форми займає 2-3 місяці. Тільки після отримання висновку від податкової про свій статус в Канаді у 2023 році, ви зможете щось робити чи не робити. Наперед скажу, що ймовірність визнання вас податковим резидентом дуже низька через те, що ви поїхали геть через короткий час перебування та відсутності тісних зв"язків з Канадою у 2023 році. Однак, я - не податкова, а тільки координатор податкової клініки, тому я тільки висловлюю припущення. Рішення - виключно за податковою
-
Якщо сучасна школа хоч на 10% така, як ви описуєте, я прям рада. Бо свої всі 5 шкіл я памʼятаю як філії пекла з тупими правилами заради правил і дорослими, які самостверджуються на маленьких, а звалити ти не можеш, бо не можеш)
-
В Макдон таке навряд чи прокатить))
-
О, на реддіт читав топік про це. Там ще краще історію підняли - коли жінку відсторонили від роботи на час службового розслідування (державна компанія) і забули викликати назад, при чому з пейрола не знімали. Вона років 10 отримувала зп і паралельно працювала в приватній компанії фул тайм. Коли схаменулися і офіційно викликали на роботу, вона просто використала усі невикористані дні відпустки та "лікарняні", аж поки не прийшов строк виходити на пенсію. За ці роки накапало їй десь ледь не на півмільйона доларів 😁
-
Це яка сфера?
-
Щоб я так жив 😱