Українська Манітоба
-
Не згоден від слова зовсім. Тільки влада має важелі для подолання корупції. Простий приклад: всі перестануть нести в школу гроші. Чи зникне вся корупція від цього? Ні. Як були умовні яйця по 17 так і будуть, а в школах так, корупція зникне. Мооожливо, через років 20, як виросте покоління, яке не крало (що сумнівно, бо ті хто при владі мають також дітей, і вони якраз їх і замінять на постах, бо у них буде корупція і кумівство, а у звичайних людей не буде), може тоді щось і зміниться. Тому єдиний варіант побороти корупцію це саме зверху вниз. Влада повинна створювати такі умови, коли корупція буде НУ ДУЖЕ не вигідна (закони, відповідальність, інституції і тд). Чи ви думаєте що в Канаді нема корупції? Є, але дуже мало і дуже обережно, бо інституції працюють, і якщо тебе схоплять, то буде тобі дуже погано. А в Україні «сумку з грошима з балкону» викинув і спиш спокійно. Тому перестаньте будь-ласка перекладати обовʼязки з влади на людей.
-
Так пише, що додому хоче. Вішатись не треба, треба змінити своє бачення ситуації і перестати жалітись.
-
Може це не ви такий, а роботодавець чи менеджер. Не всюди так. Отримаєте пр, спробуйте знайти іншу роботу, вже і досвід буде 🙂
-
Ну а якщо немає такого місця де подобається? Що йому повіситись чи що?
-
Я теж розумію і мені теж в Канаді не все подобається, просто не може бути все настільки погано, тут і плюсів багато. Якщо на все дивитись в чорному кольорі і згадувати, як колись класно було в Україні, то можна і в депресію впасти.
-
А я зрозуміла, що коротше і це можна вирішити, якщо почати із подібними правильно говорити Як донька пішла в перший клас, то там типу ну давайте ж складатися, ось що треба ось скільки то коштує. І тут мене трохи того, підірвало всередині, проте я видихнула і спокійно сказала, що ок, я готова допомогти школі, аби школа зробила деякий ремонт у класі та закупила все необхідне. Кажу, давайте розрахунковий номер та всі інші реквізити школи, я перекажу кошти, але проте ж буду робити офіційні запити на те, куди ті кошти були використані 😏 І все відразу у всіх знайшлося, і нові жалюзі на вікнах, і ремонт класу і все інше 😅 і вже не треба було нічого нікуди скидати 🤣
-
Так за 30 років я ніде не був. Якщо серйозно: Я написав що якщо воно не влаштовую то ви маєте альтернативу піти до приватної. Я розумію це далеко не ідеально і не справедливо частково до тих хто немає коштів на те. Але ця альтернатива принаймні є що дуже великий плюс. Державні лікарні це звісно торба переважно. Але знову ж таки. Коли в мене були камені у нирках я подзвонив 103 і скора була в мене за 4хв, мені одразу зробили укол якийсь чудодійний і та адська біль пішла. І мене відвезли до лікарні, так там мені особливо нічого не зробили але хочаб так. І що не кажіть але це у 100 разів краще працює ніж у Канаді. Тож не тільки мінуси в Україні у цьому плані. Далі я міг або забити або продавлюватися через державну поламану систему або використати приватну.
-
«Шо, апять?»
-
Ні, нетворкінг і корупція зовсім різні речі. Нетворкінг і корупція мають суттєві відмінності, хоча обидва поняття можуть стосуватися соціальних і професійних взаємин: В Канаді Нетворкінг — це легітимний процес побудови професійних відносин, метою якого є взаємна підтримка, обмін інформацією, ідеями або ресурсами для досягнення спільних або індивідуальних цілей. Нетворкінг дозволяє людям розширювати свої можливості через встановлення контактів і співпрацю, допомагає у розвитку кар’єри або бізнесу. Це етична практика, яка зазвичай базується на прозорих і чесних взаєминах.
-
Покажіть де я таке написав? Ви щось не так зрозуміли
-
Ви ж категорично вище написали що канадська медицина гірша ніж українська , а виходить що ні , а є свої плюси і мінуси . Я за останні три тижні через день відвідував товариша в лікарні на стаціонарі у Вінклері і бачив колосальну різницю з районною та обласною Запорізькою лікарнею , більше ніде на моє щастя я не був
-
Так такого щоб гроші хотіли я тут не бачив але бачив що не наймають за національною ознакою (думаю, але це не точно, тому що хочуть протягнути «своїх»)
-
Тобто питання лише в тому наскільки воно етично. Але воно і в Канаді не завжди етично, принаймні з моєї точки зору але це вже залежить від конкретних людей з якими ви співпрацюєте тож тут справа не в Канаді або Україні а у людях.
-
В Україні що потрапити на роботу в державну лікарні потрібні були хабарі…..
-
Я також не дуже розумію цей нетворкінг 🙂 як тут ось в групі пишуть - осьо вакансія, пишіть, дам референс, тобто рекомендацію. Це дивно, як давати рекомендацію людині, яку не знаєш не те що у роботі, а ніколи не бачив у житті…