Українська Манітоба
-
Те що люди знаходь виправдання своїм діям, коли це вигідно фінансово чи по іншій причині- "не буду платити податки, бо вони не так використовуються". Або як на прикладі нашого офісу- в якийсь момент компанія передала рішення по місцевому бюджету українському керівнику. Який почав "тиснути" на працівників переходити на ФОБ бо усі ті державні відрахування збільшували його бюджет. Чи щось змінилось у державі? Ні.
-
Розмова про податки і т.д в Україні проте чомусь ніхто не згадує як він або його знайомий (навіть нещодавно в чаті писали) ходив до лікаря і платив у кишеню тільки щоб швидше то все зробити. Платив щоб без черги у дитсадок влаштувати. Платив щоб працювати на якійсь певній посаді, платив щоб не платити штраф. І можна продовжувати до завтрашнього дня перелічувати. То може не в податках справа?
-
Та вони всюди є. Українські і світові корпорації, заходячи в Україну, теж не білими і пухнастими схемами свої справи робили) А глобально крім податків бізнес здатний і не на таке (всі жахливі зловживання з фільму "Ерін Брокович" абсолютно реальні, фільм повністю на реальних подіях)
-
Потім людина отримує підвищення, бачить що можна ще більше питань «порішати» і так по наростаючій. Але «риба гниє з голови»… саме так люди себе переконують що їх вини у всьому цьому немає
-
Як бухгалтер вставлю своїх п'ять копійок. У мене офіційно зарплата була 16 тисяч, за мінусом усіх відрахувань (відрахування до бюджету плюс у профспілку, на медичне страхування) я отримувала 12400 тисяч. Багато людей не готові плати такі податки, а просять заробітну плату в конверті
-
Та ви шо, can is opened
-
Ви ж бухгалтер, ви самі це все прокручуєте скоріш за все)
-
А в чому різниця між «нормальним способом уникнути сплати податку», який ви описали і ФОП в Україні?)