Українська Манітоба
-
Відкриваєш корпорацію, наймаєш себе Буде менше ніж self employed і так можно?
-
Ну це не є зловживання, взагалі-то, з боку "роботодавця-клієнта", а ризик для контрактора, який повинен розуміти наслідки. Відкрити корпорацію можна і під один контракт. Однак, потрібно розуміти, що тоді будеш платити 42% податків, якщо виявлять. Однак, є нормальні способи уникнути сплати того податку, найнявши себе на роботу і виплачуючи собі зарплату. Тоді навіть якщо кваліфікують як PSB, то реально сплатиш мало або взагалі нічого, бо відбулось перерахування зарплати і вже сплата податків через фіз.особу та роботодавця. Податків тоді реально заплатиш як фізособа 30-35% на зарплату. Все цілком законно.
-
Описана мною ситуація не стосується ФОПа. В Канаді не вийде ФОПу заплатити тільки 5-10% ніяк. Я описав ситуацію, коли основний тягар оподаткування лягає на фізичну особу, а не бізнес. Так чи інакше податок буде сплачений, і він точно не буде 5%, а набагато вищий
-
Якщо в будь-якому разі сплачуєш високий податок, то який сенс відкривати корпорацію? Судячи з того, що я знаю зі спілкування з канадськими підприємцями, її для того і відкривають. Тобто виходить, що уникати податків в Україні - не окей, тому що уникаєш багато і сплачуєш мало, а уникати податків в Канаді - то окей, тому що уникаєш шушуть? На якому % уникнення податків підключається моральний компонент, який потрібно виправдовувати перед собою і суспільством?
-
Якщо хтось відкриває корпорацію "для уникнення податків", то це люди, які не дуже розуміють, що вони роблять. Списання бізнес-витрат для self-employed діє так само, як і для корпорації в принципі. Єдина відмінність - це юридична відповідальність та можливість сплачувати менше податків за рахунок корпоративного інвестування та мати різні гранти. Приклад. Self-employed заробив 200 тис, бізнес-витрати 50 тис, прибуток до оподаткування 150 тис. Податок 50 тис. В кишені залишається 100 тис. Корпорація заробила 200 тис, витрати 50 тис, прибуток 150 тис. Ці 150 тис підлягають оподаткуванню 12% (для малих бізнесів). Сплатити податок 18 тис. Лишилося 132 тис. Можна тепер вивести собі як дивіденди. Однак, дивіденди - це оподатковуваний дохід. Тобто ви як фізична особа заплатите ще 30% на ці дивіденди. В результаті в кишені все одно приблизно 100 тис. лишається. Із зарплатою буде аналогічно приблизно. Висновок: якщо ви заробляєте 200 тис і живете на всі гроші, то, можливо, корпорація вам і не потрібна. Якщо розмір доходу тільки єдиний фактор. Однак, якщо ви, скажімо, заробляєте 200 тис, а живете лише на 100 тис, то тоді частину грошей варто залишати в корпорації і інвестувати їх через корпорацію. Таким чином капітал корпорації буде рости і будуть додаткові податкові знижки аж до моменту, коли капітал виросте, якщо не помиляюсь до 1млн. Це дуже спрощено...
-
У багатьох випадках це саме рішення людей працювати на запрлату- адже при своєму бізнесі 1) медичну страховка платиш сам 2) RRSP немає 3) mortgage взяти не вийде поки не будеш мати кілька років історії як підприємець з успішними з результати 4) пенсія мінімальна 5) допомоги по безробіттю немає і тд. Тому і для багатьох це їх вибір не відкривати корпорацій чи бути self employed. Таким чином держава це і регулює, в той час як в Україні практично немає ніяких переваг бути на офіційній зарплаті
-
Взагалі всі процеси в суспільстві стали настільки складними, що вже давно пора переходить на управління від ШІ 🤖. Щоб не було ніяких президентів, парламентів і ще кучі дармоїдів які на виборах обіцяють одне, а потім роблять зовсім інше, бо наступного разу ніхто не вибере. Штучний інтелект буде не расистом, не буде боятись що його не оберуть і зможе прорахувати як якийсь закон чи ще шось вплине на людей і як можна побороти те чи інше негативне явище. І як декілька вишеньок на торті: - всі держави будуть вже не потрібні - люди зможуть жалітись на проблеми свого комюніті напряму. Наприклад: така то дорога в ямах. Потім той ГаверментЖПТ порахував, прикинув і вуаля, вже їде команда фіксити дорогу - люди зможуть зайнятись дійсно важливими речами: ліки від раку, подорожі у космос і тд і тп Але то наукова фантастика і утопія
-
В нас особливий випадок
-
Я не про це. Чому не доводячи? Якщо я умовно можу на селф-емплойд заробити більше, ніж на зарплатній основі. Плюс у мене, наприклад, є своі вимоги - бути більш гнучкою і мобільною, а не ходити, скажімо в офіс і бути привʼязаною до місця. Але в такому разі банк виставляє такі умови, що я при більшому доході, ніж хтось на ЗП, кого можуть завтра звільнити просто без ноутісу, не можу отримати кредит.
-