Українська Манітоба
-
Це дуже складне питання. Люди хочуть жити та хочуть вже сьогодні жити, а не завтра. В Україні ще з часів Кравчука почала закладатися по цеглинi корупційна система. Зараз взяти будь-яку гілку влади чи будь-яку державну установу, чи то Жек, чи якесь інше, там усе просочено корупцією. Ткніть пальцем у будь-якого депутата і він обов'язково буде корупціонером. Навіть якщо він сам особисто не бере жодних хабарів, він отримує конверт щомісяця. І щоб це все викорінити потрібні роки. Люди хочуть жити для себе і робити внесок у свою державу, щоб вона ставала комфортнішою і привабливішою для інвестицій, а не щоб чергова мерзота дарувала своїй дівчині на подарованій їй посаді перепустку для проїзду там, де проїжджати не можна. Життя дуже коротке і хочеться хоч частину цього короткого життя пожити по-людськи. Я бачу, що уряд намагається, розкриває корупційні схеми. Але вони по-перше нікого не карають, звільнення з посади це не покарання, він через рік коли все замнеться, купить собі нову посаду. І вони зараз викривають не всіх поспіль, а лише тих, хто їм незручний. Якщо вони почнуть садити всіх корупціонерів, то їм доведеться посадити і себе. Так що це дуже складна ситуація і я розумію людей, які їдуть. Хоча сам дуже люблю свою країну і рік тому навіть не було думок жити в якійсь іншій країні. Заробляти так но не жити. Але маємо те, що маємо.
-
🇺🇦 нажаль, сама не цінує ті кадри що має/мала. Моя дружина PhD. 6 років - Магістратура з відзнакою топового техніч. ВНЗ. 4 роки - аспірантура, хімія. 10 років з пробірками та дослідами. І що? Працювала потім на кафедрі за 200$ в Києві.🤷♂️ Чи хоче вона повернутись?😅 Відповідь очевидна. Ви, як освітянин, краще мене знаєте яке відношення та оплата праці в 🇺🇦 вчителів/науковців.
-
В мене друге питання в голові виникає… де і ким вони всі ці кваліфіковані фахівці тут в Канаді будуть працювати? Тут своя сертифікація, треба отримувати місцеві лайсенс, невже воно того вартує? Наново починати кар’єру, oh my god 😵💫…ІТ сферу я не беру в рахунок…
-
В мене друге питання в голові виникає… де і ким вони всі ці кваліфіковані фахівці тут в Канаді будуть працювати? Тут своя сертифікація, треба отримувати місцеві лайсенс, невже воно того вартує? Наново починати кар’єру, oh my god 😵💫…ІТ сферу я не беру в рахунок…
-
Таке питання , якщо товар доставили , а мене не має вдома його відвозять у відділення Canada Post?
-
Багато людей проходять сертифікацію тут уже працюючи чи то по своїй професії чи по суміжній
-
І так само я можу вказати адресу цього відділення і товар забирати у відділенні?
-
Вітаємо, Oleksandra Lesnikovska! Нагадуємо про правил нашої групи: 1. Спілкуємось української або англійською 2. Поважаємо один одного. 3. Ні спамі, рекламі, фейкам. Корисні лінки: Ukrainian Canadian Congress - Manitoba Імміграція до Манітоби (Телеграм) Українська Канада (Facebook) Українці Манітоби (Facebook) Українська Канада (Facebook)
-
Тобто кваліфіковані фахівці українці які в (Ізраїль, Близький схід, Європа, Сша, Бразилія, Азія) збудували карєру в тих країнах ідуть в Канаду шоб потім наново отримувати сертифікацію???
-
Самі кваліфіковані, як бачу , осіли в крупних мегаполісах. І далі, далі далі , до маленьких сіл і містечок. Не обов'язково всі за фахом знайдуть, тут дуже добре налаштована система перекваліфікації. Не треба по 5 років учитися , як у нас. А чи вартує то вже кожному своє, тут плюс, що вони уже готові канадці, а в мононаціональних країнах, стати своїм, на ще громадянство отримати, напевно, було важко , раз сюди їдуть. А взагалі то, розвинуті країни всі старіють, тому ми всюди потрібні. Треба це також розуміти і собі ціну знати. Але й голову не забирати сильно.